Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Op safari in de jungle, op jacht naar mooie dieren. Een regenwoud speciaal voor kinderen. Over 15 hangbruggen lopen, 's avonds in het donker beesten spotten en afsluiten aan het strand? Voeg er een paar accommodaties met zwembad aan toe en beleef samen met je gezin een mooie reis door Costa Rica.

Dag 1 - Aankomst San José

Accommodatie: Presidente Hotel - standard room

Jullie worden opgewacht op de luchthaven voor een meet & greet. Met een transfer word je naar de accommodatie voor de eerste nacht in Costa Rica gebracht.

Dag 2 - Excursie Rainforest Aerial Tram en naar Sarapiqui

Accommodatie: Tirimbina Hotel - deluxe room

Na het ontbijt neemt de privé chauffeur-gids jullie mee naar de omgeving van Sarapiqui. Voordat je aankomt, staat er een excursie op het programma, de Rainforest Aerial Tram. Met deze kabelbaan heb je de uitgelezen mogelijkheid om het regenwoud te zien vanuit de openluchtgondolas. De gondolas hebben plek voor 6 personen: gezellig met de hele familie dus! De gids vertelt je alle geheimen van het regenwoud, welke je op deze manier vanaf de grond tot aan de boomtoppen ontdekt. Totaal leg je 2,6 kilometer af en geniet je in een rustig tempo 1,5 uur van de omgeving. Daarna is het lekker smullen van de lunch, voordat jullie verder gaan naar Sarapiqui. De accommodatie zal door het aanwezige zwembad zeker in de smaak vallen bij de kinderen. Neem zelf ook een duik om de dag af te sluiten. 

Dag 3 - Sarapiqui safari float trip

Accommodatie: Tirimbina Hotel - deluxe room

Twee uur lang puur natuur. Vanuit een raft, uitgerust met reddingsvest, paddel je rustig over de rivier. De gids leidt je langs de geluiden van het regenwoud en wijst je op de unieke details die je onervaren ogen missen. Houd je camera en verrekijker in de aanslag! Met wat geluk zie je amfibieën, tropische vogels, otters, slangen, leguanen en luiaarden. 
Aan het eind van de tocht eet je een traditionele lunch langs de waterkant. Vervolgens worden jullie naar je accommodatie terug gebracht. 
Overdag heb je inmiddels kennisgemaakt met het regenwoud. Hoe zou het 's avonds zijn? Dat gaan jullie vanavond ervaren! De roodoog boomkikker is een nachtdier die vaak gespot wordt onder het maanlicht. Tijdens deze twee uur durende wandeling leer je over de geschiedenis van de verschillende regenwouden met speciale aandacht voor de nachtdieren. Stekelvarkens, spinnen, luipaarden en buidelratten zijn beesten die je mogelijk ziet. 

Dag 4 - Naar Arenal

Accommodatie: Arenal Volcano Inn - standard superior room

Na het ontbijt verlaat je de Sarapiqui regio en ga je op weg naar de Arenal vulkaan. Onderweg zie je honderden leguanen zonnebadend naast de weg.
El Arenal is één van de meest indrukwekkende vulkanen er wereld. Gelegen in een omgeving met nevelbossen, een meer zeer geschikt voor windsurfen en een ongelooflijk diverse populatie wild: een walhalla voor de natuurliefhebber! Jullie komen rond de middag aan, wat je voldoende tijd geeft te relaxen. Neem een boek mee: terwijl jij ligt te lezen aan het zwembad, spetteren de kinderen vrolijk rond in het water.

Dag 5 - Arenal hangbruggen tour

Accommodatie: Arenal Volcano Inn - standard superior room

Jullie worden na het ontbijt opgehaald voor de groepsexcursie naar de Arenal hangbruggen. De gids maakt, met zijn kennis over de Arenal regenwouden, deze tocht tot een onvergetelijke ervaring. Loop over 15 bruggen via een eenvoudig 3 kilometer lang regenwoudtrail. Om de veiligheid te waarborgen, zijn de bruggen gemaakt van aluminium, gegalvaniseerd staal en beton. Geen zweetdruppels op je hoofd van spannende momenten op krakende houten planken gelukkig!

Dag 6 - Naar Monteverde

Accommodatie: Montana Monteverde - superior room

De chauffeur haalt jullie op na het ontbijt om jullie naar de dam van het Arenal meer te brengen. Daar stappen jullie over op een boot, om aan de andere kant van het meer weer over te stappen naar een transfer over land op weg naar Monteverde.
Monteverde is 40 jaar geleden gesticht door een groep conservatieve Quakers die op zoek waren naar een vredige plek om te leven. Dit nevelbossenreservaat is één van de tropische heiligdommen voor wild. De hooggelegen regenwouden bieden je vele trails met perfecte mogelijkheden voor bird watching. Tussen januari en juli wordt de quetzal hier regelmatig gespot. Dit is de reden voor veel reizigers om naar Monteverde te gaan. 
In het Childrens Eternal Rain Forest neemt een gids jullie mee door dit 50.000 hectare grote bos. Bijzonder zijn de projecten op het gebied van onderzoek, educatie, bescherming en vrijwilligerswerk. Dit alles met als doel de tropische ecosystemen en hun biodiversiteit te herstellen. Ook hier bepalen beesten het beeld. Luiaarden, apen, vossen, coyotes, stekelvarkens en gordeldieren zijn een greep uit de vele fauna die dit gebied rijk is.

Dag 7 - Tour vlinder- en kolibrietuin

Accommodatie: Montana Monteverde - superior room

De boomtoptrails waar je vandaag loopt zijn het beste netwerk van hangbruggen in Costa Rica. De bijna 3 kilometer lange route is geschikt voor alle leeftijden. De vlindertuin zit zoals de naam doet vermoeden vol met tal van vlindersoorten. Een gids vertelt je hier meer over en neemt je vervolgens mee naar de kolibrietuin. Lunch aan het einde is inbegrepen. De middag hebben we niets ingepland: de keus is aan jullie of jullie relaxen of er nog op uit trekken.

Dag 8 - Naar het strand van Tamarindo

Accommodatie: Tamarindo Diria - family room

Met een privé transfer worden jullie naar de kust gebracht. Zowel natuur- als strandliefhebbers komen aan hun trekken bij Tamarindo. Het is bekend vanwege de mooie stranden, het marine national park en het wildpark. Ook de grootste kolonie lederschildpadden houdt van deze plaats. De belangrijkste nestelmaanden zijn van november tot februari. Vanwege de constante golven is Tamarindo ook populair onder surfers. 

Dag 9 - Tamarindo

Accommodatie: Tamarindo Diria - family room

Lekker zwemmen in de zee of in het zwembad? Of er op uit met nog een excursie? Het kan allemaal vandaag, het is aan jullie!

Dag 10 - Naar San José

Accommodatie: Rodeo Country Inn - superior room

Na de lunch worden jullie met een privé transfer teruggebracht naar San José.

Dag 11 - Terugvlucht

Een mooie reis eindigt vandaag.