Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Ver boven de poolcirkel en in een nationaal park: hier heb je grote kans om het noorderlicht te spotten. Extra leuk is dat je het laatste deel naar je uitvalsbasis per trein, zelfs met meters sneeuw op de rails, reist. Langs een langgerekte meer, dus het uitzicht onderweg is groots. Last but not least overnacht je in hét ijshotel in Zweden. Een onvergetelijke ervaring!

Dag 1 - Vlucht naar Kiruna

Accommodatie: Camp Ripan (LO)

Je vliegt vandaag van Amsterdam, via Stockholm, naar Kiruna in het noorden van Zweden. De eerste nacht verblijf je in de omgeving van Kiruna. Je wordt per transfer vanaf de luchthaven naar je accommodatie gebracht.

Dag 2 - Trein naar Abisko, noorderlichtexcursie naar Aurora Sky Station

Accommodatie: Abisko Mountain Lodge (HP)

In de ochtend reis je per trein naar de Abisko Mountain lodge waar je de komende drie nachten gaat verblijven. Abisko Mountain lodge ligt afgelegen, midden in de natuur en bestaat uit een klein hotel en een aantal houten vakantiehuisjes. Het is omringd door besneeuwde bergen en een perfecte uitvalsbasis voor allerlei activiteiten zoals tochten per hondenslede, ijsvissen, ijs klimmen, wandelen en sneeuwschoenwandelen. In de avond geniet je van het overheerlijke diner. Na het diner ga je een bezoek brengen aan het Aurora Sky Station. Met de stoeltjeslift bereik je het station en een gids leidt je rond bij de tentoonstelling over het zonnestelsel. Dit is de perfecte plek om het Noorderlicht te kunnen aanschouwen! Voor deze avond krijg je een winter outfit.

Dag 3 - Sneeuwschoenwandeling (ca. 3 uur)

Accommodatie: Abisko Mountain Lodge (HP)

Je geniet van het ontbijt in de lodge en de ochtend heb je vrij te besteden. In de middag ga je onder begeleiding van een gids een sneeuwschoenwandeling maken in het nationaal park. De gids vertelt je over de dieren die hier voorkomen en hoe het leven in het hoge noorden van Zweden is. Een prachtige tocht door een winters decor. In de avond wordt het diner geserveerd in de lodge.

Dag 4 - Huskysafari (ca. 2 uur)

Accommodatie: Abisko Mountain Lodge (HP)

Vandaag staat de huskysafari op het programma. Met je eigen team van husky's ga je een tocht maken door de wildernis in de omgeving van Abisko. Na de kennismaking met de honden en de uitleg van de gids ga je op pad. Onderweg geniet je van het landschap en moet je de honden soms even helpen wanneer het bergopwaarts gaat. Een avontuur om nooit te vergeten! Een winter outfit en warme drank zijn inbegrepen. De dag sluit je af met een diner in de lodge.

Dag 5 - Trein van Abisko naar Kiruna, slapen in het ijshotel

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan het verblijf bij de Abisko Mountain Lodge. In de ochtend neem je de trein naar Kiruna waar je vervolgens per transfer naar hét IJshotel in Jukkasjärvi gebracht wordt. Ieder jaar wordt het ijshotel opnieuw opgebouwd met ijs uit de Torne rivier, een echt meesterwerk. Je kijkt je ogen uit met alle spectaculaire ijssculpturen. De middag heb je vrij te besteden en kan je een activiteit bijboeken zoals langlaufen, sneeuwschoenwandelen en een tocht per sneeuwscooter. Met de skishuttle van dit hotel sta je bovendien in een mum van tijd op de skipiste. Vannacht verblijf je op een matras van sneeuw en ijs in een van de “snowrooms” van het Icehotel. Je ligt lekker warm op een rendierhuid, in een thermische slaapzak. Dit wordt een overnachting om nooit te vergeten!

Dag 6 - Terugvlucht naar Amsterdam

Je wordt gewekt met een warm drankje, waarna je heerlijk kunt ontspannen in de sauna en geniet van het uitgebreide ontbijtbuffet. Hiermee is een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Er is een transfer naar de luchthaven voor de vlucht via Stockholm terug naar Amsterdam.

N.B. De volgende van het programma kan wijzigen.