Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer
Ik wil naar
Ik wil doen
Ik wil naar
Ik wil doen

Geisers, zoutvlaktes en woestijn

  • Salinas Grandes en Purmamarca
  • Atacama woestijn
  • Lauca National Park & Altiplano

Ben je een echte natuurliefhebber maar wil je wel eens iets anders dan gletsjers en ruige bergen? Kies dan voor het onbekendere noorden van Chili en Argentinië. Als je rijdt over de uitgestrekte altiplano, kan een groep grazende alpaca’s je de weg blokkeren. Bij de prachtige kloven als de Quebrada de Cafayate en Cuesta del Obispo valt je mond open van verbazing, zo mooi! Ondertussen is het genieten van de heerlijke Argentijnse wijnen rondom Cafayate. In Chili bezoek je de Atacama, de droogste woestijn ter wereld, met hoge vulkanen, maanlandschappen en zoutvlaktes.

Met een huurauto verken je het gebied rond Salta. Over grote hoogtes, langs rivierbeddingen vol met cactussen en door verlaten dorpjes in de Andes. Het is een kleurrijke omgeving met de vele mineralen in de bergen. Zet je zonnebril op zodra je de weidse zoutvlakte Salinas Grandes op loopt. Aan het eind van de dag is het een traktatie om naast je go...


Lees meer over deze reis

Ben je een echte natuurliefhebber maar wil je wel eens iets anders dan gletsjers en ruige bergen? Kies dan voor het onbekendere noorden van Chili en Argentinië. Als je rijdt over de uitgestrekte altiplano, kan een groep grazende alpaca’s je de weg blokkeren. Bij de prachtige kloven als de Quebrada de Cafayate en Cuesta del Obispo valt je mond open van verbazing, zo mooi! Ondertussen is het genieten van de heerlijke Argentijnse wijnen rondom Cafayate. In Chili bezoek je de Atacama, de droogste woestijn ter wereld, met hoge vulkanen, maanlandschappen en zoutvlaktes.

Met een huurauto verken je het gebied rond Salta. Over grote hoogtes, langs rivierbeddingen vol met cactussen en door verlaten dorpjes in de Andes. Het is een kleurrijke omgeving met de vele mineralen in de bergen. Zet je zonnebril op zodra je de weidse zoutvlakte Salinas Grandes op loopt. Aan het eind van de dag is het een traktatie om naast je goede Argentijnse steak een wijn uit de regio te drinken. Vanuit San Pedro verken je de Atacamawoestijn. De Tatio-geisers zijn het actiefst in de vroege ochtend. Zorg dat je rond zonsondergang bij de Valle de la Luna bent: het uitzicht op de vulkanen en het landschap kleurt prachtig. Je sluit de reis af in het desolate Lauca. Dit nationale park ligt op grote hoogte. Smaragdgroene meren en vulkanen bepalen het beeld.

Deze reis kun je goed uitbreiden met de watervallen van Iguazú, de wijnregio en Andes rondom Mendoza of het afgelegen Paaseiland.


Inklappen
  • Duur 21 dagen
Vanaf 2.560
21 dagen

Dagprogramma

Dag 1

Aankomst in Buenos Aires en ontdek de stad

Dag 2

Verken per fiets de wijken van Buenos Aires en bezoek een tangoshow

Dag 3

Vlucht van Buenos Aires naar Salta

Dag 4

Vrije dag Salta

Dag 5

Rit over Cuesta del Obispo naar Cachi

Dag 6

Mooie route naar Cafayate

Dag 7

Wijngaarden en Quebrada de Cafayate

Dag 8

Rit via Salta en Purmamarca naar Tilcara

Lauca National Park, Chili
Salinas Grandes
Diamond Lagoon, Atacama woestijn
Caminito, Buenos Aires
Sajama volcano - Lauca national park
Reisexpert/productmanager
Sanne Morssinkhof

Heb je vragen over deze reis? Onze specialisten helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• meet&greet bij aankomst in Buenos Aires inclusief privétransfer naar het hotel
• 20 overnachtingen in middenklasse accommodaties op 2-persoonskamers met eigen faciliteiten
• ontbijt
• 6 dagen huurauto Hertz naar keuze in Argentinië, Salta-Salta:
  - ongelimiteerd aantal kilometers
   - 1 bestuurder
   - schade/diefstalverzekering met CDW (Collision Damage Waiver) en TP (Theft Protection) met een eigen risico voor schade/diefstal à USD857 (voor medium auto – group H), USD1446 (voor medium auto – group K) of USD1232 (voor SUV auto – group N)
   - PLI-verzekering (Peronsal Liability Insurance) met een aansprakelijkheidsdekking van AR$6.000.000 voor persoonlijk letsel bij kosten die geen betrekking hebben op de huurauto
   - verzekering voor roll over met eigen risico à USD3429 (voor medium auto – group H) en USD4071 (voor medium auto – group K en SUV auto – group N)
• bus Salta (Argentinië) naar San Pedro de Atacama (Chili)
• 5 dagen huurauto Mitta (Hertz) type midsize auto Calama-Arica inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, twee bestuurders, drop off kosten Calama-Arica à USD370, luchthaventoeslag, schadeverzekering met CDW (Collision Damage Waiver) met eigen risico voor schade van USD975 + lokale belastingen, diefstalverzekering met eigen risico van USD1.430 + lokale belastingen
• transfer San Pedro-Calama
• 24-uurs ondersteuning door onze lokale agent
• Engelstalige lokale reisinformatie ter plaatse
• voor vertrek Nederlandstalig informatiepakket over Chili
• wegenkaart Chili/Argentinië
• CO2 compensatie reis

Niet inbegrepen:
• intercontinentale en binnenlandse vluchten (indicatie: € 1.325,- per persoon, inclusief intercontinentale vluchten met KLM en 1 binnenlandse vlucht met Aerolineas Argentinas en 1 binnenlandse vlucht met LAN Chile, op basis van beschikbaarheid in de voordeligste vluchtklasse.)
•  transfers tussen de luchthaven en uw accommodatie
• overige maaltijden
• excursies en entreegelden nationale parken
• overige autohuur kosten zoals PAI (Personal Accident Insurance), GPS en brandstof
• cascoverzekering voor afkoop eigen risico huurauto
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering

Overige info

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Askja Reizen.

Autohuur
In de prijs is in Argentinië een huurauto van Hertz inbegrepen en in Chili een huurauto van Mitta (Hertz). Alle categorieën zijn het genoemde autotype of vergelijkbaar. Kijk voor meer details op de website van Hertz en Mitta.

Paspoortgegevens
In deze prijs is BTW korting van 21% voor de accommodaties verwerkt. Om voor deze reductie in aanmerking te komen, hebben wij direct bij reservering een kopie van uw paspoort nodig. Alleen paspoortgegevens zijn niet voldoende.