Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Het mooiste van China en slapen in luxe boetiekhotels. Na de metropolen Beijing en Xi’an, is het tijd voor de provincie Yunnan. Verken Lijiang en de omliggende Naxi dorpjes. De karstbergen van Yangshuo bezoek je per fiets: met een gids maak je een tocht langs slaperige dorpjes, wuivende bamboebossen en markante kalksteenformaties. Met 1ste klasse treinkaartjes, transfers en diverse excursies is deze boetiekreis echt genieten.

Dag 1 - Aankomst in Beijing, bruisende stad vol contrasten

Accommodatie: Kapok Hotel - standaard kamer (LO)

Na landing in Beijing volgt een transfer naar je hotel. Nadat je je hebt opgefrist, ben je klaar voor je eerste kennismaking met deze bruisende stad en haar vele contrasten. Een bijzondere wijk om te bezoeken is bijvoorbeeld Gulou. In deze oude hutong vind je vintage winkeltjes, leuke boetieks en relaxte cafés. Neem een lekkere cocktail en meng je daarna tussen de riksja’s en de shoppers op zoek naar een bijzonder restaurantje om je eerste dag mooi af te sluiten.

Dag 2 - Geniet van een fusion lunch bij de Chinese Muur

Accommodatie: Kapok Hotel - standaard kamer (LO)

Deze dag bestaat uit twee grote contrasten. Allereerst gaan de wandelschoenen aan en beklim je de Chinese Muur. De muur slingert zich door het heuvelachtige landschap en je kunt hier genieten van prachtige vergezichten. We hebben een tafel voor je gereserveerd bij The Schoolhouse Restaurant at Mutianyu Great Wall (betaling ter plaatse). Dit fusion restaurant werkt met lokale producten en groenten uit eigen tuin en je gebruikt de lunch in verbouwde klaslokalen. Op de terugweg zie je de moderne kant van Beijing als we het Olympische plein bekijken, met al haar futuristische gebouwen, een architectonisch hoogtepunt op deze afwisselende dag.

Dag 3 - Fiets door Beijing naar het CCTV gebouw van architect Rem Koolhaas

Accommodatie: Kapok Hotel - standaard kamer (LO)

Vandaag kun je naar eigen inzicht invullen of je kunt er voor kiezen om Beijing eens op een andere manier te bekijken, namelijk per fiets (optionele excursie, excl. lunch en transfer). We fietsen langs monumentale keizerlijke gebouwen, door intieme hutong-straatjes en het hypermoderne zakendistrict met zijn spraakmakende architectuur, waaronder het beroemde gebouw van de Chinese Staatstelevisie CCTV, dat ontworpen is door de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Tevens stappen we een keer af om een kunstgalerie te bekijken en zien we een stukje stadsmuur. Oud en nieuw, strak en rommelig, arm en rijk - het wisselt elkaar steeds af tijdens deze fietstocht. Deze fietstocht is ca. 24 km en we nemen rustig de tijd. Afhankelijk van je fietstempo duurt de excursie ongeveer 7 uur.

Dag 4 - Per hogesnelheidstrein van Beijing naar Pingyao

Accommodatie: Jings Residence - standaard kamer (LO)

In de ochtend is de transfer naar het station. Je stapt op de hogesnelheidstrein naar Pingyao. Bij aankomst word je naar het hotel gebracht en heb je de tijd om zelf het compacte centrum van de stad de ontdekken. Bijzonder is het museum gewijd aan de eerste commerciële bank van China. Ook de stadsmuren zijn een bezoek waard. Het oude stadscentrum van Pingyao is autovrij.

Dag 5 - Per hogesnelheidstrein naar historisch Xi'an

Accommodatie: Eastern House Boutique Hotel - standaard kamer (LO)

Je wordt bij je hotel opgehaald en naar het treinstation gebracht. Je vertrekt per HSL-trein richting Xi’an. Na de transfer naar je hotel kun je zelf op ontdekkingstocht in Xi’an. Loop bijvoorbeeld door de poort van de Drum Tower, en geniet van alle verleidelijke geuren die je hier tegemoet komen. De Moslim Snack Street biedt vele restaurantjes, waar zeker iets van je smaak tussen zal zitten.

