Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Is dit je eerste keer Jordanië? Dan is het toch wel zo prettig om het land te leren kennen door de meest bekende bezienswaardigheden te bezoeken. Bij deze reis ontdek je de attracties in Amman, ga je met een jeep door de Wadi Rum woestijn, bezoek je de magische rode stad Petra en dobber je weg op de Dode Zee. Hier heb je geen luchtbed voor nodig! 

Dag 1 - Aankomst in Amman

Accommodatie: Toledo Hotel (dry hotel) 3* of Al Qasr Metropole Hotel 4*

Bij aankomst wacht een medewerker van onze plaatselijke agent je op bij het Queen Alia International Airport. Je wordt per transfer naar je hotel gebracht, waar je twee nachten in Al Qars Metropole hotel of Toledo Hotel verblijft.

Dag 2 - Amman – Aljun – Jerash – City Tour Amman

Accommodatie: Toledo Hotel (dry hotel) 3* of Al Qasr Metropole Hotel 4*

Dag 2 staat in het teken van architectuur. Vanaf Amman ga naar de Grieks-Romeinse stad Jerash, ook wel bekend als de stad van duizend zuilen of de Pompeii van het Oosten. Het wordt ook gezien als één van de best bewaarde plekken van Romeinse architectuur buiten Italië. Wil je nog meer zien? Het fort van Aljun is een prachtig Arabisch bouwwerk die werd aangestuurd door de generaal Saladin.
In de middag ga je terug richting Amman voor de stadstour. Tijdens de city tour zie je de ruïnes van het Romeinse theater, het citadel en het paleis van Umayyad. Houd je van archeologie? In het Archeological and Folkore museum kan je hier genoeg over vinden. Wil je liever zelf op ontdekkingstocht, dan heb je nog vrije tijd om door het oude stadsgedeelte te lopen

Dag 3 - Amman – Wadi Rum – Petra

Accommodatie: Petra Moon Hotel (dry hotel)3* of Petra Guest House 4*

Je verlaat Amman en vertrekt naar het zuiden richting Wadi Rum, de grootste woestijn van het land. Met een jeeptour verken je het sensationele landschap en ga je in volle vaart de zandheuvels over. Een avontuurlijke manier om de woestijn te ontdekken. Hierna ga je richting de magische rode stad Petra. Je verblijft twee nachten in Petra Guest House of Petra Moon Hotel.

Dag 4 - Petra

Accommodatie: Petra Moon Hotel (dry hotel)3* of Petra Guest House 4*

Vandaag begint met het ontdekken van Petra, ook wel de rode stad genoemd. Deze oude stad is ongeveer 2.000 jaar geleden gesticht door de Nabateeërs. De architectuur van de gebouwen die uitgehakt zijn in de rotsen is een buitengewone attractie. De tocht begint te paard en wordt vervolgd door een wandeling door de Siq, een smalle spleet tussen twee overhangende kliffen. Aan het einde van de Siq vind je het meest magische en beroemde monument; de Schatkamer. Wil je meer weten over de stad? Vraag het de gids, die kan je genoeg vertellen over alle mysteries rondom Petra.

Dag 5 - Petra – Madaba – Mt. Nebo – Dode Zee

Accommodatie: Holiday Inn Hotel 5* of Hilton Hotel 5*

In de christelijke stad Madaba, de Stad van Mozaïeken, staat de Grieks-orthodoxe kerk St. George. Op de Byzantijnse plattegrond, gemaakt van mozaïek, staat het Heilige land afgebeeld. De plattegrond, met belangrijke steden als Jeruzalem, gaat terug tot de 6e eeuw: het is een waar meesterwerk! Wil je weten hoe ze de mozaïeken het beste onderhouden en bewaren? Op de school in Madaba wordt hierin les gegeven. Je reist verder naar de Neboberg, een belangrijke heilige plek. Volgens de Bijbel is dit de plaats waar God Mozes het beloofde land liet zien. Daarnaast zou het Mozes’ laatste rustplaats zijn.  De tocht wordt vervolgd naar de Dode Zee waar je vrije tijd hebt en een nacht verblijft in het Hilton Hotel of Holiday Inn Hotel.

Dag 6 - Dode zee en vertrek

Vandaag word je naar de luchthaven van Amman gebracht en vlieg je terug naar Nederland.