Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

De Dolomieten in Zuid-Tirol zijn ruig en indrukwekkend. Wandel met deze 8-daagse reis door een landschap met schitterende uitzichten, bergmeren en mooie bergtoppen. De combinatie van de Italiaanse en Oostenrijkse cultuur zie je overal terug. Geniet van deze culinaire smeltkroes van wijnen, de lekkerste kazen en spek.

Dag 1 - Aankomst Bressanone

Accommodatie: Hotel Grüner Baum

Je reis start in Bressanone, een kleurrijk, levendig dorp en het oudste in heel Tirol. Als je vroeg aankomt, maak van de gelegenheid gebruik om rond te dolen in dit leuke dorp en bezoek de fresco's van het bisschopspaleis. 

Als je wilt, rijd je met je eigen auto naar Bressanone. We kunnen ook een vlucht voor je regelen. Inssbruck en Bolzano zijn de beste aanvlieghavens. Vraag ons naar de mogelijkheden. 

Dag 2 - Bus naar Novacella Abbey, te voet naar Velturno (15/10)

Accommodatie: Hotel Feldthurnerhof

Met de bus (niet inbegrepen) brengt je naar het Augustijnen klooster van Novacella, ook bekend vanwege de heerlijke witte wijn die hier geproduceert wordt. Vanaf hier volg je dirt tracks en plattelandspaden door bossen en wijngaarden op weg naar Velturno. Velturno is omgegeven door walnootbomen. Door het goede klimaat werd dit dorp door verschillende notabele families door de eeuwen heen gekozen tot zomerresidentie.

Duur wandeling: ca. 5 uur, 720m stijgen, 471m dalen

Dag 3 - Velturno - Barbiano (16/14,5)

Accommodatie: Gasthof Kircher Sepp

De wandeling van vandaag heeft een paar leuke verrassingen in petto. Neem bijvoorbeeld het Sabiona klooster, het spirituele hart van de regio Tirol, gelegen op de top van een steile klif. Ook erg leuk is Chiusa, het thuis van kunsterenaars en dichters, één van de mooiste Italiaanse gehuchten. Tot slot kom je in Barbiano. Dit leuke dorp is gelegen aan de oevers van de rivier Isarco.

Duur wandeling: ca. 6 uur, 778m stijgen, 798m dalen

Dag 4 - Barbiano - Collalbo (15/10,5)

Accommodatie: Hotel Dolomiten

Je loopt vandaag door boomgaarden en bossen naar Collalbo. Dit dorp op het Renon plateau is een bekend skioord en natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Een kleine detour onderweg brengt je naar een rots met prehistorische tekens.

Duur wandeling: ca. 6 uur, 713m stijgen, 403m dalen 

Dag 5 - Collalbo loop via Kematen en de aardpiramides (ca. 11 km)

Accommodatie: Hotel Dolomiten

Deze eenvoudige wandeling met mooie uitzichten langs het Renon plateau gaat door bossen en typische alpineweiden. Onderweg kom je bij het Kematen meer en de typische aardse piramides; konisch gevormde rotsen ontstaan door morenen wat hier is gekomen door het smelten van de gletsjers van de ijstijd. Aan het eind neem je de Renon trein en ga je terug naar Collalbo. Je hebt prachtige uitzichten op de omringende bergen. 

Duur wandeling: ca. 4 uur, 400m stijgen, 366m dalen 

Dag 6 - Collalabo - Castel Roncolo, bus naar Bolzano (18/16)

Accommodatie: Hotel Regina

Vanaf Collalbo wandel je richting Castel Roncolo. Je komt door boomgaarden, bossen en gecultiveerde akkers. Je loopt in een regio met kastelen, landgoederen en boerderijen. Op het eind neem je de bus naar Bolzano (begin je wandeling voor 08:00 's ochtends om de laatste bus niet te missen: je kunt echter ook het hele stuk naar de stad lopen). Bolzano is een levendige stad waar de Italiaanse en Oostenrijkse cultuur samensmelten. 

Duur wandeling: ca. 8 uur, 591m stijgen, 1396m dalen 

Dag 7 - Siusi loop (ca. 21 km)

Accommodatie: Hotel Regina

Na een busrit van Bolzano naar Siusi, neem je de kabelbaan naar Compatsch. Hier start een eenvoudige rondwandeling over het grootste alpine plateau van Europa. De route brengt je langs berghutten en kleine gehuchten, terwijl je de mooiste uitzichten hebt op de ruige bergpieken van de Dolomieten. De wandeling brengt je terug in Compatsch, vanwaar je met de kabelbaan en bus terugkeert naar Bolzano.

Duur wandeling: ca. 6 uur, 316m stijgen, 484m dalen 

Dag 8 - Vertrek Bolzano

De laatste dag van deze reis is aangebroken.