Botswana’s pracht en praal samengevat tot een self-drive reis. En als je toch in de buurt bent, ga dan ook langs de Victoria Watervallen. In Kasane hebben we een sfeervolle bed & Breakfast voor je gevonden. Een uitstekende uitvalsbasis voor Chobe National Park. Nijlpaarden, olifanten, krokodillen en talloze vogels zijn er op en langs de rivier te spotten. Hoe anders zijn de Makgadikgadi Pans; tussen april en oktober slaap je op deze zoutpannen voor een nacht onder de sterrenhemel. De vlucht over de Okavango Delta naar het kamp is misschien wel het grootste spektakel van deze reis.

Dag 1 - Kasane

Accommodatie: Chobe Safari Lodge - luxury room (HP)

Kasane is voor de komende dagen jouw uitvalsbasis voor het vekennen van het Chobe National Park. Je maakt aan het einde van de middag een cruise over de Chobe rivier. Het is de perfecte manier om de olifanten te zien, drinkend aan de waterkant of spelend in de rivier.

Dag 2 - Kasane / Chobe National Park

Accommodatie: Chobe Safari Lodge - luxury room (HP)

Bijna alle dieren die in Zuidelijk Afrika voorkomen vind je terug in het Chobe National Park. Een jeepsafari maken is absoluut een must vandaag en is inbegrepen. De kans is hier zeer groot dat een grote kudde olifanten je pad kruist. Ook buffels zijn er in grote groepen, naast de giraffe, zebra, leeuw, cheeta en het nijlpaard. 

Dag 3 - dagexcursie naar Victoria Falls

Accommodatie: Chobe Safari Lodge - luxury room (HP)

Vanuit Kasane zijn de Victoria Falls in Zimbabwe makkelijk te bezoeken. Vandaag staat een dagexcursie voor je gepland naar dit wereldwonder. Met een gids bezoek je de watervallen en kijk je rond in het plaatsje Victoria Falls. De Vic Falls storten zich over een lengte van meer dan anderhalve kilometer in een enorme kloof, een adembenemend schouwspel! 

Dag 4 - Rit naar Makgadikgadi Pans (ca. 405 km)

Accommodatie: Planet Baobab - Bakalanga Hut (LO)

Vandaag rij je in de richting van Gweta, waar je verblijft in de buurt van de immense zoutpannen van de Makgadikgadi. Het zijn de indrukwekkende restanten van een enorme binnenzee, die hier ooit lag.

Dag 5 - Slapen op of bezoek aan Makgadikgadi zoutpannen

Accommodatie: Sleep out op Ntwetwe Pan - op matras in open lucht (HP) // Planet Baobab - Bakalanga Hut (HP)

Tussen 14 juni en 31 oktober rij je vandaag per quadbike (2 gasten per quadbike) naar de zoutpannen om daar kamperend onder de sterrenhemel de nacht door te brengen. Ook zijn een begeleide wandeling, lunch en bezoek aan de in dit gebied wonende stokstaartjes familie inbegrepen.
Van november t/m half juni transformeren de regens de droge vlakte in een enorme drinkplaats voor het wild. Dit is tevens de tijd dat dieren massaal naar dit vruchtbare landschap trekken om hier hun jongen te krijgen. In deze tijd maak je een dagexcursie naar de zoutpannen en overnacht je weer bij Planet Baobab.

Dag 6 - Gweta naar Maun (ca. 210 km)

Accommodatie: Thamalakane River Lodge - Babbler chalet (LO)

Na het ontbijt keer je terug naar Gweta, vanwaar je in alle rust naar Maun kunt rijden. Maun is dé toegangspoort voor de machtige Okavango Delta. Het heeft een gezellig, rommelig centrum waar vaak ezels gewoon over straat lopen.

Dag 7 - Chartervlucht naar Okavango Delta (ca. 207 km)

Accommodatie: Moremi Crossing - luxury ensuite tent (fully inclusive)

Vanaf het vliegveld van Maun vertrek je in een klein vliegtuigje naar het kamp in de Delta. De piloot vliegt laag over de Okavango Delta, zodat je de moerasgebieden, kleine eilandjes en soms kuddes buffels of olifanten goed onder je kunt zien. Een onbeschrijflijk mooie belevenis!

Dag 8 - Okavango Delta

Accommodatie: Moremi Crossing - luxury ensuite tent (fully inclusive)

Een hele dag genieten in de indrukwekkende Okavango Delta. Tweemaal dagelijks ga je met een ervaren ranger op zoek naar wild. Je gaat sowieso op wandelsafari door de bush. Afhankelijk van het seizoen maak je daarnaast een boottocht door de omgeving op zoek naar wild of een mokoro tocht over de met riet omzoomde waterwegen.

Dag 9 - Vlucht terug naar Maun

Na een heerlijk ontbijt en als de tijd het toelaat wellicht nog een ochtendsafari keer je per vliegtuigje terug naar Maun. Deze mooie reis zit er helaas weer op.