Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Overnachten in de woestijn is zeker iets wat je ooit in je leven gedaan moet hebben. Buiten naast je tent een kopje traditionele thee drinken terwijl boven je de sterrenhemel schittert. Geen zorgen, de andere hoogtepunten van Jordanië worden niet overgeslagen. Bij deze 12-daagse reis wordt je verrast door wat Jordanië allemaal te bieden heeft. In dit Arabische land is nog goed de sfeer van vroeger te proeven (letterlijk en figuurlijk!) met name in Petra. 

Dag 1 - Aankomst in Amman

Accommodatie: Toledo Hotel (dry hotel) 3* of Al Qasr Metropole Hotel 4*

Bij aankomst zal een medewerker van het plaatselijk agentschap je opwachten bij het Queen Alia International Airport. De transfer van het vliegveld naar het hotel in Amman is geregeld. Je verblijft drie nachten in Al Qars Metropole hotel of Toledo Hotel.

Dag 2 - Amman – Jerash – Aljun – Um Qais - Amman

Accommodatie: Toledo Hotel (dry hotel) 3* of Al Qasr Metropole Hotel 4*

Dag 2 staat in het teken van architectuur. Vanaf Amman ga naar de Grieks-Romeinse stad Jerash, of bekend als stad van duizend zuilen of Pompeii van het Oosten. Het wordt ook gezien als één van de best bewaarde plekken van Romeinse architectuur buiten Italië. Wil je meer architectuur ? Het fort van Ajlun is een prachtig Arabisch bouwwerk die werd aangestuurd door de generaal Saladin. Hierna ga je verder naar Um Qais, waar je ruïnes vindt van de Hellenistische stad Gadara met uitzicht op het Tiberius meer. Vervolgens word je teruggebracht naar het hotel in Amman.

Dag 3 - Amman City Tour – Woestijnkastelen – Amman

Accommodatie: Toledo Hotel (dry hotel) 3* of Al Qasr Metropole Hotel 4*

Tijdens de city tour zie je de ruïnes van het Romeinse theater, de citadel en het paleis van Umayyad. Houd je van archeologie? Het Archeological and Folkore museum zit er vol mee. Wil je liever zelf op ontdekkingstocht, loop dan na de tour door het oude stadsgedeelte. De tweede stop is bij de woestijnkastelen Al Kharaneh, Qasr Amra en Al Azraq. Deze kastelen zijn gebouwd door de Umayyaden met als doel reizigers een rustplaats te geven. De kastelen hebben allemaal wel iets bijzonders. Zo staat er een kasteel op de werelderfgoedlijst UNESCO en is een ander kasteel gebruikt als woning voor Thomas Edward Lawrence, beter bekend als Lawrence of Arabia, gedurende de Arabische opstand. Na deze stop ga je terug naar het hotel in Amman waar je nog een nacht verblijft om morgen richting Petra te gaan.

Dag 4 - Amman – Madaba – Mt. Nebo – Wadi Mujib – Kerak – Petra

Accommodatie: Petra Moon Hotel (dry hotel) 3* of Petra Guest House 4*

Je gaat naar de christelijke stad Madaba die ook bekend staat als de Stad van Mozaïeken. Je bezoekt de Grieks-orthodoxe kerk St. George waar een meesterwerk zichtbaar is, een Byzantijnse plattegrond gemaakt van mozaïek waarop het Heilige land staat afgebeeld en welke teruggaat tot de 6e eeuw. Te zien zijn Jeruzalem en andere belangrijke steden. Er is ook een school waarin les wordt gegeven hoe de mozaïeken het beste onderhouden en bewaard kunnen blijven.
De volgende bestemming is de Neboberg, een belangrijke heilige plek. Men gelooft dat dit de plek is waar Mozes door God het beloofde land te zien kreeg en wat bovendien de laatste rustplaats van Mozes is. De volgende stop is Wadi Mujib, een diepe vallei met een geweldig uitzicht. Verder naar Kerak bezoek je het kruisvaarderskasteel en kom je meer te weten over de geschiedenis en briljante militaire architectuur van de kruisvaarders. Je wordt aan het einde van deze excursie naar Petra gebracht, waar je twee nachten zal verblijven.

Dag 5 - Petra

Accommodatie: Petra Moon Hotel (dry hotel) 3* of Petra Guest House 4*

Vandaag begint met het ontdekken van de rode stad Petra. Deze oude stad is ongeveer 2000 jaar geleden gesticht door de Nabateeërs. De architectuur van de gebouwen die uitgehakt zijn in de rotsen is een buitengewone attractie. De tocht begint te paard en wordt vervolgd door een wandeling door de Siq, een smalle spleet tussen twee overhangende kliffen. Aan het einde van de Siq vind je het meest magische en beroemde monument; de Schatkamer. Wil je meer weten over Petra? Vraag het de gids, die kan je genoeg vertellen over alle mysteries van de stad.

Dag 6 - Petra – Beida – Wadi Rum

Accommodatie: Hassan Zawaydeh Camp

Beida staat ook wel bekend als het kleine Petra en de plek waar de Nabateeërs hun gasten entertainden. Eindpunt van vandaag is Wadi Rum, de grootste woestijn van het land. Met een jeeptour ontdek je het sensationele landschap en ga je in volle vaart de zandheuvels over. Na deze fascinerende tocht is het hoogtepunt van deze reis: een verblijf in een tent in de woestijn! Geniet van het uitzicht terwijl je een slok neemt van je traditionele thee. Vanavond krijg je een typische Bedoeïnen maaltijd als avondeten.

Dag 7 - Wadi Rum – Aqaba

Accommodatie: Mövenpick Resort and Residence Aqaba Hotel 5* of InterContinental Hotel 5*

In de ochtend word je naar Aqaba gebracht. Zodra je hebt ingecheckt bij het hotel, kun je de rest van de dag zelf indelen.

Dag 8 - Aqaba

Accommodatie: Mövenpick Resort and Residence Aqaba Hotel 5* of InterContinental Hotel 5*

Deze dagen kan je vrij spenderen in Aqaba. Wil je duiken of snorkelen? Aqaba heeft fantastische koraalriffen waar je de kleuren van de zee kan ontdekken.

Dag 9 - Aqaba

Accommodatie: Mövenpick Resort and Residence Aqaba Hotel 5* of InterContinental Hotel 5*

Vrij te besteden dag.

Dag 10 - Aqaba – Bethany – Dode Zee

Accommodatie: Holiday Inn Hotel 5* of Hilton Hotel 5*

In de ochtend ga je naar Bethany, een belangrijke plek volgens de verhalen dat Jezus hier gedoopt is. De reis gaat verder naar de Dode Zee, dat op 395 meter beneden zeeniveau ligt. Doordat het water rijk aan zout is, waan je je in een natuurlijke spa. Hier heb je de rest van de dag vrije tijd en verblijf je in een goed hotel om volledig te ontspannen.

Dag 11 - Dode Zee

Accommodatie: Holiday Inn Hotel 5* of Hilton Hotel 5*

Deze dag kan je vrij spenderen aan de Dode Zee.

Dag 12 - Dode Zee en vertrek

Vandaag word je naar de luchthaven van Amman gebracht en vlieg je terug naar Nederland.