Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Actief bezig zijn en culinair genieten, dat typeert deze wandelreis door de Franse Dordogne. De routes zijn eenvoudig dus ook prima voor de minder geoefende wandelaar. De reis is rustig ingedeeld met meerdere nachten op één plek, waardoor je ook een wandeling kunt overslaan. Je overnacht op de mooiste plekken. Zo slaap je onder andere in een kasteel.

Dag 1 - Aankomst in Badefols-sur-Dordogne

Accommodatie: Hotel Côte Rivage

Bij aankomst word je verwelkomd in het kleine, charmante hotel aan de oevers van de Dordogne. Antiekliefhebbers zullen de fijne sfeer van Côte Rivage zeker waarderen. De zeven comfortabele en smaakvol ingerichte kamers hebben merendeels een prachtig uitzicht over de Dordogne. Geniet van de zonsondergang over de rivier, terwijl je in de tuin van het hotel aan een glas wijn zit. 's Avonds is het lastig kiezen tussen alle lekkere gerechten op de kaart. 

Dag 2 - Badefols-sur-Dordogne (ca. 16 km)

Accommodatie: Hotel Cote Rivage

Vandaag maak je een leuke rondwandeling die begint vanaf de voordeur van het hotel. Langs de hoge, beboste zuidoever van de Dordogne loop je richting het dorp Calès. Daarna komt het gevarieerde terrein van Boucle de Calès door de hoge en lage oevers van de rivier. Neem tijd voor een picknick in het gras aan de waterkant. Terug in het hotel heb je tijd om te relaxen in de tuin of een potje tennis te spelen. Ook aan de inwendige mens moet gedacht worden: drink een glas van de lokale Monbazillac wijn, voordat je aanschuift voor wederom een heerlijk diner. Santé!

Dag 3 - Badefols-sur-Dordogne - Cadouin (ca. 13 km)

Accommodatie: Chambres d'hôtes Les Songes de l'Abbaye

De paden op, de lanen in. Je wandelt naar de volgende plaats in deze reis, het middeleeuwse dorp Cadouin. Dit dorp is gebouwd rondom een indrukwekkende 12de eeuwse abdij. Je loopt door mooie loofbossen met eikenbomen, walnootbomen  en beukenbomen: de stilte regeert. Elk seizoen heeft z'n charme. In de lente is het rijk aan wilde bloemen, waaronder diverse soorten orchideeën. In de herfst zie je een palet van geel, rood en gouden kleuren met een grote variatie fruit (zwarte bessen, frambozen, hazelnoten en walnoten). Halverwege de route kom je bij de nederzetting Molieres, een mooi tijdstip voor de lunch. Aan het eind van de dag loop je door het dichtbeboste Bessadois bos, voordat je aankomt bij je bed & breakfast. Je slaapt in een charmante accommodatie. 

Dag 4 - Cadouin (ca. 13 km)

Accommodatie: Chambres d'hôtes Les Songes de l'Abbaye

Doe vandaag zoveel of weinig als waar je zin in hebt. Ontspannen op het terras of een bezoek brengen aan de nabij gelegen abdij. Wil je toch in beweging blijven? Er is een 13 kilometer lange wandeling door de omgeving. Voor het diner vanavond kun je zelf kiezen uit één van de fijne lokale restaurants.

Dag 5 - Cadouin - Montferrand-du-Périgord - Monpazier (ca. 15 km)

Accommodatie: Hotel Edward I

In de ochtend word je met een transfer naar het pittoreske Montferrand-du-Périgord gebracht. De route van vandaag is een mooie, gevarieerde tocht langs smalle paden door tarwevelden, bossen met reeën en wilde zwijnen en langs monumentale boerderijen. De dag eindigt in de kleine 13de eeuwse nederzetting Monpazier. Gesticht door Edward I, maar ook het thuis van Richard II, wordt Monpazier gezien als één van de mooiste dorpen van Frankrijk. 
Je accommodatie voor de komende twee nachten is een spectaculair 19de eeuws kasteel aan de rand van het dorp. De diners zijn voortreffelijk. 

Dag 6 - Monpazier (ca. 12,5/18 km)

Accommodatie: Hotel Edward I

Deze laatste wandeldag is misschien wel de mooiste. Een prachtige tocht naar kasteel Biron en een optioneel bezoek aan dit indrukwekkende middeleeuwse kasteel. Onderweg zie je een heus schilderspalet aan typische Perigord landschappen. Als het weer het toelaat wordt het afscheidsdiner van deze reis in de tuin van het hotel geserveerd. 

Dag 7 - Vertrek Monpazier

Na een typisch Frans ontbijt komt deze reis ten einde. Je wordt naar het treinstation van Belvès gebracht.