Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer
Ik wil naar
Ik wil doen
Ik wil naar
Ik wil doen

Wandel-autorondreis Vikos kloof & Meteora

  • Gastvrije bevolking bij authentieke accommodaties
  • Stenen boogbruggen en historische paden
  • Vikos-kloof en Meteora kloosters

Een nog onontdekt pareltje in noordwest-Griekenland, dat is de Zagori regio. Goede wandelroutes, de lekkerste lokale gerechten en charmante stenen huisjes. Het landschap bestaat uit dramatische kliffen en helderblauwe riffen. De kinderkopvoetpaden, kalderimia, verbinden de authentieke dorpen al honderden jaren met elkaar. Vanuit Zagori rijd je via Ioannina naar Meteora. Ontdek het centrum van de Grieks-orthodoxe spiritualiteit en treedt in de voetsporen van de monniken op de kronkelende paden tussen de rotsformaties.

Je reis begint in Kipi, bekend vanwege zijn bijzondere stenen bruggen. Niet ver van hier is het uitzichtpunt Beloi, van waar je afdaalt via de slingerende trappen van Vradheto. Met de auto vervolg je de route in dit onbekende deel van Griekenland naar Papingo. Stop onderweg in Monodendri voor de beste uitzichten op de Vikos kloof. Rondom Megalo Pa...


Lees meer over deze reis

Een nog onontdekt pareltje in noordwest-Griekenland, dat is de Zagori regio. Goede wandelroutes, de lekkerste lokale gerechten en charmante stenen huisjes. Het landschap bestaat uit dramatische kliffen en helderblauwe riffen. De kinderkopvoetpaden, kalderimia, verbinden de authentieke dorpen al honderden jaren met elkaar. Vanuit Zagori rijd je via Ioannina naar Meteora. Ontdek het centrum van de Grieks-orthodoxe spiritualiteit en treedt in de voetsporen van de monniken op de kronkelende paden tussen de rotsformaties.

Je reis begint in Kipi, bekend vanwege zijn bijzondere stenen bruggen. Niet ver van hier is het uitzichtpunt Beloi, van waar je afdaalt via de slingerende trappen van Vradheto. Met de auto vervolg je de route in dit onbekende deel van Griekenland naar Papingo. Stop onderweg in Monodendri voor de beste uitzichten op de Vikos kloof.
Rondom Megalo Papingo stroomt de Voidomatis rivier. Per voet verken je de omgeving, inclusief de natuurlijke baden van Kolymbithres, die uitnodigend zijn voor een verfrissende duik. Naast de Voidomatis zijn leuke zandstrandjes.
Een ander hoogtepunt zijn de Meteora-kloosters. Ze torenen hoog boven de omgeving uit, staande op een immense oude rotsformaties. Onze tip? Loop hier rond tijdens zonsopkomst of zonsondergang, als het licht de omgeving een dramatisch en mooi uiterlijk geeft.

Voor een gemiddelde conditie
De wandelingen tijdens deze reis zijn prima te doen met een gemiddelde conditie. Eenvoudige dagtochten worden afgewisseld met zwaardere (4-6 uur) waarbij je flink stijgt en daalt.  De paden in het bergachtige gebied zijn goed onderhouden. Een beetje bergwandelervaring is prettig. In de zomers kan het warm zijn. Veel van de wandelroutes zijn deels overschaduwd doordat je door bossen loopt. Bij sommige uitzichtpunten kan je dichtbij steile afgronden komen, maar het is aan jou hoe dicht je naar de rand wilt. Heb je hoogtevrees dan hoef je natuurlijk niet.

Met het hele gezin
Families met kinderen kunnen deze reis ook prima doen. Wel adviseren we een minimumleeftijd van 10 jaar. Een beetje doorzettings- en uithoudingsvermogen is handig. De dorpen waar je komt zijn afgelegen maar op de dorpspleinen is het levendig met de locals. Hebben de kinderen zin in zwemmen? De Voidomatis is wat koud misschien maar in de Kolymbithres is de temperatuur aangenamer. Boek je een extra nacht in Papingo, dan kun je raften op de Voidomatis.  

Overnachtingen in authentieke accommodaties
Laat je in je accommodatie in de watten leggen. De gastvrije bevolking van deze typisch Griekse en authentieke plekken zorgt graag voor je. Sommige hotels zitten in gebouwen daterend uit de 17de en 18de eeuw. Het zijn traditionele mansions, gebouwd van kalksteen en met karakteristieke leien daken. In de ochtend wordt een lokaal traditioneel ontbijt geserveerd. In de Zagori regio staan taartjes (pies) met wilde kruiden en feta vaak op het menu. Voor de lunch kun je terecht in de minisupermarkten in de dorpen. Ook kun je in je accommodatie vragen of ze een lunchpakket voor je kunnen samenstellen. Alle kamers hebben eigen faciliteiten en meestal is er een terras waar je kunt genieten van een welverdiend drankje na je wandeling. Strijk voor het avondeten neer op een terras bij een taverne.


Inklappen
  • Duur 10 dagen
  • Soort Individuele reizen
Vanaf 695
10 dagen

Dagprogramma

Dag 1

Aankomst in Thessaloniki, ophalen huurauto en rit naar Kipi

Dag 2

Wandeling van Vradheto terug naar Kipi

Dag 3

Rit naar Papingo via Monodendri

Dag 4

Wandeling van Vikos naar Papingo

Dag 5

Van Papingo naar Vikos via Kleidonia

Dag 6

Rit naar Kastraki (Meteora) via Ioannina

Dag 7

Rondwandeling Kastraki

Dag 8

Rondwandeling Kastraki

Reisexpert/productmanager
Sanne Morssinkhof

Heb je vragen over deze reis? Onze specialisten helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
- 9 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt in genoemde kamer
- 10 dagen autohuur in genoemde categorie incl. ongelimiteerde kilometers, CDW- en diefstalverzekering
- transfer naar Vradheto op dag 2
- gedetailleerd routeboek met kaarten en notities over de route in een app
- 24/7 telefonisch ondersteuning van de lokale agent 
- CO2 compensatie

Niet inbegrepen:
- vlucht naar en van Thessaloniki
- lunches en overige diners 
- dranken en snacks
- persoonlijke uitrusting
- toeristenbelasting

Bijkomende kosten:
- bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)
- nationale vliegbelasting (€ 7,85 per persoon)
- bemiddelingskosten (€ 37,50 per boeking)

Overige info

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met S-Cape Travel.