Ik wil naar
Ik wil doen
Ik wil naar
Ik wil doen

Oman

Slapen onder de sterrenhemel in de woestijn, middenin in oase staan, door de prachtige bergen rijden en genieten van cultuur en de gastvrije bevolking.

Voor veel bezoekers is het een verrassing hoe authentiek Oman is met haar pure cultuur en interessante verleden. Tevens vind je in Oman een gastvrije en vriendelijke bevolking, indrukwekkende berglandschappen, woestijnduinen, oases, forten maar ook ongerepte stranden. 

Voor degenen die op een comfortabele en zorgeloze manier willen kennismaken met Oman, is onze 9-daagse rondreis echt een aanrader. Je reis start in de witte hoofdstad Muscat, waar historische bezienswaardigheden zoals de forten Al Jalali en Al Mirani een bezoek waard zijn. Hoogtepunt is een kijkje in een van de grootste moskeeën ter wereld,...


Lees meer

Voor veel bezoekers is het een verrassing hoe authentiek Oman is met haar pure cultuur en interessante verleden. Tevens vind je in Oman een gastvrije en vriendelijke bevolking, indrukwekkende berglandschappen, woestijnduinen, oases, forten maar ook ongerepte stranden. 

Voor degenen die op een comfortabele en zorgeloze manier willen kennismaken met Oman, is onze 9-daagse rondreis echt een aanrader. Je reis start in de witte hoofdstad Muscat, waar historische bezienswaardigheden zoals de forten Al Jalali en Al Mirani een bezoek waard zijn. Hoogtepunt is een kijkje in een van de grootste moskeeën ter wereld, een voorbeeld van de verbazingwekkende Omaanse moderne architectuur. Na zonsondergang kun je genieten van de typisch oriëntaalse sfeer in de sprookjesachtige souk van Mutrah. Je rijdt door mooie valleien met imposante rotsformaties en langs oases. Vergeet niet het beschermde natuurgebied Ras al Jinz te bezoeken waar tijdens het broedseizoen machtige zeeschildpadden aan land komen om hun eieren te leggen. Natuurlijk mag een overnachting in de woestijn, met duizend sterren boven je, niet ontbreken. Je verblijft in een comfortabel desert-camp. Kamelen en bedoeïenen zijn hier de enige bewoners. In de voormalige hoofdstad Nizwa mag je de zeer kleurrijke en boeiende veemarkt niet missen. Je zult tot de conclusie komen dat er maar weinig volken zijn die zo oprecht gastvrij zijn als die in Oman.

Heb je meer tijd te besteden dan kun je de reis verlengen met Dubai inclusief citytour langs o.a. het iconische Burj Al Arab en diner op een traditionele dhow cruise. Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht op de moderne skyline van Dubai! Vanuit Dubai kun je tevens een dagtrip naar Abu Dhabi maken.

Inklappen
Toon alle reizen

Waar gaat jouw vakantie naar toe?

Description

Oman, een sprookje wordt werkelijkheid

Individuele reizen 9 dagen
  • Verblijf een nacht in een sultantent
  • Vervoer per 4x4
  • Inclusief sunset cruise en schildpaddentour
Vanaf 1.740

Wat moet je gedaan hebben in Oman?

Veemarkt in Nizwa

Productmanager
Gekozen door Marieke Eijsink

Bezoek op vrijdag de levendige veemarkt in Nizwa. Een waar schouwspel waarbij de bevolking in hun mooiste kleding compleet met kromdolk het vee van eigenaar laat wisselen.

Zeeschildpadden in Ras al Jinz

Reisexpert/productmanager
Gekozen door Sanne Morssinkhof

Het strand van Ras al Jinz in Oman is de allerbeste plek om zeeschildpadden te zien! En dat wil je niet missen tijdens een rondreis door Oman.

Vrouwenmarkt van Ibra

Reisexpert/productmanager
Gekozen door Sanne Morssinkhof

De dagelijkse soek van Ibra staat elke woensdag in het teken van de vrouw. Mannen zijn helaas niet welkom op deze 'hareem', maar kunnen zich vermaken op de gemengde markt ernaast.