Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

De musicalfilm Mamma Mia was niet per se een succes vanwege de manier waarop de Meryl Streep, Pierce Brosnan en Colin Firth de beroemde ABBA-liedjes vertolkten. Het had eerder te maken met de romantische setting: het Griekse eiland Kalokairi, dat in werkelijkheid het eiland Skópelos (en ook een beetje Skiáthos) was. Tijdens deze 8-daagse eilandenreis naar de Sporaden bezoek je Skopelos, Skiathos en Alonissos.Wandelen, luieren op het strand, fietsen, bootexcursies of een jeepsafari maken, de Sporaden nodigen uit om actief te zijn én te ontspannen. Zeker in het voorjaar zijn de toch al groene eilanden gehuld in een grote kleurenpracht.  De Sporaden hebben alles in zich voor een ontspannen vakantie met het ultieme strandgevoel. De stranden van de Sporaden behoren namelijk tot de mooiste van de Middellandse Zee. Rust en natuur staan centraal in deze afwisselende eilandreis. Je komt volledig opgeladen weer terug! 

Dag 1 - Amsterdam - Skiathos - Skopelos

Accommodatie: Hotel Ionia (B) / Hotel Aelos (C)

Vlucht van Amsterdam naar Skiáthos. Op de luchthaven ontvang je informatie over de Sporaden en alle benodigde vaarbiljetten. Je wordt naar de haven gebracht voor de veerdienst naar Skópelos en gaat per transfer naar het hotel waar je twee nachten verblijft. Skopelos-stad heeft een van de mooiste natuurlijke havens in de Egeïsche Zee, die vroeger van bovenaf bewaakt werd vanuit het Venetiaanse fort. Wat meteen opvalt, is het grote aantal kerken en kapellen. Er zijn er bijna 300 op het eiland!

Dag 2 - Skopelos

Accommodatie: Hotel Ionia (B) / Hotel Aelos (C)

De wandelmogelijkheden zijn enorm op Skópelos. Als je alle wandelpaden zou willen volgen, heb je minstens twee volle weken nodig, zonder een dag rust. Als je niet opziet tegen een lange tocht met hoogteverschillen, raden we een leuke route aan: van Skópelos-Stad naar het noordelijk gelegen Glossa. Tegenover Glóssa op een rots voor de noordoostkust vind je de Agios Ioánniskapel, die je zult herkennen als je "Mamma Mia!" hebt gezien. Je start ’s morgens met de zon in de rug, voor de terugreis kun je gebruik maken van het openbaar vervoer. Want met de bus terug is wel zo relaxed! 
Wat betreft de stranden is Skópelos minder ruim bedeeld dan Skiáthos en ze zijn ook lastiger te bereiken, sommige echt alleen met een bootje. Maar eerlijk gezegd maakt dat de aanwezige stranden nóg exclusiever en romantischer. Als je op eigen gelegenheid gaat, moet je wel zorgen voor voldoende eten en drinken, want strandtentjes zijn lang niet altijd aanwezig.

Dag 3 - Skopelos - Alonissos

Accommodatie: Hotel Paradise (B) / Hotel Atrium (C)

Vervoer naar de haven voor de overtocht naar Alónissos. Daar word je opgewacht en naar het hotel begeleid waar je de komende drie nachten verblijft. Alónissos-stad is zeer de moeite waard voor een verkenning. De stad werd in 1965 verwoest door een aardbeving en veranderde in een spookdorp, maar is de laatste jaren als een sfinx uit de as herrezen. De oude huisjes werden weer opgebouwd, met veel gevoel voor de oorspronkelijke sfeer en architectuur, maar nu wel volgens de geldende normen op het gebied van schokbestendigheid.

Dag 4 - Alonissos

Accommodatie: Hotel Paradise (B) / Hotel Atrium (C)

De afwisseling van pijnbossen, olijfgaarden en meer open stukken met rotsige heuvels tot 476 meter maakt wandelingen op Alónnisos zeer boeiend. De noordelijke westkust is ruig en grillig, de oostkust is gemakkelijker begaanbaar, met glooiingen die geleidelijk in zee verdwijnen. De routes zijn goed beschreven en aangeduid. Je kunt vanuit het hotel gaan wandelen, maar je kunt ook een jeepje huren om de wandeling op een ander punt te beginnen. De bus is ook een handige optie: die rijdt één keer ’s morgens en één keer ’s avonds, ideaal dus voor een lang wandeltraject over de lengte van het eiland. Ook worden wandelaars bediend met strategisch geplaatste telefoons om een taxi op te roepen als je je verkeken hebt op de inspanning. Want je was hier om te ontspannen, toch?

Dag 5 - Alonissos

Accommodatie: Hotel Paradise (B) / Hotel Atrium (C)

Vrije dag om van de omgeving te genieten.

Dag 6 - Alonissos - Skiathos

Accommodatie: Hotel Aretousa (B) / Hotel Arco (C)

Vervoer naar de haven en de terugvaart naar Skiáthos. Transfer naar het hotel waar je twee nachten verblijft. Ook Skiáthos is zeer groen en nodigt uit tot het maken van (lange) wandelingen. Het eiland biedt ook veel mogelijkheden om de vakantie af te sluiten op een van de vele stranden. 

Dag 7 - Skiathos

Accommodatie: Hotel Aretousa (B) / Hotel Arco (C)

De lange, zachte zandstranden aan de grillige zuidkust zijn het populairst, niet alleen omdat ze ronduit verrukkelijk zijn, maar ook vanwege het simpele feit dat ze gemakkelijk te bereiken zijn. Het tussen de zee en een lagune gelegen strand van Koukounariés geldt als één van de mooiste van Griekenland en het hele Middellandse Zeegebied. De stranden aan de nog grilliger noordkust zijn toevluchtsoorden voor wie absolute rust zoekt. De wegen ernaartoe zijn veelal onverhard, een jeep huren verdient dan aanbeveling. Sommige baaitjes bereik je zelfs alleen te voet. Of buitenom, over het water. Een bootexcursie is trouwens geweldig leuk om te doen, zeker zo’n dagtrip met zwemstops op plekken waar je anders nooit zou komen, met een strandbarbecue ergens onderweg.

Dag 8 - Skiathos - Amsterdam

Vervoer naar het vliegveld en terugvlucht naar Amsterdam.