Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer
Ik wil naar
Ik wil doen
Ik wil naar
Ik wil doen

Met VvAA reis je CO2-neutraal

todo

Aandacht voor de natuur is bij VvAA Reizen, en haar moederbedrijf Askja Reizen, een vanzelfsprekendheid, al onze reizen hebben een bindende factor; de natuur! We vinden een zo klein mogelijke voetafdruk écht belangrijk. 

De belangrijkste stap die we hierin hebben gemaakt is voor alle reizen die wij uitvoeren de CO2 uitvoer te compenseren. We berekenen hoeveel CO2 je uitstoot met je reis: van de vluchten, het vervoer, het verblijf en de excursies. Wij steunen en financieren duurzame energieprojecten elders in de wereld zoals South Pole, dit gecertificeerde bedrijf ondersteunt verschillende CO2-recuderende projecten in de hele wereld. Is het project afgerond, dan zoekt South Pole nieuwe.
Enkele projecten die wij steunen/gesteund hebben: windenergie in Taiwan en schone kookstellen in Afrika.
De kosten van de CO2 compensatie van je reis door middel van onze financiële steun aan deze projecten wereldwijd nemen wij voor onze rekening. Als je met ons op reis gaat, reis je dus automatisch CO2 neutraal!

Hoeveel is eigenlijk 1 ton (1000 kg) CO2?
Wanneer stoot je 1 ton CO2 uit? Als je bijvoorbeeld:
- 319 liter diesel verbrandt
- van Amsterdam naar Valencia in Spanje retour rijdt met de auto
- zeven keer naar Parijs vliegen
- 300 kilo kantoorpapier verbruiken
- 16.000 km met de trein reizen.

Dat betekent dat je een jaar lang 5 dagen per week met de trein retour kan reizen naar je werk tussen Zutphen en Arnhem bijvoorbeeld. Dat staat gelijk aan die paar korte afstandsvluchten in Europa en die retour rit per auto naar Spanje! Uit deze voorbeelden blijkt dat je zelf al veel kan doen door aanpassingen aan te brengen in je reispatronen. Je kunt om mee te beginnen al 1 reis die je normaal per auto af zou leggen, per trein gaan ondernemen in het vervolg. Hiermee bespaar je al ongelofelijk veel uitstoot.

Hoe weet ik dat mijn compensatie goed wordt besteed?
Alle projecten die VvAA Reizen ondersteunt via de South Pole Group voldoen aan de hoogste eisen, de zogenaamde 100% Gold Standard. Deze standaard stelt hoge eisen aan het bewijzen van de positieve impact van de activiteiten. De hoge eisen zijn mede ontwikkeld door het Wereld Natuur Fonds en wordt wereldwijd door meer dan 80 NGO's ondersteund.

Actief in de branche
Askja Reizen, waarvan VvAA Reizen onderdeel uitmaakt, is ook binnen branchevereniging ANVR actief bij het ontwikkelen van nieuwe initiatieven om de reiswereld steeds duurzamer te maken