Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Maak kennis met Costa Rica's hoogtepunten tijdens deze 8-daagse reis. De indrukwekkende El Arenal vulkaan, tropische jungles en nevelbossen met exotische flora en fauna. Ideaal voor wie het mooiste wil zien van deze bestemming maar niet veel tijd heeft. Ontbijt is inbegrepen, evenals drie lunches en twee diners. Om het helemaal compleet te maken zijn entreegeld naar Tortuguero, een boottocht, een zipline-excursie en diverse andere excursies inbegrepen.

Dag 1 - Aankomst San José

Accommodatie: Colonial Hotel - standard room

Bij aankomst in San José word je ontvangen door onze plaatselijke agent. Tijdens deze meet & greet krijg je een welkomstbrief, vouchers, kaart en een gedetailleerde beschrijving van je reis in Costa Rica. Groen als Costa Rica is sturen ze dit niet van tevoren op per post. Met een korte transfer ga je vervolgens naar het Park Inn hotel.

Dag 2 - Naar Tortuguero

Accommodatie: Laguna Lodge - standard room

Vroeg in de morgen haalt de chauffeur je op voor een rit door het Braulio Carrillo National Park naar de kanalen langs de Atlantische kust. Hier stap je over voor een twee uur durende boottocht naar Tortuguero. Onderweg wordt het ontbijt geserveerd. 
Het nationale park Tortuguero beslaat 21.000 hectare beschermd tropisch regenwoud, waar je geniet van de grote diversiteit aan tropisch wild. Bij aankomst in de lodge is het tijd voor lunch. Trek daarna je wandelschoenen aan voor een hike op het landgoed van het hotel. Zo dichtbij je kamer zie je verbazend veel verschillende soorten apen, luiaarden, leguanen, gifkikkers, vogels en insecten waaronder de blauwe vlinder.
Na het heerlijke diner relax je met een cocktail bij je hotel, terwijl op de achtergrond de nachtelijke geluiden uit de jungle klinken.

Dag 3 - Tortuguero

Accommodatie: Laguna Lodge - standard room

Vanmorgen vaar je, na het ontbijt, met een gids over de wateren van Tortuguero national park. Een grote diversiteit vogels vliegt voorbij. De gids vertelt je over de flora en fauna van deze omgeving. 
In de lodge staat de lunch klaar. Met gevulde maag vertrek je naar het dorp. Bij deze excursie krijg je van alles te horen over de geschiedenis, cultuur en het werk voor de bescherming van de zeeschildpadden en flora en fauna in het algemeen. Je brengt ook een bezoek aan het Caribbean Conservation office. Het entreegeld van ongeveer USD 2 per persoon moet ter plaatse worden voldaan.

Dag 4 - Naar de omgeving van Arenal

Accommodatie: Arenal Volcano Inn - standard room

Een boot- en bustocht door deze mooie omgeving brengen je terug naar het dorp Guapiles. Geniet hier van een lekkere lunch voordat je met een shuttle transfer naar Arenal wordt gebracht.

El Arenal is met zijn perfecte symmetrische vorm de mooiste vulkaan van Costa Rica. Omgeven door nevelbossen en met een meer beroemd vanwege de goede windsurfmogelijkheden: deze regio moet je bezoeken tijdens je reis langs de hoogtepunten. Vanzelfsprekend vind je ook hier een grote variëteit aan wild.

Dag 5 - Naar natuurreservaat Monteverde

Accommodatie: Montana Monte Verde - superior room

Halverwege deze reis. Tijd om even bij te komen! De ochtend is ter vrije besteding. Relax in je accommodatie of verken de omgeving met één van de tours die wordt aangeboden. 's Middags ga je met een lake crossing transfer (boot & bus/auto) naar Monteverde.

Welkom in de meest diverse en rijke tropische nevelbossen ter wereld, het Monteverde Cloud Forest Reserve! Hier woont de vrolijk gekleurde quetzal. Monteverde is niet alleen interessant vanwege zijn inwoners, maar ook vanwege de Quakers die het reservaat hebben gesticht.

Je slaapt twee nachten in de Trapp Family Lodge. Gebruik de middag om de omgeving te verkennen.

Dag 6 - Monteverde nevelbos zipline- & tramtocht

Accommodatie: Montana Monte Verde - superior room

's Ochtends wandel je over de goed gemarkeerde paden van het reservaat. Even rustig de dag beginnen, want in de middag is het tijd voor actie! Met een zipline via 7 platforms roets je langs de hoge toppen van het nevelbos. Op snelheid en vanaf mooie hoogte beleef je Monteverde vanuit een ander perspectief. Met de skytram, een kabelbaan, ga je tot grote hoogtes. Vanaf de top van Costa Rica's Continental Divide heb je goed uitzicht over dit gebied.

Dag 7 - Naar San José

Accommodatie: Colonial Hotel - standard room

Vandaag word je teruggebracht naar San José. Je hotel ligt op maar een paar minuten van het centrum. Ideaal om in de middag de stad te verkennen.

Dag 8 - Terugreis naar Amsterdam

Vandaag vlieg je terug naar huis. Ook kun je je reis verlengen met een paar dagen aan het strand. Vraag onze reisexperts naar de mogelijkheden.