Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Dit is het China zoals de meeste mensen het voor ogen hebben. Een reis waar veel van China’s verleden centraal staat. De oude vesting Pingyao, het immense terracottaleger, de karststenen bergen rond Guilin. China, zoals China al jarenlang verbeeld wordt.

Dag 1 - Aankomst op de luchthaven van Beijing

Accommodatie: Dongfang Hotel - standaard kamer (LO)

Welkom in China! Bij aankomst in Beijing word je welkom geheten en naar je hotel gebracht. Tijdens de autorit word je meteen ondergedompeld in deze bruisende stad. Hoge appartementsgebouwen en fly-overs flitsen aan je voorbij. Je kunt de rest van de dag vrij besteden. Tip: neem een kijkje in de Lama Tempel. Het is één van de belangrijkste Tibetaans-boeddhistische tempels van China.

Dag 2 - Slenter door de Hutongs en de Verboden Stad

Accommodatie: Dongfang Hotel - standaard kamer (LO)

Vandaag heb je alle tijd om in je eigen tempo Beijing te verkennen. In eerste instantie lijkt Beijing een grote moderne stad, maar tijdens een wandeling door de hutongs, de traditionele wijken van de stad, vind je nog de charme van het oude Beijing. Huur eens een audiotour en verken de Verboden Stad: het paleis van de keizer, waar de gewone sterveling geen voet over de drempel mocht zetten. Boek een Peking Eend diner of een theatervoorstelling voor de avonduren. 

Dag 3 - Maak zelf een uitstapje naar de Chinese Muur

Accommodatie: Dongfang Hotel - standaard kamer (LO)

Ook vandaag besteed je geheel naar eigen inzicht. Ga naar de Chinese Muur, zo’n 50 kilometer buiten Beijing of kies ervoor om te gaan varen en wandelen in het Zomerpaleis. Misschien ga je wel naar de Tempel van de Hemel. De gebedshal is helemaal uit hout opgetrokken zonder dat er een spijker aan te pas kwam. De prachtig donkerblauw geglazuurde dakpannen symboliseren de hemel. Met de taxi, metro of lopend kun je een aantal bijzondere monumenten in de stad gemakkelijk bezoeken.

Dag 4 - Per hogesnelheidstrein van Beijing naar Pingyao

Accommodatie: Dejuyuan Guesthouse - standaard kamer (LO)

In de ochtend is de transfer naar het station. Je stapt op de hogesnelheidstrein naar Pingyao. Bij aankomst word je naar het hotel gebracht en heb je de tijd om zelf het compacte centrum van de stad de ontdekken. Bijzonder is het museum gewijd aan de eerste commerciële bank van China. Ook de stadsmuren zijn een bezoek waard. Het oude stadscentrum van Pingyao is autovrij. Je verblijft in Pingyao in een klein traditioneel hotel, in Chinese stijl ingericht.

Dag 5 - Ommuurd Pingyao verkennen, en per sneltrein naar Xi'an

Accommodatie: Bell Tower Hotel - standaard kamer (LO)

Vandaag heb je alle tijd om op eigen gelegenheid Pingyao verder te verkennen. Pingyao is een zeer goed bewaard gebleven oud handelsstadje. Binnen de imposante stadsmuren wandel je tussen traditionele tempels, huizen en historische winkels. Aan het eind van de middag of vroeg in de avond ga je naar het treinstation van Pingyao. Hier stap je op de sneltrein naar Xi’an. Wij reserveren een comfortabele soft seat voor je.

Dag 6 - Verken Xi'an, ooit de hoofdstad van China

Accommodatie: Bell Tower Hotel - standaard kamer (LO)

Xi’an, ooit een van de grootste steden ter wereld, was het eindpunt van de Zijderoute. Dit netwerk van karavaanroutes liep vanuit het Middellandse Zeegebied naar de hoofdstad van het Chinese keizerrijk. De moslimwijk ligt in het oude stadscentrum. Met de Grote Moskee, lage huizen en uitstekende keuken is het zeker de moeite waard om hier uitgebreid rond te wandelen. Liever fietsen? Wat dacht je van een fietstocht over de stadsmuren? 

