Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Geniet van rustige paden met grootse uitzichten over zee. Een reis langs de Bretonse kust. Om je heen donkere granieten rotsen en een smaragdgroene zee. Hoogtepunt is het pelgrimsoord Mont Saint Michel. Je fietst door levendige vissersdorpjes en bezoekt middeleeuwse forten. Extra leuk vinden wij zelf de combinatie met het Engelse eiland Jersey. Bovendien is deze reis een waar feestje van ieder die van verse, lokale vis houdt: de mosselen en zoute oesters worden nog nét niet voor je neus uit het water gehaald.

Dag 1 - Aankomst in Mont-Dol

Accommodatie: Château de Mont-Dol

Een bloemrijk fleurig dorpje, gelegen tegen een granieten rots in het verder vlakke landschap van de Bretonse kust: Mont-Dol is een pittoreske plaats. Loop vanuit het dorp de gelijknamige 65 meter hoge top op, waar een molen uittorent over de omgeving. Bij helder weer heb je uitzicht op de heuvelachtige binnenlanden en op de baai van Mont-Saint-Michel. 

Dag 2 - Fietstocht via Mont-Saint-Michel (ca. 69 km)

Accommodatie: Château de Mont-Dol

Via een weg door de glooiende binnenlanden kom je via Dol-de-Bretagne aan bij het kleine dorp Pontorson. Via een eenvoudige en duidelijk aangegeven route fiets je op je gemak naar Le Mont-Saint-Michel. Dit eeuwenoude pelgrimsoord omvat een indrukwekkende abdij op een uit zee oprijzende rots. Het is behoorlijk toeristisch maar zeker de moeite waard. Je vervolgt de route door een vlak polderlandschap over de Digue de la Duchesse Anne, op weg naar de baai bij Chapelle St. Anne. Het einde van de route brengt je via het binnenland terug bij het startpunt.

Afstand: 69 km, 129m stijgen, 133m dalen

Dag 3 - Mont-Dol - Saint-Malo (44 km)

Accommodatie: Hôtel de France et de Chateaubriand

Terwijl je per fiets naar je volgende charmante accommodatie gaat, wordt de bagage voor je gebracht. Bij de baai van Saint-Michel kijk je groots uit op zee. Je komt door het vissersdorp van Cancale. Langs de kust zie je oesterbanken, te bezoeken bij eb. Doe je te goed aan al het verse lekkers uit zee in de kleine eetgelegenheden en restaurants.

Ondanks dat de stranden in Bretagne niet uitnodigend zijn om te gaan zonnen, ligt aan de andere kant van het schiereiland, na een flinke klim, een verrassend goudgeel strand. Via een rustig pad fiets je langs het water naar de levendige havenstad Saint-Malo.

Afstand: 44 km, 149m stijgen, 152m dalen

Dag 4 - Rondrit op Jersey of dag rondom Saint-Malo (32 km)

Accommodatie: Hôtel de France et de Chateaubriand

In het historische dorp Saint-Malo hoef je je geen moment te vervelen! Struin rond bij indrukwekkende ommuurde forten, de havens, in de winkelstraten en over de stranden. Te voet of per fiets, wat jij wilt.
Do you fancy an English cup of tea? Pak dan de ferry in de vroege ochtend naar het Britse eiland Jersey (ca. 1.15 uur). Met het uitgebreide fietsnetwerk kun je een fijne rondtour maken met af en toe een aardige klim.
Kun je niet kiezen en wil je beiden doen, dan adviseren we een extra nacht in Saint-Malo te boeken.

Afstand: 32 km

Dag 5 - Saint-Malo – Dinan (ca. 27 km)

Accommodatie: Hôtel Porte Saint Malo

Je bagage wordt naar je volgende accommodatie gebracht. Zelf ga je met een kleine ferry van Saint-Malo naar Dinard. Fiets vanaf hier op een duidelijk pad recht naar het zuiden. Een voormalige spoorweg brengt je door dorpen in een gemoedelijke omgeving. Na deze “groene weg” gaat de route over rustige wegen door bloemrijke heuvels van het binnenland naar kasteel Taden. Langs de rivier Rance kom je uiteindelijk aan op je eindbestemming van vandaag, Port of Dinan. Dit ietwat hoger gelegen dorp heeft een charmant historisch centrum.
Vandaag even geen zin om te fietsen? In het hoogseizoen gaat er dagelijks een boot van Dinard naar Port of Dinan waarop je de fiets mee kunt nemen.

Afstand: 27 km, 121m stijgen, 116m dalen

Dag 6 - Rondrit via Canal d'Ille en Rance (ca. 49 km)

Accommodatie: Hôtel Porte Saint Malo

Dinan heeft genoeg mogelijkheden om je een dag te vermaken: galerijen, winkels, restaurants en terrassen. Pak de fiets voor een tocht door de Bretonse heuvels ten zuiden van het dorp. Onderweg waan je je op z’n tijd in het Zuid-Engelse Cornwall. Opvallend zijn de massieve zwartgrijze granieten boerderijen, die zomers omgeven worden door blauwe hortensia’s. Een groot deel van de rit volg je het pad langs de Canal d’Ille en Rance. Langs dit rustige pad vind je enkele dorpen en kastelen. Als je wilt is het ook mogelijk om de route in te korten.

Afstand: 49 km, 203m stijgen, 217m dalen

Dag 7 - Dinan - Mont-Dol (ca. 44 km)

Accommodatie: Château de Mont-Dol

Terwijl je bagage naar Mont-Dol wordt gebracht, fiets jij verder langs de Rance. Bij de dam zie je het opvallende getijdeverschil. Je verlaat de vallei door glooiend plattenland op weg naar de oude en ooit welvarende stad Dol-de-Bretagne. Voor je je weg vervolgt kun je naar de Menhir du Champ-Dolent, met 9m de grootste menhir van Bretagne. Ook de St. Samson kathedraal, opgedragen aan één van de zeven Bretonse heiligen, en de Grand Rue des Stuarts met huizen daterend uit de 12de en 13de eeuw, zijn een bezoek waard. Neem je tijd want het is niet ver meer naar Mont-Dol, eindpunt van vandaag.

Afstand: 44 km, 204m stijgen, 215m dalen

Dag 8 - Vertrek vanaf Mont-Dol naar huis

Na het ontbijt eindigt je reis.