Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Laat je verrassen en dompel je onder in de geschiedenis van Jordanië. Er zijn veel Bijbelse plekken te vinden in dit land. Je komt bijvoorbeeld langs de Neboberg, de plek waar Mozes door God het beloofde land te zien kreeg, zoals sommigen geloven. Bovendien is het zijn laatste rustplaats. Veel Arabische architectuur is goed bewaard gebleven. Culturele hoogtepunten en waanzinnige natuur wisselen elkaar af tijdens deze vakantie. Tijd voor ontspanning is er ook deze reis, bij de Golf van Aqaba en de Dode Zee.

Dag 1 - Aankomst in Amman

Accommodatie: Toledo Hotel (dry hotel) 3* of Al Qasr Metropole Hotel 4*

Bij aankomst wacht een medewerker van de plaatselijke agent je op bij het Queen Alia International Airport. Je wordt naar je hotel gebracht: twee nachten slaap je in het Al Qars Metropole hotel of Toledo Hotel.

Dag 2 - Amman – Jerash – Aljun – Um Qais - Amman

Accommodatie: Toledo Hotel (dry hotel) 3* of Al Qasr Metropole Hotel 4*

Dag 2 staat in het teken van architectuur. Vanaf Amman ga naar de Grieks-Romeinse stad Jerash, of bekend als stad van duizend zuilen of Pompeii van het Oosten. Het wordt gezien als één van de best bewaarde plekken van Romeinse architectuur buiten Italië. Wil je meer architectuur? Het fort van Aljun is een prachtig Arabisch bouwwerk die werd aangestuurd door de generaal Saladin.

Hierna ga je verder naar Um Qais, waar je ruïnes vindt van de Hellenistische stad Gadara met uitzicht op het Tiberius meer. Vervolgens word je teruggebracht naar het hotel in Amman.

Dag 3 - Amman City Tour – Dode Zee

Accommodatie: Dead Sea Spa Hotel 4* of Hilton Hotel 5*

Tijdens de city tour zie je de ruïnes van het Romeinse theater, het citadel en het paleis van Umayyad. Houd je van archeologie? In het Archeological and Folkore museum kun je je hart ophalen. Ook is er tijd om door het oude stadsgedeelte te lopen. De reis gaat verder naar de Dode Zee, dat op 395 meter beneden zeeniveau ligt. Doordat het water rijk aan zout is, waan je je in een natuurlijke spa. Hier heb je de rest van de dag vrij.

Dag 4 - Dode Zee – Madaba – Mt. Nebo – Wadi Mujib – Kerak – Petra

Accommodatie: Petra Moon Hotel (dry hotel) 3* of Petra Guest House 4*

In de christelijke stad Madaba of de Stad van Mozaïeken staat de Grieks-orthodoxe kerk St. George. Hier zie je een Byzantijnse plattegrond, gemaakt van mozaïek, waarop het Heilige land staat afgebeeld. De plattegrond, met belangrijke steden als Jeruzalem, gaat terug tot de 6e eeuw: het is een waar meesterwerk! Wil je weten hoe ze de mozaïeken het beste onderhouden en bewaren? Op de school in Madaba wordt hierin les gegeven. Je reist verder naar de Neboberg, een belangrijke heilige plek. Volgens de Bijbel is dit de plaats waar God Mozes het beloofde land liet zien. Daarnaast zou het Mozes’ laatste rustplaats zijn. De volgende stop is Wadi Mujib, een diepe vallei met een geweldig uitzicht. In Kerak bezoek je het kruisvaarderskasteel. Je leert hier meer over de geschiedenis en briljante militaire architectuur van de kruisvaarders. Aan het eind van de dag kom je in Petra, waar je twee nachten slaapt.

Dag 5 - Petra

Accommodatie: Petra Moon Hotel (dry hotel) 3* of Petra Guest House 4*

Vandaag begint met het ontdekken van de rode stad Petra. Deze oude stad is ongeveer 2000 jaar geleden gesticht door de Nabateeërs. De architectuur van de gebouwen die uitgehakt zijn in de rotsen is een buitengewone attractie. De tocht begint te paard en wordt vervolgd door een wandeling door de Siq, een smalle spleet tussen twee overhangende kliffen. Aan het einde van de Siq vind je het meest magische en beroemde monument; de Schatkamer. Wil je meer weten over Petra? Vraag het de gids, die kan je genoeg vertellen over alle mysteries van de stad.

Dag 6 - Petra – Beida – Wadi Rum - Aqaba

Accommodatie: Mövenpick Resort and Residence Aqaba Hotel 5* of InterContinental Hotel 5*

Beida staat ook wel bekend als het kleine Petra en is de plek waar de Nabateeërs hun gasten entertainden. Hierna ga je naar Wadi Rum, de grootste woestijn van het land. Met een jeeptour ontdek je het sensationele landschap, in volle vaart de zandheuvels over. Na deze fascinerende tocht vertrek je naar Aqaba om de rest van de dag te genieten aan de Rode Zee. Wil je duiken of snorkelen? Aqaba heeft fantastische koraalriffen waar je de kleuren van de oceaan kan ontdekken.

Dag 7 - Aqaba – Amman

Accommodatie: Toledo hotel (dry hotel) 3* of Al Qasr Metropole Hotel 4*

Geniet van de laatste uurtjes in Aqaba voor je wordt teruggebracht voor een laatste overnachting in Amman.

Dag 8 - Amman en vertrek

Vandaag word je naar de luchthaven van Amman gebracht en vlieg je terug naar Nederland.