Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Een reis naar wereldstad New York in combinatie met het natuurrijke IJsland, waar je deze vakantie begint. Ontdek de hoogtepunten van de IJslandse natuur met je huurauto. Vanuit trendy Reykjavik rijd je langs de zuidkust. Spuitende geisers, de misschien wel bevroren watervallen, de ronddobberende ijsschotsen in het Jökulsárlón ijsbergenmeer en lavavelden, je ziet het allemaal. Het contrast met wereldstad New York is groot. Verken in drie dagen the city that never sleeps en bezoek het Vrijheidsbeeld, de Empire State Building, Ground Zero, Broadway en Central Park. Langer in IJsland blijven of meer van de VS zien? We regelen het graag voor je!

Dag 1 - Vlucht Amsterdam - Keflavík, auto ophalen en via Blue Lagoon (optioneel) naar Reykjanes (ca. 10 km)

Vanaf Schiphol vlieg je naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Je huurauto staat klaar op het vliegveld, waarna je het schiereiland Reykjanes oprijdt. Hier kan je een rondrit maken door de zwarte lavavelden en langs de ruige kust. Dit is voor veel toeristen nog een onbekend gebied. Op meerdere plaatsen zijn hete bronnen met borrelende modderpoelen en stomende zwavelbronnen. Op dit schiereiland ligt ook de bekende Blue Lagoon. Hier kan je een bad nemen in het blauwwitte water dat afkomstig is van een geothermische centrale. Het water heeft een temperatuur van rond de 37°C, bevat veel zouten en heeft ook een genezende werking. Overnachting in Keflavík of Grindavík. 

Dag 2 - Rit langs de zuidkust naar Kirkjubaejarklaustur/Skaftafell (ca. 295 km)

Tijdens je rit langs de zuidkust heb je een mooi uitzicht op IJslands beroemdste vulkaan, de Hekla, die voor het laatst in 2000 tot uitbarsting kwam. Je rijdt langs de waterval Seljalandsfoss: met enig geklauter kun je achter de waterval langs lopen. Na dwars door zwarte zandvlaktes gereden te hebben kun je naar de voet van een gletsjertong rijden. Op de route tot aan het dorpje Vík liggen vervolgens nog een aantal vogelrotsen, waarbij je zeker Dýrholaey niet mag overslaan. Tot begin augustus tref je hier grote aantallen papegaaiduikers aan (van mei tot circa 20 juni is het gebied afgesloten i.v.m. het broedseizoen). Na een landschap van met mos begroeide eeuwenoude lava rijd je door een immense spoelzandvlakte, ontstaan door uitbarstingen van vulkanen onder de gletsjer. Je verblijft twee nachten in de omgeving van Kirkjubaejarklaustur/Skaftafell.

Dag 3 - Naar Skaftafell en het ijsbergenmeer Jökulsárlón (ca. 250 km)

Vandaag is er tijd om de omgeving te bekijken. Natuurlijk rijd je naar het beroemde gletsjermeer Jökulsárlón, waarin tal van ijsbergen in de meest wonderlijke vormen ronddrijven. Je kunt hier met een zodiac of amfibievoertuig het water opgaan of een eind langs het meer lopen. Het is ook mogelijk om een kajaktocht maken met een kleine groep over een onbekend en goed verstopt ijsbergenmeer. Een zeer bijzondere ervaring om de ijsbergen van zo dichtbij te bekijken. Een andere optionele excursie is naar het eilandje Ingólfshöfdi, dat het exclusieve domein is van papegaaiduikers en andere zeevogels. Veel mensen vinden de excursie naar Ingólfshöfdi de leukste excursie van IJsland! Als je voldoende tijd hebt, kun je nog een wandeling maken in Nationaal Park Skaftafell. Dit is een ideaal, bloemrijk gebied met veel gemarkeerde paden (wandelingen van 1 tot 8 uur). Je kunt o.a. naar de waterval Svartifoss lopen, de oude boerderij Sel met grasdak of verder omhoog. Er is een mooi uitzicht op de gletsjertongen en op de spoelzandvlaktes aan de zuidkust. Tot slot rijd je over de ringweg weer naar de accommodatie in de omgeving van Kirkjubaejarklaustur/Skafatafell.

