Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Toscane is prachtig: mooie steden als Lucca, Florence en Pisa gecombineerd met weidse landschappen en heuvels. Hoe fijn is het als je hier per fiets een ontspannen vakantie kunt beleven met je kinderen? Voor de kids zijn natuurlijk de pizza's en het ijs belangrijk. Voeg het zwembad eraan toe en je bent gegarandeerd van een geslaagde vakantie met het hele gezin!

Dag 1 - Aankomst Pisa

Accommodatie: Hotel Alessandro della Spina

Vandaag kom je aan in Pisa. Je slaapt in het centrum van het dorp, waardoor je direct naar de toren van Pisa kunt, door de levendige straatjes kunt struinen en de Italiaanse sfeer proeft. 

Dag 2 - Pisa - Lucca (ca. 24 km)

Accommodatie: Hotel Carignano

De tocht van vandaag is pittoresk. De route volgt de Serchio rivier naar het charmante dorp Lucca. Neem in Lucca de tijd om het leuke centrum te bezoeken, fiets langs de imposante met een lint van bomen bezaaide muren en prachtige tuinen.  Ook de klokkentoren en het uit de 2de eeuw stammende Romeinse amfitheater Piazza Anfiteatro zijn indrukwekkend!

Duur fietstocht: ca. 2 uur, 300m stijgen, 295m dalen

Dag 3 - Loop tour naar Lucca's villa's (33/39,5)

Accommodatie: Hotel Carignano

Je fietst vandaag stroomopwaarts over het fietspad langs de Serchio rivier. De weg gaat naar de de voet van de Lucchese heuvels, waar je veel mooie en beroemde paleizen en tuinen vindt. Bezoek zeker de monumentale tuinen van Villa Reale en Villa Grabau vol met exotische vegetatie, voordat je terug gaat naar het dorp. 

N.B.: staan er twee kilometeraantallen, stijgings- en dalingspercentages genoemd dan kun je ter plaatse zien voor welke route je gaat. 

Duur fietstocht: ca. 2,5/3,5 uur, 170/450m stijgen, 170/450m dalen

Dag 4 - Lucca - Vinci (29/54)

Accommodatie: Agriturismo Il Piastrino

De fietsen en bagage worden voor je naar Altopascio gebracht, vanaf waar je je fietstocht start. Je fietst door natuurreservaat Padule of Fucecchio, één van de grootste binnenlandse moerassen van Europa. Afhankelijk van de tijd van het jaar is het nat of droog. Kijk je ogen uit in dit allesomvattende groen en spot vogels die genieten van een welverdiende rust op hun reis naar het zuiden. De tocht eindigt in een boerderij buiten het dorp Vinci, de plaats waar Leonardo da Vinci geboren is.

N.B.: staan er twee kilometeraantallen, stijgings- en dalingspercentages genoemd dan kun je ter plaatse zien voor welke route je gaat. 

Duur fietstocht: ca. 3/4 uur, 250/270m stijgen, 250/270m dalen

Dag 5 - Vinci loop tour (8/15)

Accommodatie: Agriturismo Il Piastrino

Verplaats je in het genieuze brein van Leondardo da Vinci terwijl je zijn geboorteplaats en de twee kindvriendelijke musea over zijn werk bezoekt. Er zijn allerlei speelse activiteiten voor kinderen te doen. Een uitvinder zijn, welk kind wil dat nu niet? Laat je verrassen door zijn originele ontwerpen en uitvindingen. Rijd om het verhaal te complementeren naar het huis waar hij geboren is: je hebt een fantastisch uitzicht over een typisch Toscaans landschap.
De agriturismo biedt ook kooklessen voor families aan en wijnproeverijen met een bezoek aan de wijngaard. Vraag ons naar de mogelijkheden.

N.B.: staan er twee kilometeraantallen, stijgings- en dalingspercentages genoemd dan kun je ter plaatse zien voor welke route je gaat. 

Duur fietstocht: ca. 1/2 uur, 175/450m stijgen, 175/450m dalen

Dag 6 - Dagtocht Florence of op de fiets naar Cerreto Guidi

Accommodatie: Agriturismo Il Piastrino

Als je nog geen zadelpijn hebt, fiets je vandaag 15 kilometer naar Cerreto Guide voor het imposante Medici paleis. Een andere mogelijkheid is een tocht van ongeveer 12 kilometer naar het station van Empoli. Pak hier de trein en in 30 minuten naar het centrum van Florence, de wieg van de Renaissance. Struin rond door de pittoreske straten en ontelbare mooie plekken. Ben je even klaar met fietsen, dan is relaxen in de accommodatie misschien een goed idee.

Dag 7 - Vertrek Toscane

Vandaag eindigt, na het ontbijt, een gevarieerde en leuke familiereis.