Dag 6 - Dumplings eten in het beroemde Defachang restaurant

Accommodatie: Eastern House Boutique Hotel - standaard kamer (LO)

Vandaag breng je een bezoek aan de bekendste bezienswaardigheid van Xi’an, het Terracotta Leger. Meer dan 2000 jaar zijn deze ca. 7000 levensgrote soldaten, paarden en wagens begraven geweest. Nu doen ze de bezoekers versteld staan. Aansluitend bezoek je de Grote Wilde Gans Pagode. Deze Pagode is gebouwd in 652 en hier worden oude boeddhistisch relieken en boeken opgeslagen. Je brengt tevens een bezoek aan de stadsmuur van deze historische stad. Dit is de meest complete stadsmuur van heel China. Tijdens deze dagtocht is een dumpling lunch in het bekende Defachang Restaurant inclusief.

Dag 7 - Ga Chinese hotpot eten in Chengdu

Accommodatie: Buddha Zen Hotel - superior kamer (LO)

Na het ontbijt word je naar het treinstation gebracht en stap je op de hogesnelheidstrein aar Chengu. Bij aankomst in Chengdu word je naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Wandel in het stadscentrum over het centrale plein, waar je nog altijd een groot standbeeld van roerganger Mao Zedong kunt bewonderen. Probeer ’s avonds eens een authentieke Chengdu Huo Guo, oftewel Hotpot.

Dag 8 - Verken zelf Chengdu, of ga op excursie naar de reuzenboeddha van Leshan

Accommodatie: Buddha Zen Hotel - superior kamer (LO)

Vandaag kun je op eigen gelegenheid Chengdu en omgeving verkennen. Optioneel (niet inbegrepen, toeslag op aanvraag): privé-dagexcursie naar de Wuyou Tempel en de Boeddha van Leshan, inclusief lunch. In Leshan is langs de rivier een reusachtige Boeddha in de rotswand uitgehakt. Zijn vriendelijke gezicht alleen, is al meer dan vijftien meter hoog.

Dag 9 - Een korte vlucht van Chengdu naar schilderachtig Lijiang

Accommodatie: Lijiang Anyu Dayan Hotel - standaard kamer (LO)

Vroeg in de ochtend word je naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Lijiang. Bij aankomst word je naar je stijlvolle hotel in het oude Lijiang gebracht. Het schilderachtige Lijiang ligt op bijna 2500 meter hoogte en is het centrum van de Naxi-minderheid. Vooral het oude centrum is bijzonder. Het staat dan ook niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dag 10 - Verken Lijiang en de kleine Naxi dorpjes in de omgeving

Accommodatie: Lijiang Anyu Dayan Hotel - standaard kamer (LO)

Vandaag kun je op eigen gelegenheid Lijiang en omgeving verkennen. In de omgeving van Lijiang vind je tal van Naxi dorpen, vele met mooie tempels. Huur een fiets voor een bezoek aan Yufeng Si. Een klein lamaklooster aan de voet van de Sneeuwberg, waar in de middag vaak een Naxi orkest oefent. Het Naxi volk stamt af van Tibetaanse nomaden. 

Dag 11 - Ontspannen in Lijiang, of op excursie naar Jade Dragon Snow Mountain

Accommodatie: Lijiang Anyu Dayan Hotel - standaard kamer (LO)

Vandaag kun je ontspannen in Lijiang. Liever actief? Fiets bijvoorbeeld naar Suhe, een fraai bewaard gebleven plaatsje aan de oude theeroute. Of misschien ga je liever shoppen en slenteren in het oude centrum van Lijiang. Optioneel (niet inbegrepen, toeslag op aanvraag): privé-dagexcursie met de kabelbaan naar de Jade Draak Sneeuwberg, het Yufeng Klooster en het dorp Baisha, inclusief lunch.