Dag 4 - Terug langs de zuidkust naar Geysir en Gullfoss (ca. 290 km)

Je rijdt dezelfde weg terug langs de zuidkust. Het plaatsje Skógar is vooral bekend om de grote waterval Skógafoss, die 60 meter loodrecht naar beneden valt. Ook hoger in de rivier liggen prachtige watervallen, die te voet makkelijk te bereiken zijn. Er is in Skógar ook een museum, dat een goed beeld geeft van hoe de IJslanders leefden in het begin van de 20e eeuw. Via de ringweg rijd je richting het westen en je overnacht in de omgeving van de Gouden Cirkel. Als je nog voldoende tijd over hebt kan je vandaag al Geysir en Gullfoss bezoeken. 

Dag 5 - Bezoek Thingvellir en via Reykjavík, middag vrij te besteden (ca. 180 km)

Vandaag ga je naar twee van de beroemdste hoogtepunten van het vulkaaneiland: de geisers en bronnen van Geysir en de waterval Gullfoss. Daarna ga je naar de historische streek Thingvellir, de bekende rechtsprekersvlakte. Geologisch gezien is ook deze plek uitermate interessant. Op deze plaats drijven de Amerikaanse en Europese continenten uit elkaar, wat goed te zien is aan de grote scheuren in het landschap. Je rijdt hierna door naar Reykjavik waar je nog een deel van de middag de tijd hebt om de winkels of een museum te bezoeken.

Dag 6 - 's Middags rit naar Keflavík, inleveren huurauto en vlucht naar New York (ca. 50 km)

Deze ochtend heb je nog vrij in de hoofdstad van IJsland. In de middag rijd je met je auto naar het vliegveld. Je levert de auto in, van waar je vlucht naar New York vertrekt. Na aankomst in New York kan je met een taxi of met een, door ons geboekte (niet inbegrepen), transfer naar je hotel gaan. De komende dagen ga je deze opwindende wereldstad verkennen.

Dag 7 - Vrije dag in New York

Je hebt drie hele dagen de tijd om the Big Apple te ontdekken. Een leuke eerste kennismaking met deze wereldstad is een ontdekkingstocht per bus, de zogenaamde Hop-on-hop-off-bus, waarbij je alle hoogtepunten passeert die je de komende dagen gaat bezoeken.

Dag 8 - Vrije dag in New York

Bezoek vandaag bijvoorbeeld het 90 meter hoge Vrijheidsbeeld, dit mag natuurlijk niet ontbreken in je tour door de stad. Beklim ook het Empire State Building (in 45 seconden naar de 86e verdieping) of de 70 verdiepingen hoge Top of the Rock observation deck. Vooral een bezoek aan het einde van de middag is aan te raden omdat je dan de stad tijdens licht en donker ziet. je kunt gaan winkelen tussen de wolkenkrabbers en kunst ontdekken in een van de vele galerijen die Soho rijk is. Het is erg leuk om een rondje door Central Park te lopen en de vele mensen te bekijken die gebruik maken van het park. Als het zondag is, kan je ook een “Harlem gospel tour” doen. Je bezoekt dan op zondagochtend een Abyssinian Baptist Church in de wijk Harlem en geniet van de prachtige zang van het koor. 

Dag 9 - Vrije dag in New York

Een bezoek aan Ground Zero en de Freedom Tower, de plek waar het WTC stond en waar op 11 september 2001 de aanslagen plaats vonden, behoort ook tot de mogelijkheden. Maak een wandeling in het High Line Park, een voormalige spoorlijn die enkele meters boven de grond tussen de wolkenkrabbers door slingert. Als je even rust zoekt wandel je over de Brooklyn Heights Promenade langs het water met prachtig uitzicht. Ook ’s avonds is er, onder andere op Broadway en Times square, voldoende te doen, in de stad die nooit slaapt! Ontdek de vele clubs of bezoek een Broadway musical.

Dag 10 - Eind van de middag naar de luchthaven; vlucht via Keflavík naar Amsterdam met Icelandair

Helaas alweer de laatste dag in New York. Gebruik deze dag om nog wat te winkelen, nog een museum te bezoeken zoals het Museum of the city of New York, of in de wijken Little Italy en Chinatown rond te lopen want aan het eind van de middag ga je alweer naar de luchthaven (transfer niet inbegrepen), om vervolgens terug te vliegen naar Keflavík.

Dag 11 - Aankomst in Amsterdam

Vroeg in de ochtend stap je over op luchthaven Keflavík op de vlucht naar Amsterdam met Icelandair. In het begin van de middag kom je aan in Amsterdam. Daarmee is er een einde gekomen aan deze fantastische reis!