Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Ben je een echte natuurliefhebber maar wil je wel eens iets anders dan gletsjers en ruige bergen? Kies dan voor het onbekendere noorden van Chili en Argentinië. Als je rijdt over de uitgestrekte altiplano, kan een groep grazende alpaca’s je de weg blokkeren. Bij de prachtige kloven als de Quebrada de Cafayate en Cuesta del Obispo valt je mond open van verbazing, zo mooi! Ondertussen is het genieten van de heerlijke Argentijnse wijnen rondom Cafayate. In Chili bezoek je de Atacama, de droogste woestijn ter wereld, met hoge vulkanen, maanlandschappen en zoutvlaktes.

Dag 1 - Aankomst in Buenos Aires en ontdek de stad

Accommodatie: Merit San Telmo - Standard Room (LO)

Bij aankomst op de luchthaven van Buenos Aires word je opgewacht door een Engelssprekende gids, die ons lokaal vertegenwoordigt. Alle vragen die je hebt over jullie reis door Argentinië kunnen worden beantwoord tijdens de rit naar het hotel. Een aanrader om in de middag te bezoeken is de gezellige wijk San Telmo. Wandel door de smalle kinderkopjes-straten en bezoek de grote overdekte markt met honderden kraampjes en proef er ook vele lekkernijen. Ben je er op zondag ervaar dan de lokale sfeer op de befaamde antiekmarkt op Plaza Dorrego. Het elitaire Recoleta met de gelijknamige begraafplaats is ook een hoogtepunt in deze veelzijdige stad.

Dag 2 - Verken per fiets de wijken van Buenos Aires en bezoek een tangoshow

Accommodatie: Merit San Telmo - Standard Room (LO)

Wij raden je aan vanmorgen een fietstocht met Nederlandse gids te maken langs bekende highlights, maar ook naar onbekende plekken. De enthousiaste gidsen geven je een goed beeld van de stad inclusief haar interessante en bewogen geschiedenis. Je verkent verschillende wijken in deze bruisende metropool. Niet te missen bezienswaardigheden zijn Plaza de Mayo met het roze presidentieel paleis Casa Rosada, de tangowijk San Telmo en de arbeiderswijk La Boca, met haar felgekleurde huizen en het voetbalstadion van de Boca Juniors. Wat eigenlijk niet mag ontbreken tijdens je verblijf in Buenos Aires is een tangoshow of laat ons een diner regelen bij een Argentijnse familie thuis voor een bijzondere avond.

Dag 3 - Vlucht van Buenos Aires naar Salta

Accommodatie: La Candela - Standard Room (LO)

Op eigen gelegenheid ga je naar de luchthaven vanwaar je naar Salta in het noordwesten van Argentinië vliegt. Deze koloniale stad is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en één van de mooiste van Argentinië met haar historische architectuur, vriendelijke sfeer en de prachtige ligging tegen de uitlopers van het Andes-gebergte.

Dag 4 - Vrije dag Salta

Accommodatie: La Candela - Standard Room (LO)

In de stad is veel te zien. Veel indrukwekkende historische gebouwen vind je rondom het Plaza 9 de Julio zoals de kathedraal, het archeologische MAAM museum en de 18de eeuwse Cabildo. Slenter door de drukke, maar smalle straatjes, neem de gondel naar de top van de Cerro San Bernardo en sluit de dag af met een bezoek aan één van de uitstekende restaurants. 

Dag 5 - Rit over Cuesta del Obispo naar Cachi (ca. 170 km)

Accommodatie: Miraluna - Standard Room (LO)

Vandaag staat de mooie route naar Cachi op het programma. Je stuit op de kronkelige Cuesta del Obispo, één van de mooiste bergroutes van Argentinië. Een leuke stop onderweg maak je bij het Parque Nacional Los Cardones voor een wandeling tussen de gigantische cactussen. De met kinderkopjes bestrate wegen, de koloniale architectuur en de voorname gebouwen maken Cachi het mooiste plekje in de Valle de Calchaquí.

