Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

9 juni en 28 juli 2019 gegarandeerd vertrek In een klein gezelschap van maximaal 12 personen ontdek je o.l.v. een Nederlandssprekende reisleider alle highlights van Alaska in slechts 17 dagen. Je wordt vervoerd in een luxe minibus en overnacht in comfortabele lodges en hotels op veelal mooie, natuurrijke locaties. Ga mee op zoek naar grizzlyberen en elanden in het prachtige Denali National Park. Geniet van indrukwekkende vergezichten, uitgestrekte toendra's en verlaten wildernissen. In Kenai Fjords National Park maken we een boottocht door het indrukwekkend landschap met ontelbare vogels en waar zeeleeuwen en walvissen zwemmen. Tijdens deze reis kun je bovendien kiezen uit tal van bijzondere excursies zoals het maken van een helikoptertocht naar een gletsjer, of een spectaculaire berenexcursie naar Katmai National Park.

Dag 1 - Vlucht Amsterdam - Anchorage met Icelandair

Accommodatie: Clarion Suites Downtown - Standard Suite (LO)

Met Icelandair vlieg je via Reykjavik naar Anchorage. Bij aankomst op de luchthaven in Alaska ontmoet je de reisleider en de rest van de groep en rijden we naar het eerste hotel. In de omgeving van het hotel eten we een hapje.

Dag 2 - Vrije dag Anchorage

Accommodatie: Clarion Suites Downtown - Standard Suite (LO)

Vandaag maken we voor het eerst echt kennis met Alaska. In de ochtend neemt de reisleider je mee voor een tocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Anchorage, zoals 4th & 5th Avenue en Earthquake Park. De middag heb je ter vrije besteding. 

Dag 3 - Via Talkeetna naar Denali National Park

Accommodatie: Denali Grizzly Bear Resort - Cedar Hotel (LG)

Tijd om écht op pad te gaan! Via Palmer en Wasilla reizen we noordwaarts richting het beroemde Denali National Park. Voorbij Willow wordt het rustiger op de weg en hebben we met mooi weer de eerste uitzichten op Mount Denali. We stoppen in het gehucht Talkeetna om even de benen te strekken en komen aan het einde van de middag bij Denali aan. Rijtijd: circa 6 uur.

Dag 4 - Denali shuttlebus tot Eielson

Accommodatie: Denali Grizzly Bear Resort - Cedar Hotel (LG)

Vandaag gaan we per speciale shuttlebus het Denali National Park verkennen. Vervoer binnen het park is beperkt tot deze bussen om de fragiele natuur zo veel mogelijk te beschermen. Denali is het leefgebied van grizzlyberen, elanden, Dall Sheep en veel ander wild. Uitgestrekte toendra’s met op de achtergrond de Alaska Range vormen het decor.

Dag 5 - Over de Denali Highway naar Tangle Lake

Accommodatie: Tangle River Inn - Standard Cabin (LG)

Vandaag staat er een spectaculaire rit op het programma, namelijk die over de Denali Highway. Deze weg is slechts toegankelijk met een beperkt aantal auto’s en bussen, een unieke ervaring dus! Al na enkele mijlen verandert het asfalt in gravel en rijden we diep de wildernis in. Hopelijk zien we onderweg elanden of ander wild. Na ruim 4 uur hobbelen, bereiken we de Tangle River Inn, midden in de wildernis van de Denali Highway. 

Dag 6 - Over McCarthy Road naar McCarthy en Kennicott

Accommodatie: McCarthy: Ma Johnsons - Standard Room (LG) // Kennicott: Kennicott Glacier Lodge - Room with Shared Bath (LO)

Onze bus rijdt diep de wildernis van het Wrangell St. Elias gebergte in. De weg is onverhard en op sommige plekken in slechte staat, wat garant staat voor wederom een avontuurlijke tocht. Tijdens de reis overnacht je een nacht in McCarthy en een nacht in Kennicott, waardoor je voor beide plekken een gevoel krijgt. De Kennicott Glacier Lodge heeft een geweldige ligging bij de plek waar de Kennicott en Root Glaciers samenkomen. De douche en toilet wordt gedeeld met de andere gasten. Het vertier beleef je in McCarthy met de Golden Saloon als middelpunt, waar je slaapt in het meest authentieke hotel van Alaska, Ma Johnson's. Rijtijd: circa 6 uur.

Dag 7 - Vrije dag in Wrangell St. Elias National Park

Accommodatie: McCarthy: Ma Johnsons - Standard Room (LG) // Kennicott: Kennicott Glacier Lodge - Room with Shared Bath (LO)

Tijdens deze vrije dag kun je kiezen uit een tal van excursies, waaronder het maken van een gletsjerwandeling, een raft & flightseeing of een bezoek aan de historische Kennicott Mine. Tevens zijn er diverse wandelmogelijkheden. De wildernis zoals je deze in Wrangell St. Elias National Park ervaart zal een diepe indruk maken! 

