Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

De Oriënt Express was de vervulling van de droom van een Belgisch ingenieur. Hij wilde internationaal treinreizen in Europa mogelijk te maken. Als je aan boord stapt van de prachtig glimmende rijtuigen herleef je de glorietijd van het reizen per trein. In dit 'Grand Hotel op Wielen' geniet je van alle comfort en luxe die begin vorige eeuw slechts was voorbehouden aan royalty, aristocraten, filmsterren en... schrijvers. Reis mee met deze korte 2-daagse treinreis van Londen via Parijs naar Venetië: de meest gereden route van de tot de verbeelding sprekende Oriënt Express. 

Dag 1 - Londen - Parijs

Op het Londense Victoria Station stap je eerst aan boord van de luxe Belmond British Pullman trein. De steward brengt je naar je gereserveerde plaats. Om 10:45 vertrekt de trein richting Folkestone. Aan boord geniet je van een heerlijke brunch met een bellini (prosecco), terwijl het fraaie Kentse landschap aan je voorbijglijdt.
Na de oversteek van het Kanaal via de Eurotunnel stap je over naar de legendarische Venice Simplon Oriënt Express en word je naar je compartiment gebracht. Terwijl je zit te smullen van een uitstekend 4-gangen diner, bereid door ervaren Franse chefs, word je compartiment omgetoverd tot knusse slaapkamer.
Rond 21:15 stopt de trein in Parijs, waar ook reizigers kunnen instappen. Je overnacht aan boord terwijl de trein richting de Zwitserse Alpen rijdt.

Dag 2 - Parijs - Venetië

Als je wakker wordt, rijdt de trein inmiddels in de Zwitserse en Oostenrijkse Alpen. Op het door jou gewenste tijdstip wordt een continental ontbijt in je compartiment geserveerd. Geniet hier of vanuit het gezellige barrijtuig van het mooie berglandschap waar je doorheen komt. Als de trein de Italiaanse grens passeert, ben je welkom voor de lunch in één van de drie restaurantrijtuigen. De trein kronkelt door de Italiaanse Dolomieten: het uitzicht is indrukwekkend! Tegen 18:00 kom je aan op het Santa Lucia station in Venetië.