Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

In de hak van de Italiaanse laars ligt de regio Apulië. Helderblauwe zee, groene heuvels, rode aarde en witte stranden.  Apulië is een regio van kleuren en smaken. Dit oude stukje Italië is nauwelijks aangetast door het massatoerisme. Apulië produceert veel olijven en een aantal exclusieve wijnen. Eten is hier, net als in de rest van Italië erg belangrijk en vanwege de ligging aan zee is vis populair. 

Dag 1 - Aankomst Bari - Ostuni (ca. 98 km)

Accommodatie: Masseria Cappuccini

Na aankomst op de luchthaven van Bari haal je de huurauto op. De eerste bestemming is in de buurt van Ostuni en Martina Franca. In Ostuni valt direct de mooie kathedraal van de stad op. Deze in Gotische gebouwde stijl ligt op de top van de heuvel. In de binnenstad zie je alleen maar wit geschilderde huizen. De inwoners van het stadscentrum zijn verplicht ieder jaar hun huis te schilderen. Wandel door de smalle steegjes en verwonder je over het uitzicht op het platteland en de zee. Je overnacht in een traditionele trullo. 

Dag 2 - Ostuni

Accommodatie: Masseria Cappuccini

Bezoek vandaag Alberobello, beroemd om de traditionele trulli (witte puntdak huisjes), Locorotondo en Monopoli. Monopoli is een kleine kustplaats. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen en er heerst een gemoedelijke sfeer. Dwaal door het oude stadscentrum, bezoek de kathedraal, de kleine haven met blauw geschildere vissersbootjes en kom tot rust aan het stadsstrandje bij Cala Porta Vecchia.

Dag 3 - Ostuni - Otranto (ca. 142 km)

Accommodatie: Masseria Bandino

Op dag drie reis je naar de kustplaats Otranto. Stop onderweg in Lecce. In deze barokke stad ga je terug in de tijd bij het zien van Romeinse en middeleeuwse kunst en invloeden uit de renaissance. Er zijn talrijke kerken, paleizen en mooie huizen te bewonderen. Lecce is daarnaast beroemd om de papier-maché en stenen kunstwerken. Lecce wordt ook wel het Florence van het Zuiden genoemd. Na de rit is het fijn om de benen te strekken tijdens een wandeling over de boulevard. Ook de kathedraal in Otranto is een aanrader. 

Dag 4 - Otranto - Gallipolli (ca. 68 km)

Accommodatie: Corte Moline

Deze dag heb je een korte rit naar het vissersplaatsje Gallipoli. 

Dag 5 - Gallipolli

Accommodatie: Corte Moline

Gallipolli heeft een leuke haven en binnenstad. Je wordt hier ongetwijfeld aangesproken door een trotse inwoner. Combineer Gallipoli met strand of een cultureel uitstapje naar Santa Maria di Leuca. Santa Maria di Leuca is een klein havenplaatsje in het zuiden van Apulië, door de Romeinen ook het finis terrae, het einde van de wereld, genoemd. De hoog gelegen basiliek valt je direct op. Vanaf dit punt heb je een schitterend uitzicht op de omgeving. Op korte afstand vind je Spiagga Maldive, ofwel strand van de Malediven. Een terechte naam: het strand is helderwit en de zee azuurblauw. 

Dag 6 - Gallipolli - Matera (ca. 212 km)

Accommodatie: In Pietra

Voor de laatste verblijfplaats verlaat je Apulië en rijd je naar de regio Basilicata. Je verblijft in het sprookjesachtige Matera. Matera heeft een pittoreske en historische uitstraling en dient dan ook regelmatig als filmdecor voor Italiaanse- en internationale producties. Hotel In Pietra ligt in het historische centrum in een gerenoveerde grotkerk uit de 14e eeuw. Het resultaat is een schitterend boutiekhotel met 9 kamers. De kamers hebben o.a. airconditioning, minibar, internet en televisie. Er is een privéparkeerplaats bij het hotel tegen betaling, maar je kunt de auto ook gratis parkeren in de omgeving. Rondom het hotel zijn diverse restaurants, bars en winkeltjes.

Dag 7 - Matera

Accommodatie: In Pietra

Matera is één van de oudste steden ter wereld en voornamelijk bekend om de binnenstad Citta dei Sassi, stad van steen. In dit deel van de stad bevinden zich nog de oude huizen die uitgehouwen zijn uit het steen en rotsen. Matera staat dan ook bekend om de grotwoningen, waarvan de oorsprong in de prehistorie ligt. Matera heeft een pittoreske, historische uitstraling en dient dan ook regelmatig als filmdecor voor Italiaanse- en internationale producties. 

 

Dag 8 - Matera - luchthaven Bari (ca. 72 km)

Na een rit van ongeveer 70 kilometer naar de luchthaven van Bari, lever je de huurauto in en vlieg je terug naar Nederland.