Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Steppen op een kickslegde zoals de Lappen zelf doen en onderweg een eland spotten. De grootste lol op je sneeuwschoenen. Knuffelen met husky’s en in volle (begrensde) vaart op een sneeuwscooter over de bevroren rivier, op weg naar een uitzichtpunt waar je u tegen zegt. Je keus voor een vakantie met het gezin bij de Sörbyn Lodge is een goede.

Dag 1 - Vlucht naar Luleå, rit naar lodge

Accommodatie: Sörbyn Lodge (VP)

Vanaf Schiphol vlieg je via Stockholm naar Luleå, gelegen aan de kust van Zweeds lapland. Vanaf de luchthaven word je naar de Sörbyn Lodge gebracht. Sörbyn Lodge is omgegeven door een prachtig landschap en een nog onontdekte wildernis. Het diner wordt verzorgt in het Kallkällan restaurant dat bekend staat om haar zeer goede gerechten en het gebruik van lokale ingrediënten.

Dag 2 - Sneeuwschoenwandeling (ca. 3 uur)

Accommodatie: Sörbyn Lodge (VP)

Na het ontbijt ga je onder begeleiding van een gids een sneeuwschoenwandeling maken. Nadat je de gids hebt ontmoet krijg je de sneeuwschoenen en een winter outfit. Met je groepje trek je het bos in op zoek naar sporen van wild en vertelt je gids over de natuur in het hoge noorden van Zweden. Er leven meer dan 300.000 elanden in Zweden, grote kans dat je er een gaat zien tijdens de wandeling. Onderweg wordt er gestopt voor een fika, koffie met wat lekkers, De middag heb je vrij te besteden en lunch en diner worden geserveerd in het restaurant van de lodge. 

Dag 3 - Huskysafari (ca. 3 uur)

Accommodatie: Sörbyn Lodge (VP)

Vandaag staat er een huskysafari op het programma. Je wordt opgehaald en naar de huskyfarm gebracht waar je eigen team van honden al op je staat te wachten. Samen met de gids maak je de slede en honden klaar voor vertrek en volgt er een instructie van hoe je de slede dient te besturen. Je gaat een prachtige tocht maken van ca. 15 kilometer door het sprookjesachtige winterlandschap. Je hoort niets anders dan het hijgen van de honden en de knisperende sneeuw onder je. Onderweg wordt er gestopt voor een fika. Wanneer je weer terug bent bij de kennel ga je de honden verzorgen en is er voldoende tijd om te knuffelen met de honden. De rest van de dag heb je vrij te besteden. Lunch en diner worden geserveerd in het restaurant van de lodge.

Dag 4 - Noorderlichtexcursie met stepslede (ca. 2 uur)

Accommodatie: Sörbyn Lodge (VP)

De dag heb je vandaag vrij te besteden voordat je in de avond een noorderlichtexcursie gaat maken. Lunch en diner worden geserveerd in het restaurant van de lodge. Op de stepslede, en met een kleine groep, ga je na het diner met de gids op pad. Je gaat op zoek naar de beste plekken om het noorderlicht te spotten.

Dag 5 - Sneeuwscootertocht (ca. 3 uur)

Accommodatie: Sörbyn Lodge (VP)

Vandaag staat een sneeuwscootertocht op het programma. Na de uitleg over het gebruik van de sneeuwscooter laat de gids je kennismaken met de omgeving van de Sörbyn Lodge. De tocht gaat door de bossen, over de heuvels en over de bevroren rivier Råne. Onderweg stop je op de hoge berg Gumberget. Met koffie en een snack geniet je van een panoramisch uitzicht over de vallei. Je hebt tijdens de tocht grote kans om rendieren, elanden of andere dieren te spotten. Lunch en diner worden geserveerd in de lodge. 

Dag 6 - Vrije dag

Accommodatie: Sörbyn Lodge (VP)

Vandaag heb je de hele dag ter vrije besteding. Je kunt gaan ijsvissen, langlaufen of sneeuwschoenwandelen. Lunch en diner worden geserveerd in de lodge.

Dag 7 - Terugvlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt is er een transfer naar de luchthaven van Luleå, voor de vlucht via Stockholm terug naar Amsterdam.

N.B. Volgorde van het programma kan wijzigen.