Tijdens deze 15-daagse rondreis worden historische plaatsen afgewisseld met rustgevende gebieden. De rondreis begint in bruisend Athene, gevolgd door een prachtige rondrit door de Peloponnessos en Epirus. Een perfecte combinatie van stad, cultuur, natuur en strand!

Dag 1 - Vliegreis Amsterdam - Athene

Accommodatie: Hotel Hera

Vlucht van Amsterdam naar Athene. Transfer naar het hotel waar u twee nachten verblijft.

Dag 2 - Athene

Accommodatie: Hotel Hera

Ontdek Athene, de stad van de oudheid waar heden en verleden naadloos met elkaar verweven zijn. Een bruisende metropool, met een autovrij centrum en tal van gezellige pleinen, terrassen en winkelstraten, maar ook met musea van wereldniveau en een schoon en efficiënt metronetwerk. Athene is bovenal de stad van de Akropolis, de tempelstad die hoog boven alles uitrijst en waakt over de moderne stad. Je zult je ogen uitkijken op de plek waar ooit de Griekse beschaving begon. Maar niet alleen vanaf de Akropolis is Athene adembenemend, ook beneden valt er veel te ontdekken. De mediterrane sfeer in de smalle, steile straatjes van Anafila en op de gezellige pleintjes met Griekse taverna's in de volkswijk Plaka. Chique boetieks, leuke wijkjes en een uitgaansgebied met hippe bars en clubs op het terrein van een voormalige gasfabriek. En niet te vergeten: het mooie strand van Glyfada, gemakkelijk te bereiken met de tram vanuit de stad.

Optioneel: stadstour o.l.v. Nederlandssprekende gids in Athene (€ 150,- voor een halve dag)

Dag 3 - Athene - Delphi (ca. 175 km)

Accommodatie: Hotel Ellinon Thea

's Ochtends wordt de huurauto afgeleverd bij het hotel. Via het beroemde klooster van Osios Loukas rijd je naar Arachova waar je één nacht verblijft. Even verderop liggen de beroemde opgravingen van Delphi.

Dag 4 - Delphi - Meteora (ca. 225 km)

Accommodatie: Guesthouse Iridanos

Mocht je er gisteren niet aan toe gekomen zijn, dan kun je vandaag de opgravingen van Delphi bekijken. Via een afwisselende route rijd je naar Kalambaka waar je een bezoek kunt brengen aan de wereldberoemde rotskloosters van Meteora. Wanneer er lage bewolking hangt, lijkt het alsof de kloosters zweven.

Dag 5 - Meteora - Megálo Pápingo (ca. 160 km)

Accommodatie: Guesthouse Papaevangelou

Over de fraaie supersnelweg Egnatía Odós en Oosters aandoend Ioánnina rijd je naar een van de mooiste natuurgebieden van Europa: de bergen van Zagória met de befaamde Víkoskloof. Je verblijft twee nachten in het bergdorp Megálo Pápingo.

Dag 6 - Megalo Papingo

Accommodatie: Guesthouse Papaevangelou

Vandaag kun je de huurauto laten staan en heerlijk genieten van de natuur. Je kunt hier prima wandelen of raften.

Dag 7 - Megalo Papingo - Preveza (ca. 150 km)

Accommodatie: The Captain's House

Terug langs Ioánnina, door bossen en langs een riviertje naar Préveza aan de Ionische Zee. Je verblijft in het heerlijke havenkwartier, leuk om te winkelen en te eten.

Dag 8 - Preveza - Nafpaktos (ca. 150 km)

Accommodatie: Archontiko Pepos

Langs de Ambrakische Golf rijd je naar Amfilochía en vervolgens via Messolóngi over de kustweg naar Náfpaktos.

Dag 9 - Nafpaktos - Olympia (ca. 120 km)

Accommodatie: Olympion Asty Hotel

Je rijdt over dezelfde kustweg terug naar Antírrio, waar je de imposante tuibrug naar de Peloponnesos over gaat. Daar volg je de grote weg naar het zuiden, naar Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen.

Dag 10 - Olympia - Pylos (ca. 150 km)

Accommodatie: Philip Hotel

Langs de kust naar Pylos, dat vroeger Navarino heette, ooit het decor van de beroemde zeeslag die de Griekse onafhankelijkheid inluidde. Vervolgens rijd je nog zuidelijker het schiereiland Messinië op naar Pylos. Hier verblijf je in een heerlijk hotel vlak bij het centrum en met prachtig uitzicht over de baai.

Dag 11 - Pylos - Areopolis

Accommodatie: Porto Vitilo

Via Kalamáta rijd je naar het ‘tweede’ schiereiland. Langs het Taigetosgebergte naar Areópoli, de poort naar de ruige Máni. Hier verblijf je twee nachten in een kleinschalig boetiek hotel met zwembad en poolbar. Even heerlijk tot rust komen!

Dag 12 - Areopolis

Accommodatie: Porto Vitilo

Je kunt vanuit Areopolis een 75 km lange rondrit door de Mani maken langs de versterkte dorpjes met woontorens in dit gebied. Ook kun je een bezoek brengen aan de grotten van Diros.

Dag 13 - Areopolis - Tolo (of Nafplion) (ca. 190 km)

Accommodatie: Hotel King Minos

Vandaag naar Gýthion, de haven waar vroeger de Spartanen inscheepten, nu een gezellig plaatsje. Vervolgens rijd je door het schitterende Parnonasgebergte en daarna noordwaarts naar Toló, of Nafplion, waar je twee nachten verblijft.

Dag 14 - Nafplion/Tolo

Accommodatie: Hotel King Minos

Nafplion is de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland en heeft een goed bewaard gebleven Venetiaans fort op de Palmides heuvel en een gezellige kade met veel terrassen. Je kunt vandaag archeologisch belangrijke plaatsen als Mycene en Argos bezoeken.

Dag 15 - Vliegreis Athene - Amsterdam (ca. 150 km)

Rechtstreeks naar Athene of vroeg op pad voor stops bij het beroemde theater van Epidaurus en het Kanaal van Korinthe. De auto kun je op de luchthaven achterlaten. Vlucht van Athene naar Amsterdam.