Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Tibet voelt alsof je een andere tijd binnenstapt. Je doorkruist de ruige hooglanden, een adembenemend landschap. Deze reis in een internationaal gezelschap. Extra speciaal aan deze groepsreis is dat elke vertrekdatum rondom één van de kleurrijke Tibetaanse festivals is: een belevenis op zich!

Dag 1 - Aankomst in Lhasa, een eerste kennismaking met het overweldigende landschap

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

Deze tour met internationaal gezelschap begint in Lhasa. Afhankelijk van je aankomst, per trein of vlucht, zullen wij een verplichte transfer voor je bijboeken (nog niet in de reissom inbegrepen). Het is van het vliegveld een mooie rit van bijna 100 km naar de stad, een eerste kennismaking met het overweldigende landschap van Tibet. Doe het de rest van de dag rustig aan en drink veel water, zodat je lichaam aan de hoogte (3750 m) kan wennen. De rest van de dag kun je vrij besteden.

Dag 2 - Bezoek aan de prachtige lama-kloosters Drepung en Sera

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

In de ochtend word je opgehaald voor een excursie naar het Drepung Klooster, ooit het grootste en belangrijkste klooster van de boeddhistische Geelkappen-sekte in Tibet. In de middag neemt de gids je mee naar het eeuwenoude Sera Klooster, nog altijd een boeddhistisch opleidingsinstituut. Als je u geluk hebt kun je zien hoe de monniken onderling debatteren over de sutra’s, een onderdeel van hun studie.

Dag 3 - Ronddwalen door het machtige Potala Paleis en de Jokhang tempel

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

Het stadsbeeld van Lhasa wordt gedomineerd door het Potala Paleis. Van een afstand is het ruim 100 meter hoge gebouw met zijn 13 verdiepingen al een indrukwekkend bouwwerk, maar ook van binnen is het een enorm complex van honderden grote en kleine zalen, rijkversierd met wandschilderingen, beelden, stupa’s en thangka’s. Na afloop bezoek je de Jokhang Tempel, voor de gewone Tibetaan de meest heilige tempel van Tibet.

Dag 4 - Over de bergpassen Kamba La en en Karo La langs het Yamdrok-meer naar Gyangtze

Accommodatie: Yeti Hotel - standaard kamer (LG)

Het is een lange en mooie rit over de passen Kamba La en Karo La met uitzicht op het heilige, turkooizen Yamdrok-meer naar Gyangtze. Tegen zonsondergang kom je aan in je hotel in Gyangtze, ooit een belangrijke karavaanstad, maar nu een kleine provincieplaats. Als de tijd het toelaat kun je een kijkje nemen bij het fort dat boven het stadje uittorent. Het is in 1904 door de Engelsen verwoest, maar nu deels gerestaureerd.

Dag 5 - Bezoek aan het mysterieuze Palkhor Klooster en naar Xigaze

Accommodatie: Manasarovar Hotel - standaard kamer (LG)

Vanochtend breng je in Gyangtze eerst een bezoek aan het mysterieuze Palkhor Klooster met zijn opvallende Pango Chorten. Het hoofdgebouw van het complex, de Tsulaklakhang, heeft op de begane grond een grote hal met angstaanjagende muurschilderingen. Dan rijd je naar Xigaze, na Lhasa de grootste stad van Tibet en residentie van de Panchen Lama.

Dag 6 - Bezoek aan het machtige klooster Dashilhumpo en terug naar Lhasa

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

In de ochtend bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheid van Xigaze, het machtige Dashilhumpo Klooster. Het is het paleis van de Panchen Lama, en momenteel wonen er zo’n 500 monniken. Na dit bezoek rijd je in ongeveer 6 uur terug naar Lhasa.

Dag 7 - Bezoek aan een kleurrijk boeddhistisch festival

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

Deze dag in het programma geeft de ruimte om een lokaal boeddhistisch festival te bezoeken, waar je kunt genieten van o.a. maskerdansen, uitgevoerd door kleurrijk uitgedoste monniken. Afhankelijk van de plaats van het festival wordt hiervoor een dag in het programma tussengeschoven.

Dag 8 - Vertrek uit Lhasa

Je reis door Tibet zit erop. Afhankelijk van je vertrek, per trein of vlucht, zullen wij een verplichte transfer voor je bijboeken (nog niet in de reissom inbegrepen).