Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Costa Rica en avontuurlijke activiteiten, een ideale combinatie! Natuurlijk ga je naar El Arenal, het mooie Monteverde en het strand, maar je beleeft dit op een andere wijze dan bij een regulier bezoek.

Dag 1 - Aankomst San José

Accommodatie: Colonial Hotel - standard

Vandaag kom je aan in San José.

Dag 2 - Pacuare raften en naar El Arenal

Accommodatie: Arenal Volcano Inn - standard superior room

Vanmorgen start het avontuur vroeg in de morgen met een rit naar de Pacuare rivier. Deze rivier is één van de beste in Latijns-Amerika voor white water raften, kronkelend diep in Costa Rica's regenwouden. Tijdens de trip krijg je zowel ontbijt als lunch. Bij terugkomst staat een transfer te wachten en word je naar de omgeving van Arenal gebracht.
Met de vele outdoormogelijkheden en de perfect symmetrische vorm is El Arenal een echte must op je reis door Costa Rica.  

Dag 3 - Arenal hike & Tabacón hot springs

Accommodatie: Arenal Volcano Inn - standard superior room

De ochtend is ter vrije besteding. 's Middags geniet je van de bijzondere uitzichten op en vanaf de Arenal vulkaan op een hike langs de basis en flanken van deze gigant. Je loopt in ongeveer 2,5 uur de Colada 68 trail. De route gaat over lavastromen en rotsige delen: je voelt de sereniteit en kracht van de natuur. Onderweg zie je de lokale flora en fauna en heb je grote kans om vogels en ander wild te spotten. 
Laat je lichaam na de wandeling bijkomen in de hot springs. Diner bij de Tabacon Hot Springs is inclusief: met gevulde maag keer je terug naar je hotel.

Dag 4 - naar Monteverde

Accommodatie: Montana Monteverde - superior room

Vroeg in de ochtend wordt iedereen opgehaald voor een rit van een half uur naar de dam bij het Arenal meer. Hier stap je over naar een comfortabele boot waarmee je naar Río Chiquito, een klein dorp aan de andere kant van het meer, vaart. Het meer van Arenal is het grootste en belangrijkste meer van Costa Rica. Gebouwd door de mens in 1974 voor het opwekken van hydro-elektrische energie voor het land. Het is een vogelrijke omgeving met zowel exotische als lokale vogels. Soms zie je hier zoogdieren en bij goed weer heb je de Arenal vulkaan op de achtergrond.
In Río Chiquito stap je van de boot. Het is dan nog ongeveer 1,5 uur naar Monteverde. De nevelbossen zijn de woonplaats en het heiligdom voor het vele wild in deze tropische contreien.

Dag 5 - Monteverde ziplining

Accommodatie: Montana Monteverde - superior room

Met een zipline via platforms roets je langs de hoge toppen van het nevelbos. Op snelheid en vanaf mooie hoogte beleef je Monteverde vanuit een ander perspectief. Met de skytram, een kabelbaan, ga je tot grote hoogtes. Vanaf de top van Costa Rica's Continental Divide heb je goed uitzicht over dit gebied. 
De middag kun je indelen zoals je zelf wilt. Relaxen, maak een optionele paardrijdtour of bezoek met een gids het natuurreservaat. Kies vooral waar jij zin in hebt.

Dag 6 - naar Jaco

Accommodatie: Pochote Grande Hotel - standard

Na het ontbijt vertrek je met de shuttle bus naar de pacifische kust naar het kleine dorp Jaco. De rest van de dag is vrij.

Dag 7 - Kajakken bij Agujitas

Accommodatie: Pochote Grande Hotel - standard

In de ochtend word je naar het strand van Agujitas gebracht voor een zeekajakavontuur. Stel je voor, je dobbert rustig langs spectaculaire kliffen vol met pelikanen en fregatvogels. Samen met 7 anderen kajak je op de oceaan. De warme wateren van de Pacific zijn het thuis voor een grote variëteit aan tropische vissen, die graag met je meezwemmen terwijl jij al snorkelend de onderwaterwereld ontdekt.

Dag 8 - naar San José

Je wordt teruggebracht naar San José. Een actieve reis komt ten einde.