Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Ruig Alaska wordt gecombineerd met het stillere Yukon tijdens deze autorondreis. Eindeloze wegen, door bossen en bergen, typeren het landschap van Yukon. Ga terug naar de tijd van de Klondike Goldrush in de verlaten goedzoekersdorpen Chicken en Dawson City. Je komt hier amper mensen tegen. In Alaska domineren gletsjers het beeld en bezoek je hoogtepunten als Denali en het Kenai Fjords National Park.  

Dag 1 - Aankomst in Anchorage

Accommodatie: The Lakefront Hotel - Standard Room (LG)

Bij aankomst in Anchorage kun je de shuttleservice van het hotel nemen die je naar hun locatie aan Lake Spenard brengt. De reis door Alaska en Yukon is begonnen! Afhankelijk van de aankomsttijd heb je de rest van de dag ter vrije besteding. Wandel langs het meer of neem een taxi richting 4th & 5th Avenue in het centrum en breng een bezoek aan het Native Heritage Museum of het Anchorage Museum.

Dag 2 - Rit over Parks Highway naar Denali (ca. 375 km)

Accommodatie: Denali Grizzly Bear - Cabin (LG)

Vandaag vertrek je naar één van de beroemdste nationale parken van Noord Amerika, namelijk het Denali National Park. De accommodatie ligt ongeveer een kwartier rijden van de ingang van het park en na het inchecken heb je de rest van de dag vrij. Je kunt gaan wandelen op één van de trails in de omgeving van het Visitor Center, raften op de Nenana River of bij mooi weer een rondvlucht maken over het park. 

Dag 3 - Busexcursie in Denali National Park

Accommodatie: Denali Grizzly Bear - Cabin (LG)

Vandaag staat een excursie per bus op het programma. De toegang tot het park is beperkt tot deze bussen voor je veiligheid en om de dieren en de fragiele natuur zo min mogelijk te verstoren. De tocht voert je tot Eielson en duurt circa 7-8 uur retour. Onderweg kun je in- en uitstappen waar je wilt. Indien je deze excursie voor 1 juni maakt, reis je tot aan Toklat omdat de weg verder naar Eielson dan nog gesloten is.

Dag 4 - Korte rit naar Fairbanks, vrije middag (ca. 198 km)

Accommodatie: Bridgewater Hotel - Standard Room (LG)

Vandaag volg je de George Parks Highway verder richting het noorden naar Fairbanks. Onderweg krijg je een goede indruk hoe ruig en eenzaam het Alaskaanse binnenland is. Eenmaal in Fairbanks is een bezoek aan het 'Museum of the North' echt een aanrader. Voor een leuke middagwandeling rij je naar de Angel Rocks trail. Op de terugweg kun je dan eventueel een bezoek plannen bij de Chena Hotsprings.

Excursietips:
• dagtocht naar eskimogemeenschap Barrow
• dagtocht naar de poolcirkel
• 5-daagse trip 'IJsberen van Barter Island'

Dag 5 - Via North Pole naar Tok (ca. 330 km)

Accommodatie: Caribou Cabins - Standard Cabin (LO)

In een uur of vijf rijd je vandaag naar Tok. Je passeert North Pole, waar de Kerstman woont en je ziet op sommige plekken de Trans Alaska Pipeline, welke vanuit Prudhoe Bay in het uiterste noorden van Alaska grote hoeveelheden olie naar de haven van Valdez transporteert. De eindeloze uitgestrektheid van dit enorme land dringt langzaam maar zeker een beetje door. Dag 6 - Over de Top of the World Highway naar Dawson City (ca. 300 km)

Accommodatie: Aurora Inn - Standard Room (LG)

Je rijdt via de Top of the World Highway de Canadese Yukon in, waar het een uur later is. Het is een afgelegen, grotendeels onverharde weg die zich over de toppen van dit afgelegen deel van de wereld slingert. Onderweg heb je schitterende uitzichten over de eenzame landschappen. Het is een lange rit, op sommige stukken kun je namelijk maar ongeveer 40 km/uur rijden. Dag 7 - Vrije dag in historisch Dawson City

Accommodatie: Aurora Inn - Standard Room (LG)

Dawson City was zo’n honderd jaar geleden het centrum van de goudkoorts. Tegenwoordig is het een gezellig en authentiek stadje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Breng je vrije dag door met een bezoek aan de Kissing Buildings en het Dawson City Museum, 's avonds moet je absoluut het lokale casino Diamond Tooth Gerties bezoeken. 

