Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Snaefellsnes wordt niet voor niets IJsland in het klein genoemd. Ontdek de vele natuurverschijnselen die IJsland je te bieden heeft op dit rustige schiereiland met deze korte rondreis. Je hebt er alle ruimte om de vele hoogtepunten te bekijken én hopelijk laat het noorderlicht zich zien. Je start met een nachtje Reykjavík. Vervolgens ga je met je 4WD naar Snaefellsnes. Verken deze regio vol nestelende zeevogels op basaltrotsen, zeehonden op Ytri Tunga en zwarte lavastranden op eigen tempo. Boek als je wilt een orka-excursie bij. Maak je reis af met het hetebronnengebied en de met vulkanisch zand bedekte wegen in Reykjanes. Een vakantie IJsland is gegarandeerd afwisselend.

Dag 1 - Vlucht naar Keflavik, auto ophalen en rit naar Reykjavík (ca. 50 km)

Vanaf Schiphol vlieg je in drie uur naar de luchthaven Keflavík, waar je de auto ophaalt. Je rijdt naar je eerste overnachtingadres in Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. ’s Avonds ga je uit eten in één van de vele restaurants die deze mondaine en moderne stad rijk is.

Dag 2 - Optionele walvisexcursie en rit naar Snaefellsnes (ca. 175 km)

In de ochtend heb je tijd om Reykjavík te verkennen of een walvisexcursie te maken vanuit de haven. Bezoek de mooie kerk, Hallgrimskirkja. Je kunt omhoog in de toren van de kerk en de stad van bovenaf bekijken. Ook zijn er verschillende musea, moderne architectuur zoals bij het nieuwe congrescentrum Harpa, galeries en de haven. Je rijdt daarna naar het schiereiland Snaefellsnes. Je verblijft hier drie nachten.

Dag 3 - Vrije dag op schiereiland Snaefellsnes

Je hebt de hele dag de tijd om het schiereiland Snæfellsnes te bezichtigen. Langs de grillige kustlijn liggen veel vissersplaatsjes. Tussen twee van die kustdorpjes kun je een prachtige wandeling maken: van Hellnar loop je naar Arnastapi, waarbij een klein pad langs de basaltrotsen voert, waar enorm veel zeevogels nestelen. In circa 2 tot 3 uur loop je heen en terug. Geniet van de gletsjer Snaefellsjökull, stop bij Ytri Tunga om te kijken of je er de zeehonden kunt vinden die hier vaak liggen en neem zeker een kijkje bij het fotogenieke kerkje en kleurige lavastrand van Budir. Vanuit Stykkishólmur aan de noordkant wordt een natuur- en vogelboottocht georganiseerd. 

Dag 4 - Dag op Snaefellsnes, optioneel orka excursie

Je kunt de mooie plekken op Snaefellsnes bezoeken en bijvoorbeeld een wandeling maken. Vanuit Grundarfjörður kan je optioneel mee met een zeer bijzondere bootexcursie. Sinds enkele jaren verzamelen zich hier groepen van een aparte walvissoort, de orka. De orka’s worden juist in de winterperiode (vanaf december tot in april) in groten getale gezien, als zij op jacht gaan op de haring die dan het fjord in komt. De orka’s worden 6-9 meter lang en kunnen tot 9 ton zwaar worden. De duur van de excursie is circa 2 tot 3 uur, afhankelijk van hoe snel de orka's gespot worden. Het is sowieso een heerlijke boottocht waarbij je ook vogelsoorten als de jan-van-gent kunt zien, zeehonden en soms zelfs dolfijnen.

Dag 5 - Rit naar Keflavík (ca. 250 km)

Je reist richting Reykjavík en kunt daarbij kiezen voor de route om de Hvalfjördur (ca. 45 km extra) of door de tunnel. We raden aan om tijd over te houden voor het schiereiland Rekjanes, ten zuiden en zuidwesten van Reykjavík. De natuur heeft er een mooi landschap gevormd. Bijna het gehele schiereiland bestaat uit en is bedekt met lava. Veel wegen zijn van zwart vulkanisch zand en zijn veel gebruikt in diverse auto reclames. Je kunt naar het hete bronnengebied Krýsuvík, met kokende en rokende modderpoelen. Eventueel kun je tijd inplannen voor een bezoek aan de Blue Lagoon. Deze laatse nacht van de vakantie verblijf je in Keflavík, in de buurt van de luchthaven. 

Dag 6 - Auto inleveren op de luchthaven, vlucht naar Amsterdam

De vakantie in IJsland zit er helaas op. Je neemt vroeg in de ochtend afscheid van IJsland en rijd met je auto naar het vliegveld. Je levert de auto in en vliegt terug naar Nederland.