Dag 7 - Bezoek buiten Xi'an het Terracottaleger van China's eerste keizer

Accommodatie: Bell Tower Hotel - standaard kamer (LO)

Een bezoek aan het Terracotta Leger van de eerste keizer van China mag natuurlijk niet ontbreken in je reisprogramma. Meer dan 7000 soldaten, boogschutters en paarden bewaken het graf van Qin Shi Huangdi. Je zou ook kunnen gaan lunchen bij het bekende Defachang restaurant. Hier krijg je dumplings in allerlei verschillende vormen en smaken geserveerd. Of laat je verrassen door het grote aanbod op de levendige avondmarkt.

Dag 8 - Per vliegtuig naar Guilin, en door naar Ping'an

Accommodatie: Ping'an Grand Hotel - standaard kamer (LO)

Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Guilin. Bij aankomst ga je met je Engelssprekende gids en auto met chauffeur op weg naar Ping’an. Je rijdt door het betoverende karstlandschap van Guilin. Ping’an is een klein gemoedelijk dorpje dat alleen te voet bereikbaar is. Samen met je gids loop je in ongeveer 20 minuten omhoog naar je guesthouse. De rest van de dag kun je vrij besteden.

Dag 9 - Maak een wandeling langs duizelingwekkend mooie terrassen

Accommodatie: Ping'an Grand Hotel - standaard kamer (LO)

Vandaag heb je alle tijd om de omgeving van Ping'an te verkennen. Je traditionele houten guesthouse ligt tussen de rijstvelden en is een prima startpunt voor een dagwandeling door de omgeving. Eenmaal op pad loop je al snel tussen de duizelingwekkend steile rijstterrassen. Na wat klimmetjes is de beloning fenomenaal: het uitzicht over een van de mooiste Chinese landschappen.

Dag 10 - Per auto van Ping'an naar Yangshuo aan de Li-rivier

Accommodatie: Moondance Resort - standaard kamer (LO)

Op het vooraf afgesproken tijdstip haalt de gids je op in het guesthouse. Samen wandel je weer naar de hoofdweg, waar de auto met chauffeur op je wacht. Na een prachtige autorit van ongeveer drie uur rij je het sfeervolle Yangshuo binnen. De markante kalksteenheuvels, de rijstvelden en de meanderende Li-rivier leveren een prachtig landschap op. Je hotel ligt in een dorpje net buiten Yangshuo, tussen de rijstvelden vlakbij Moon Hill.

Dag 11 - Ga fietsen of kanoën tussen de karstbergen

Accommodatie: Moondance Resort - standaard kamer (LO)

Je kunt in de omgeving van het hotel prachtige fietstochten maken door de omringende dorpen en over kleine wegen langs de Li rivier naar de Maanheuvel, de bekendste piek bij Yangshuo. Wie de Maanheuvel beklimt kan genieten van een prachtig uitzicht, en misschien wel een mooie zonsopkomst. Ook vanaf het water, dobberend op een bamboevlot, ziet het landschap er schilderachtig uit. In de avond kun je een magische lichtshow aan de oevers van de rivier bijwonen.

Dag 12 - Per auto naar Guilin voor vertrek

Vandaag is alweer de laatste dag van deze China vakantie. De gids brengt je naar het station of vliegveld van Guilin voor vertrek. 

Er vertrekken vanaf de luchthaven van Guilin geen directe vluchten naar Europa. Wel naar andere steden binnen China, zoals Kunming, Hangzhou, Shanghai of Hongkong. Kortom, Guilin is een prima uitvalsbasis om je reis binnen China te verlengen. Wij adviseren je graag!