Dag 8 - Vanuit Dawson City optioneel bezoek aan het Tombstone National Park

Op ongeveer twee uur rijden van Dawson City ligt het Tombstone National Park. Je bereikt dit park over de befaamde Dempster Highway. Deze bijna 900 kilometer lange gravelweg loopt helemaal tot Tuktoyaktuk aan de Beaufort Sea. Het rijden van de Dempster is al een beleving op zich en er zijn volop wandelmogelijkheden in Tombstone. Om echt een goede indruk te krijgen van de grootsheid van het gebied maak je hier een rondvlucht over de hoge bergtoppen.

Dag 9 - Rit naar Whitehorse (ca. 530 km)

Accommodatie: Yukon Pines - Cabin (LG)

Je vervolgt je reis over de Klondike Highway via Pelly Crossing en Carmacks naar Whitehorse. Whitehorse is de provinciestad van de Yukon, gelegen aan de gelijknamige rivier. Er zijn diverse goede restaurants en terrasjes. Bezoek in ieder geval het Yukon Visitor Reception Center voor een uitstekende introductie op alles wat deze regio te bieden heeft. Ook kunt u een bezoek brengen aan de historische S.S. Klondike.Dag 10 - Vrije dag Whithorse en omgeving

Accommodatie: Yukon Pines - Cabin (LG)

Ontdek de omgeving van Whitehorse. Ga kajakken op de Yukon rivier of bezoek het schitterende Emerald Lake met haar prachtige kleuren wandel door de kleinste woestijn ter wereld; de Carcross Desert. Je kunt ook kiezen voor een mooie en interssante treinreis door het gebied van de oude goudzoekers, genaamd de White Pass & Yukon Rail Route. Deze spoorlijn werd aangelegd tijdens de Klondike goudkoorts van 1897 en wordt geroemd tot een van de mooiste treinreizen door Noord-Amerika.

Excursietip:
White Pass excursie

Dag 11 - Naar Haines Junction (ca. 160 km)

Accommodatie: Raven's Rest Inn - Standard Room (LO)

Je vervolgt de reis in westelijk richting over de Alaska Highway Road naar Haines Junction. De rit duurt ongeveer twee uur, wat betekent dat je de middag vrij hebt. Haines Junction is een klein plaatsje en tevens de kruising (“junction”) van de Haines Road en de Alaska Highway. Maak bijvoorbeeld vanmiddag een wandeling bij Kathleen Lake aan de Haines Road; het is de moeite waard en tevens een mooie plek voor een picknick.

Dag 12 - Vrije dag Kluane National Park

Accommodatie: Raven's Rest Inn - Standard Room (LO)

Kluane National Park is niet per auto te bereizen maar er zijn voldoende wandeltrails om toch kennis te maken met het park. Kluane vormt samen met het in Alaska gelegen Wrangell St. Elias National Park een van de grootste aaneengesloten wildernisgebieden van Noord-Amerika en wordt bedekt door ondoordringbare groene wouden en kilometers lange gletsjers.  

Op 5 minuten rijden van de Dalton Trail Lodge ligt de Rock Glacier Trail. Met de juiste wandelschoenen is het een prachtige trail, over houten boardwalks door het bos en later over grote rotsblokken waarbij je ook een flink stuk naar boven kunt wandelen. Gegarandeerd een prachtig mooi uitzicht over Kluane National Park!

Excursietips:
• Flightseeing Kluane National Park
• Kluane rafting

Dag 13 - Terug Alaska in richting Tok (ca. 470 km)

Accommodatie: Caribou Cabins - Standard Cabin (LO)

Vandaag een lange rit en opnieuw een grensoversteek; voor de laatste keer rijd je Alaska binnen en gaat de klok weer een uur terug. De route is prachtig, aan je linkerhand liggen de besneeuwde toppen van de St. Elias Mountains en aan je rechterhand de kale bergen van de Ruby en Nisling Ranges. Het azuurblauwe Kluane Lake vormt een prachtig decor voor het maken van foto’s.  

Dag 14 - Door de Matanuska Valley naar de Knik River Valley (ca. 450 km)

Accommodatie: Knik River Lodge - Standard Cabin (LO)

Vanuit Tok rijd je richting Glennallen over een mooie bergweg via Palmer naar de Matanuska Valley, je eindpunt voor vandaag. Je laat de Wrangell St. Elias Mountains achter je en krijgt nu meer zicht op de Chugach Mountains. Een hoogtepunt onderweg is de Matanuska Gletsjer. Van veraf lijkt het of er een enorme stapel ijs is uitgestort in de dichte groene bossen. Pas van dichtbij is goed te zien hoe immens groot deze gletsjer is.