Dag 6 - Mooie route naar Cafayate (ca. 185 km)

Accommodatie: Los Sauces - Standard Room (LO)

Een rit van ongeveer vier uur brengt je naar Cafayate. Het merendeel van de route is onverhard en niet altijd even goed onderhouden, maar de route is prachtig. Je komt door kleine, typisch Noord-Argentijnse dorpen zoals Seclantás, Molinos en Angastaco, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Dag 7 - Wijngaarden en Quebrada de Cafayate

Accommodatie: Los Sauces - Standard Room (LO)

Cafayate ligt op 1.660 meter hoogte en wordt omringd door vele wijngaarden. In het koloniale centrum vind je een grote kathedraal, overdekte binnenplaatsjes, textielwinkeltjes en zilversmeden. Bezoek zeker één van de bodega’s voor een rondleiding en het proeven van de befaamde witte Torrontes wijn uit deze regio. Op circa twintig kilometer ten noorden van Cafayate aan de R68 ligt de spectaculaire Quebrada de Cafayate, een woest landschap van bizar gevormde en veelkleurige zandstenen rotsformaties.

Dag 8 - Rit via Salta en Purmamarca naar Tilcara (ca. 350 km)

Accommodatie: Patio Alta - Standard Room (LO)

De rit van vandaag voert je grotendeels over verharde wegen, via Salta richting het noorden. Het eerste deel van de route gaat door de Quebrada de Cafayate en Valle de Lerma. Na Salta kom je bij San Salvador de Jujuy, een leuke plek om even een kijkje te nemen bij één van de vele kathedralen en pleintjes. Vervolg je weg via Purmamarca naar het kleine, authentieke plaatsje Tilcara, prachtig gelegen in de gekleurde Humahuaca vallei. 

Dag 9 - Vrije dag voor de Humahuaca Vallei en Salinas Grandes

Accommodatie: Patio Alta - Standard Room (LO)

Sta vandaag op tijd op. In de ochtend schijnt de zon op "de berg met de zeven kleuren" (Cerro de los Siete Colores) en is dan op haar mooist. Rij vervolgens door naar de indrukwekkende zoutvlaktes Salinas Grandes. Wil je nog meer ontdekken in de omgeving? Rij dan door de kleurrijke Humahuaca vallei naar het gelijknamige, traditionele dorpje, ten noorden van Tilcara. Een bezoek aan een lokale markt mag je ook zeker niet missen!

Dag 10 - Via San Antonio de los Cobres terug naar Salta (ca. 320 km)

Accommodatie: La Candela - Standard Room (LO)

De route vandaag naar Salta is ook een hele mooie. Vanaf Purmamarca rij je richting Salinas Grandes, waar je bij Tres Morros linksaf de Ruta 40 op draait. Vanuit het op ruim 3.500 meter gelegen San Antonio de los Cobres volg je grotendeels het traject van de Tren a las Nubes. Net als deze 'trein naar de wolken' volg je een route hoog door bergen en door diepe valleien.

Dag 11 - Vanuit Salta in Argentinië de grens over naar San Pedro in Chili

Accommodatie: La Casa de Don Tomás - Standard Room (LO)

Vanmorgen stap je aan boord stap van een comfortabele touringcar, die je vanuit Salta (Argentinië) de grens over brengt naar San Pedro de Atacama in Chili. Afhankelijk van de drukte aan de grens duurt de tocht zo’n acht tot tien uur, maar het is niet heel ongewoon dat het uitloopt tot twaalf uur in verband met de condities onderweg.

Dag 12 - Vrije dag om de Atacama woestijn te ontdekken

Accommodatie: La Casa de Don Tomás - Standard Room (LO)

Het dorpje San Pedro is een levendige oase midden in de Atacama woestijn Tijdens jouw verblijf hier kun je kiezen uit diverse excursies. Maak vandaag bijvoorbeeld een excursie naar de Altiplano Lagunes en de Salar de Atacama. Dit is de grootste zoutvlakte in Noord-Chili, naast diverse andere kleinere exemplaren zoals de Tara Flats.

Dag 13 - Ontdek meer van de Atacama woestijn

Accommodatie: La Casa de Don Tomás - Standard Room (LO)

Vandaag adviseren wij je te kiezen voor een bezoek aan de Tatio geisers, prachtig gelegen op de grens met Bolivia. De excursie vertrekt vroeg, maar dat is zeker de moeite waard. Aan het einde van de middag mag je een excursie naar Valle de la Luna zeker niet missen. De zonsondergang in deze omgeving van rotsformaties en zandduinen is hier bijzonder fraai.