Dag 12 - Per auto door een prachtig landschap naar het oude stadje Dali

Accommodatie: Dali Sky Valley Heritage Boutique Hotel - standaard kamer (LO)

Na het ontbijt vertrek je per auto met chauffeur naar Dali, een mooie rit van ca. 2 tot 3 uur. Als je de drie pagodes van Dali ziet opdoemen, weet je dat je bijna in Dali bent. Dali is prachtig gelegen, ingeklemd tussen het Er Hai meer en het Cang Shan-gebergte. Je vindt er kleurrijke smalle straatjes met werkplaatsen, tuinen en woonhuizen in de rijkversierde bouwstijl van de Bai-minderheid.

Dag 13 - Verken zelf het oude Dali of maak een excursie naar het Er Hai Meer

Accommodatie: Dali Sky Valley Heritage Boutique Hotel - standaard kamer (LO)

Je hebt vandaag alle tijd om zelf Dali en omgeving te verkennen. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar de Zhonghe Si tempel, ten noorden van Dali. Het uitzicht dat je hier hebt over het Erhai meer en de stad is de inspanning meer dan waard. Optioneel (niet inbegrepen, toeslag op aanvraag): privé-dagexcursie met een leuke boottocht op het uitgestrekte Erhai-meer. de beroemde Drie Pagodes en wandeling door het oude centrum van Dali.

Dag 14 - Per hogesnelheidstrein van Dali naar Kunming

Accommodatie: Kunming Silver Cabinet Boutique Inn - standaard kamer (LO)

Na het ontbijt word je naar het treinstation gebracht en stap je op de hogesnelheidstrein die je in een kleine 3 uur naar Kunming brengt. Nadat je in je hotel bent ingecheckt kun je de rest van de dag Kunming gaan verkennen. 

Dag 15 - Via Guilin naar Yangshuo aan de Li-rivier

Accommodatie: Yangshuo Mountain Retreat - Riverview Superior Queen kamer (LO)

Vanochtend stap je op de hogesnelheidstrein van Kunming naar Guilin, een treinrit van een kleine 5 uur. Bij aankomst op het treinstation van Guilin word je opgewacht. Na een prachtige autorit van ongeveer anderhalf uur rij je Yangshuo binnen. Het sfeervolle Yangshuo ligt aan de meanderende Li-rivier, te midden van de rijstvelden in een schilderachtig karstlandschap. Hier kun je bijkomen in je sfeervolle hotelkamer met uitzicht.

Dag 16 - Fietstocht tussen de karstbergen

Accommodatie: Yangshuo Mountain Retreat - Riverview Superior Queen kamer (LO)

Vanochtend maak je met een gids een leuke fietstocht in de omgeving van Yangshuo. De Li-rivier slingert hier door het idyllische karstlandschap. Per fiets verken je slaperige dorpjes, wuivende bamboebossen en markante kalksteenformaties. Vroeg in de middag ben je terug in je hotel. De rest van de dag kun je vrij besteden.

Dag 17 - Ontspannen en een terrasje pakken in Yangshuo

Accommodatie: Yangshuo Mountain Retreat - Riverview Superior Queen kamer (LO)

Je sfeervolle hotel is een prima uitvalsbasis voor leuke wandel-, fiets-, of kanotochten. Relaxen of een Chinees biertje drinken, op een van de vele leuke terrasjes in Yangshuo, kan natuurlijk ook. Maar misschien heb je meer zin om souvenirs te kopen. In de West-straat van Yangshuo slaag je vast in één van de vele winkeltjes. In de avond kun je een magische lichtshow aan de oevers van de Li-rivier bijwonen.

Dag 18 - Vertrek uit Guilin

Vandaag is alweer de laatste dag van deze China reis. Op het vooraf afgesproken tijdstip word je naar de luchthaven of het treinstation van Guilin gebracht. Hiermee eindigt deze tour.

Vanuit Guilin zijn er allerlei mogelijkheden om je reis verder uit te breiden, bijvoorbeeld met een verlenging naar Hongkong. Wij adviseren je graag!