Dag 15 - Knik River Valley

Accommodatie: Knik River Lodge - Standard Cabin (LO)

De Matanuska Valley biedt genoeg te doen voor een vrije dag. Op een uur rijden van de Knik River Lodge ligt de groene Hatcher Pass met een rijke historie. Het is een fantastische plek om te wandelen of maak er een tour door de Independance Mine. Een bezoek aan het kleine plaatsje Eklutna mag u eigenlijk ook niet missen, want de Russisch Orthodoxe begraafplaats met bijbehorende kerkjes is erg bijzonder. Vanuit de lodge zijn ook diverse excursies te maken.

Excursietips:
• bootexcursie naar Knik Glacier en ijsbergenmeer
• Helikoptervlucht over Knik Glacier met gletsjerlanding
• Hondensledetocht op de Knik Glacier 

Dag 16 - Via Anchorage naar Seward (ca. 275 km)

Accommodatie: Exit Glacier Lodge - Queen Room (LG)

Vandaag ga je de bergachtige Kenai Peninsula op. Via Anchorage rij je langs de zeearm 'Turnagain Arm', waar regelmatig beluga's gespot worden. Haal vooral een kop koffie met iets lekkers bij de Bakery in Girdwood en stop eventueel bij de Portage Glacier. De weg naar Seward voert verder over de Seward Highway en over de Moose Pass, door bergachtig terrein met vele snelstromende rivieren, moerassen en vennen.

Dag 17 - Vrije dag Seward voor bezoek Kenai Fjords National Park

Accommodatie: Exit Glacier Lodge - Queen Room (LG)

Maak op je vrije dag zeker een wandeling bij de Exit Glacier. Een steil pad leidt je langs de gletsjer omhoog tot je uitkijkt over het immense Harding Icefield. Het is de klim zeker waard! Ook spectaculair is de kust van het Kenai Fjords National Park met diep ingesneden fjorden, afkalvende gletsjers en rotseilanden met ontelbare vogels en zeeleeuwen. Tijdens zo'n cruise ga je ook op zoek naar orka's en ander marine wildlife.

Excursietips:
• Kenai Fjords cruise
• Northwestern Fjords cruise
• Wildlife & Glacier boottocht Kenai Fjords

Dag 18 - Over het Kenai Peninsula naar Homer (ca. 307 km)

Accommodatie: Twin Creeks Trailhead Lodge - standard room (LG)

Je rijdt over de Kenai Peninsula naar het vissersstadje Homer op het westelijke deel van het schiereiland. De weg loopt door een groen berglandschap waar snelstromende rivieren zich door vaak nauwe kloven wringen. In juli en augustus zijn veel rivieren overvol zalmen. De bergen maken plaats voor heuvels en met een beetje geluk zie je aan de overkant van Cook Inlet de besneeuwde toppen van twee machtige vulkanen liggen; Mount Iliamna en Mount Redoubt.

Dag 19 - Vrije dag Homer, optionele berenexcursie

Accommodatie: Twin Creeks Trailhead Lodge - standard room (LG)

Kies op je vrije dag zeker voor een bijzondere ervaring op zoek naar bruine beren. Per bushplane of floatplane vlieg je naar het Katmai National Park, aan de overkant van de Cook Inlet. Dit nationale park is hét leefgebied van de bruine beren en met een ervaren gids probeer je ze van dichtbij te observeren. Deze excursie is voor veel van onze klanten al het hoogtepunt van hun reis naar Alaska geweest.

Excursietip:
• Berenexcursie Emerald Air (onze favoriet)

Dag 20 - Terug naar Anchorage (ca. 360 km)

Accommodatie: The Lakefront Hotel - Standard Room (LG)

In ongeveer 5 uur rijd je terug over de Kenai Peninsula naar Anchorage. Onderweg kun je uitkijken naar de Beluga walvissen in Cook Inlet, de Dall sheep langs de kliffen van Turnagain Arm of de vogels bij Potters Marsh (vooral) tijdens de vogeltrek. Ook kom je langs het gezellige plaatsje Girdwood; een prima plek voor een wandeling, een goede lunch of een kop koffie met iets lekkers bij de Bakery in Girdwood. Na aankomst in Anchorage heb je de rest van de dag vrij te besteden.

Dag 21 - Vertrek uit Alaska

Na een laatste nacht in Anchorage is je rondreis door Alaska en Yukon ten einde gekomen.