Dag 14 - Transfer naar Calama, ophalen huurauto en rit naar Iquique (ca. 400 km)

Accommodatie: Holiday Inn Express - Standard Ocean View Room (LO)

Per bus word je naar Calama gebracht, waar je de huurauto ophaalt. Na een lange rit van zeker vijf uur kom je aan in de drukke kuststad Iquique, waar je als sportliefhebber actief kunt zijn van surfen en sandboarden tot paragliden. Haar strandhotels, casino's en boulevard zijn een groot contrast met de vervallen en stoffige dorpjes, waaronder Maria Elena, die je onderweg op de route tegenkomt.

Dag 15 - Verder naar Arica (ca. 320 km)

Accommodatie: Hotel Arica - Superior Room (LO)

In ongeveer vierenhalf uur rij je over de Panamericana Highway naar Arica. Deze brede weg bestaat uit lange rechte stukken en brengt je over woestijnplateaus. Onderweg daalt en stijgt de weg vier keer flink, om de diepe kloven (Quebrada’s) door te komen. Opvallend in Arica is de ruim honderd meter hoge berg El Morro, vanwaar je uitzicht hebt over de kust en de stad met haar gotische kerk San Marcos aan Plaza Colon als middelpunt. Een fijn strand met badhokjes is Playa La Lisera op twee kilometer ten zuiden van de stad.

Dag 16 - Rit naar Putre (ca. 150 km)

Accommodatie: Hotel Qantati - Standard Room (LO)

Op weg van Arica naar het op de hoogvlakte gelegen dorp Putre rij je de Lluta vallei binnen, waar je vele geoglyphen tegenkomt die de oude Inca Trail van de kust naar de hoogvlaktes markeren. Putre met haar half geplaveide straatjes en oude gekleurde huisjes, ligt op 3.500 meter boven zeeniveau en is de perfecte plaats om te acclimatiseren voor een bezoek aan Lauca morgen.

Dag 17 - Bezoek Lauca National Park

Accommodatie: Hotel Qantati - Standard Room (LO)

Op ongeveer 65 kilometer van Putre ligt Lauca National Park op een hoogte van 3.800 meter. Het landschap van Lauca kenmerkt zich door de uitgestrekte steppes, diepblauwe meren en hoge, soms met sneeuw bedekte, vulkanen. Het Chungará meer is een fotogenieke plek met de Parinacota vulkaan op de achtergrond en altijd wel een vicuña in de buurt. Lauca is ook bij uitstek een plek voor vogelliefhebbers met ruim 130 verschillende soorten. Stop vandaag ook absoluut even bij het 17e eeuwse kerkje met een typisch dak van gras en surrealistische muurschilderingen in Parinacota.

Dag 18 - Rit terug naar Arica (ca. 150 km)

Accommodatie: Hotel Arica - Superior Room (LO)

Vandaag rij je terug naar de havenstad Arica. Het is een korte rit dus tijd genoeg om die te besteden in de stad, aan het strand, in een rustiek thermaal bad even buiten Putre of wellicht voor nog een kort bezoek aan Lauca. Het groene moerasgebied bij Parinacota trekt veelal lama's, vicuñas en vogels en is een fijne plek om gewoon nog even rustig te genieten.

Dag 19 - vlucht van Arica naar Santiago

Accommodatie: Hotel Bonaparte - Standard Room (LO)

Vandaag vlieg je in ongeveer drieënhalf uur van Arica naar Santiago. Deze groene stad aan de voet van het Andes gebergte is een heerlijke plek om rond te dwalen in de verschillende wijken. Bezoek één van de vele musea die de stad rijk is en wandel door de sjieke wijk Providencia met veel winkels, maar ook gezellige cafés en restaurantjes.

Dag 20 - Vrije dag in Santiago

Accommodatie: Hotel Bonaparte - Standard Room (LO)

De Chileense hoofdstad is één van de meest dynamische steden van Zuid-Amerika. Bezoek vanochtend het centrum met haar historische gebouwen en het presidentieel paleis La Moneda. De San Cristobal heuvel biedt je een fraai uitzicht over de stad. Je neemt vanuit het stadspark neem je de kabelbaan naar de top en onderweg kun je nog uitstappen bij de botanische tuin. Wandel naar de markthal Mercado Central en strijk neer voor de lunch bij een van de visrestaurantjes. De streetart in de hippe wijk Bella Vista is ook het bezoeken waard en eindig hier de dag in één van de vele goede restaurants.

Dag 21 - Vertrek uit Santiago

Na het ontbijt is deze prachtige reis ten einde gekomen en vertrek je naar de luchthaven.