Dag 8 - Over Glenn Highway naar Majestic Valley Lodge

Accommodatie: Majestic Valley Lodge - Glacier Hall Room (LG)

We reizen terug noordwaarts tot Glennallen en rijden hier de Glenn Highway op, een van de mooiste routes in Alaska. Eerst door een vallei maar naarmate je dichter bij de eindbestemming van vandaag komt wordt deze smaller. We rijden tot aan de Majestic Valley Lodge, onze overnachtingsplek van vandaag. Rijtijd: circa 6,5 uur. 

Dag 9 - Bezoek Matanuska Glacier en rit naar Knik River Valley

Accommodatie: Knik River Lodge - Standard Cabin (LO)

In de ochtend neemt onze reisleider je mee naar de Matanuska Glacier. Dit is een van de best bereikbare gletsjers van Alaska. Hier maken we een korte wandeling bij het ijs. In de middag rijden we door naar de Knik River Valley. 

Dag 10 - Vrije dag Palmer en Mat-Su Valley

Accommodatie: Knik River Lodge - Standard Cabin (LO)

Vandaag bestaat de mogelijkheid om een excursie per boot naar een ijsbergenmeer te maken. Deze duurt een halve dag en brengt je naar een bijzonder fraai landschap waar slechts weinigen je voor gingen. Een andere mogelijkheid is om een helikoptervlucht te maken naar de gletsjer met hier een wandeling of met een helikopter naar de gletsjer te gaan en vanaf hier een hondensledetocht te maken. In de middag neemt de reisleider je mee op pad naar diverse bezienswaardigheden in de omgeving van Palmer en Wasilla. 

Dag 11 - Via Turnagain Arm en Moose Pass naar Seward

Accommodatie: Exit Glacier Lodge - Standard Room (LG)

Vandaag rijden we de bergachtige Kenai Peninsula op. We rijden via Anchorage langs de mooie fjord Turnagain Arm. De weg naar Seward voert over de Seward Highway en over Moose Pass, door bergachtig terrein met vele snelstromende rivieren, moerassen en vennen. Afhankelijk van de dagindeling bezoeken we vandaag of morgen ook de Exit Glacier, even buiten Seward. Rijtijd: ca. 4 uur

Dag 12 - Bezoek per boot aan Kenai Fjords National Park

Accommodatie: Exit Glacier Lodge - Standard Room (LG)

Het Kenai Fjords National Park en Resurrection Bay vormen samen het spectaculaire landschap van diep ingesneden fjorden, afkalvende gletsjers en rotseilanden met ontelbare vogels en zeeleeuwen. Vandaag maken we een boottocht door dit indrukwekkende gebied. 

Dag 13 - Rit over Kenai Peninsula naar Homer

Accommodatie: Aspen Suites Hotel - Standard Room (LG)

Na het ontbijt stappen we in de bus en rijden verder over het Kenai Peninsula. Tot aan Cooper Landing is het gebied bergachtig maar na Kenai Lake worden de bergen heuvels en uiteindelijk wordt het vlak. De Sterling Highway naar Homer staat er om bekend dat er met grote regelmaat elanden langs de weg staan. Homer is een populaire vissersplaats en kenmerkt zich als “Halibut Capital of the World”. Rijtijd: circa 3,5 uur

Dag 14 - Onvergetelijke dag naar beren van Katmai (optioneel)

Accommodatie: Aspen Suites Hotel - Standard Room (LG)

Vandaag heb je een vrije dag, wij adviseren om een berenexcursie naar Katmai National Park te boeken. Katmai National Park ligt aan de andere kant van Cook Inlet en vormt het leefgebied van de bruine beer. Met een bushplane of watervliegtuig vlieg je de wildernis in naar het park waar geen wegen, paden of gebouwen zijn. Met gids struin je door de wildernis op zoek naar beren, die hier doorgaans in grote aantallen te vinden zijn. Indien je deze excursie wilt maken is het belangrijk is dat je direct bij reservering van de reis ook deze excursie bijboekt, daar de beschikbaarheid zeer beperkt is. Indien je niet naar de beren wilt is er uiteraard voldoende tijd voor andere activiteiten.

Dag 15 - Terug naar Anchorage

Accommodatie: Clarion Suites Downtown - Standard Suite (LO)

Tijd om Homer te verlaten en terug te rijden naar Anchorage. Onderweg maken we, afhankelijk van de beschikbare tijd, een aantal stops en genieten van onze laatste tijd in de Alaskaanse wildernis. Na aankomst in Anchorage volgt het afscheidsdiner. Rijtijd: circa 5 uur.

Dag 16 - Vertrek uit Alaska

In de ochtend heb je nog enkele uren ter vrije besteding. Ga bijvoorbeeld nog even winkelen voor souvenirs of kies voor het bezoek aan een museum. Aan het begin van de middag melden we ons op de luchthaven voor het inchecken van de vlucht naar Amsterdam met Icelandair.

Dag 17 - Aankomst Amsterdam

Na aankomst in Amsterdam is deze prachtige Alaska reis helaas ten einde gekomen.