Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Een completere reis naar Costa Rica kan bijna niet. Je ziet alle hoogtepunten tijdens deze 14-daagse reis. In Tortuguero zijn veel activiteiten inbegrepen en kun je op zoek (afhankelijk van het seizoen) naar schildpadden. Ook de bekende Arenal vulkaan en het regenwoud van Monteverde ontbreken niet. De laatste dagen van de reis kun je in alle rust bijkomen op het prachtige strand van Hermosa, in een baai met warm en kalm water. 

Dag 1 - Aankomst San José

Accommodatie: Colonial Hotel - standard room

Bij aankomst in San José word je ontvangen door onze plaatselijke agent. Tijdens deze meet & greet krijg je een welkomstbrief, vouchers, kaart en een gedetailleerde beschrijving van je reis in Costa Rica. Groen als Costa Rica is sturen ze dit niet van tevoren op per post. Met een korte transfer ga je vervolgens naar het Colonial hotel.

Dag 2 - Naar Tortuguero

Accommodatie: Evergreen hotel

Vroeg in de morgen haalt de chauffeur je op voor een rit door het Braulio Carrillo National Park naar de kanalen langs de Atlantische kust. Hier stap je over voor een twee uur durende boottocht naar Tortuguero. Onderweg wordt het ontbijt geserveerd. 
Het nationale park Tortuguero beslaat 21.000 hectare beschermd tropisch regenwoud, waar je geniet van de grote diversiteit aan tropisch wild. Bij aankomst in de lodge krijg je een cocktail en daarna is het tijd voor lunch. Trek daarna je wandelschoenen aan voor een hike op het landgoed van het hotel. Zo dichtbij je kamer zie je verbazend veel verschillende soorten apen, luiaarden, leguanen, gifkikkers, vogels en insecten waaronder de blauwe vlinder.
Na het heerlijke diner relax je bij je hotel, terwijl op de achtergrond de nachtelijke geluiden uit de jungle klinken.

Dag 3 - Tortuguero

Accommodatie: Evergreen Hotel

Vanmorgen loop je, na het ontbijt, over de privé paden van de lodge. Geniet van al het natuurschoon om je heen. Rond 13:00 staat de lunch klaar in de logde. Met gevulde maag vertrek je in de middag naar het strand en het dorp. Bij deze excursie krijg je van alles te horen over de geschiedenis, cultuur en het werk voor de bescherming van de zeeschildpadden en flora en fauna in het algemeen. Je brengt ook een bezoek aan het Caribbean Conservation office. Het entreegeld van ongeveer USD 2 per persoon moet ter plaatse worden voldaan.

Dag 4 - Naar de omgeving van Arenal

Accommodatie: Arenal Paraiso Hotel

Na het ontbijt word je met een boot en bus naar de Arenal regio gebracht. Onderweg staat in Guapiles een lunch voor je klaar.

El Arenal is met zijn perfecte symmetrische vorm de mooiste vulkaan van Costa Rica. Omgeven door nevelbossen en met een meer beroemd vanwege de goede windsurfmogelijkheden: deze regio moet je bezoeken tijdens je reis. Vanzelfsprekend vind je ook hier een grote variëteit aan wild.

Dag 5 - Optionele dagtour naar de vulkaan

Accommodatie: Arenal Paraiso Hotel

Kies je voor een optionele tour naar de vulkaan, dan begin je met een korte boottocht vanaf de dam van het Arenal meer naar de entree van het schiereiland. Terwijl je wandelt heb je spectaculair uitzicht over de omgeving. Het pad is perfect voor vogelliefhebbers en natuurfotografen. 

Sommige plekken zijn ooit verwoest geweest door vulkanische activiteit: nu zijn ze aan hun herstel bezig. Het "Path of the Coladas" laat je ervaren waar nog maar kort geleden lava stroomde. De professionele gidsen vertellen je van alles over de natuur, geologie en geschiedenis.
Voor de actieve periode van de Arenal in 1968, was de vulkaan bedekt met vegetatie. In de krater stonden grote bomen. Vandaag de dag zie je de groene gebieden aan de oostkant van de berg. Ten noorden en zuiden zijn kleinere delen groen te vinden.

Dag 6 - Naar natuurreservaat Monteverde

Accommodatie: Monteverde Country Lodge

Vandaag ga je met een lake crossing transfer (boot & bus/auto) naar Monteverde. Welkom in de meest diverse en rijke tropische nevelbossen ter wereld, het Monteverde Cloud Forest Reserve! Hier woont de vrolijk gekleurde quetzal. Monteverde is niet alleen interessant vanwege zijn inwoners, maar ook vanwege de Quakers die het reservaat hebben gesticht.

Dag 7 - Vrije dag Monteverde

Accommodatie: Monteverde Country Lodge

Vandaag kies je zelf hoe je je dag wilt besteden. Optionele activiteiten zijn een bezoek met gids aan het privéreservaat Monteverde of Santa Elena, een canopy- of hangbruggentour of de wat rustigere koffietour.

Dag 8 - Naar Guanacaste

Accommodatie: Hacienda Guachipelín

Hacienda Guachipelín is een landelijk gelegen in Costa Ricaanse stijl gebouwd hotel aan de voet van de Rincon de la Vieja vulkaan. Al meer dan een eeuw is het een ranch voor vee en paardenfokkerij. Van de 1.600 hectare land is maar liefst 700 in gebruik voor het behoud van tropische bossen. Dit maakt de hacienda de perfecte plek voor natuurliefhebbers en de avontuurlijke reiziger. Natuurlijke warmwaterbronnen, maagdelijke bossen, watervallen in de jungle en vulkanische modderpoelen zijn maar een paar van de redenen voor een verblijf hier. De gezellige, comfortabele kamers zijn omringd door weelderige tuinen en een terras: een heerlijke plek om de dag door te nemen. 

Dag 9 - Vrije dag

Accommodatie: Hacienda Guachipelín

Geniet van je vrije dag in Hacienda Guachipelín.

Dag 10 - Naar het strand van Hermosa

Accommodatie: Bosque del Mar Hotel

De mooiste stranden van Costa Rica liggen aan de Pacifische kust. Tijd om ze te ontdekken! Op 4 uur rijden van San José in Playa Hermosa ligt je hotel Bosque del Mar. Een perfecte mix van tuinen, eeuwenoude bomen, een  heldere oceaan en mooie zandstranden. Geniet van de service van het hotel en terwijl jij tot rust komt, spelen de apen en leguanen lekker in de omringde bomen.

Dag 11 - Vrije dag

Pak je kans om te luieren op het strand. Liever meer actie? Ter plaatse kun je ook optionele tours boeken.

Dag 12 - Vrije dag

Pak je kans om te luieren op het strand. Liever meer actie? Ter plaatse kun je ook optionele tours boeken.

Dag 13 - Naar San José

Accommodatie: Colonial hotel

Je wordt vandaag teruggebracht naar San José.

Dag 14 - Vlucht naar huis

Een complete reis door het natuurrijke Costa Rica eindigt vandaag.