Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Huskyliefhebbers opgelet! Ben je klaar voor een waar avontuur? Het begint en eindigt in een kleinschalige lodge. De tussenliggende dagen overnacht je in cabins, tijdens je huskytocht over de heuvels van Luleå. Terwijl je snottebel binnen no-time bevriest, voel jij je comfortabel warm in je thermopak, zittend naast het vuur waarop de maaltijden worden bereid. Ondertussen kunnen de gewillige viervoeters niet wachten tot ze verder mogen.

Dag 1 - Vlucht naar Luleå, rit naar lodge

Accommodatie: Sörbyn Lodge (HP)

Vanaf Schiphol vlieg je via Stockholm naar Luleå, gelegen aan de kust van Zweeds Lapland. Vanaf de luchthaven word je naar de Sörbyn Lodge gebracht. In de avond volgt het diner in het restaurant dat bekend staat om zijn uitstekende keuken waar ze heerlijke maaltijden maken met lokale ingrediënten.

Dag 2 -3 - 3-daagse huskysafari (ca. 30-50 km per dag)

Accommodatie: cabin (VP)

Na het ontbijt wordt je naar de huskyfarm gebracht waar de husky's al enthousiast op je staan te wachten. Je kleedt je warm aan met de thermokleding die je ontvangt. Na kennismaking met de honden geeft de gids uitleg over de honden, het besturen van de slede en de tocht die jullie gaan maken. Samen met de gids bereid je de honden voor op de tocht. Tijdens de 3-daagse safari door het prachtige winterse landschap overbrug je per dag een afstand van ca. 30 tot 50 km, afhankelijk van de weersomstandigheden. Tijdens de lunch maakt de gids een maaltijd boven het open vuur en krijgen de honden een welverdiende snack. Aan het einde van de middag kom je aan bij de cabin en ga je eerst de honden verzorgen. De gids verzorgt de avondmaaltijd en als er een sauna aanwezig is wordt deze opgewarmd. 

Dag 4 - Einde van de huskysafari, transfer naar de Sörbyn Lodge

Accommodatie: Sörbyn Lodge (HP)

Vandaag maak je nog een tocht van ca. 30 tot 50 km terug naar de huskyfarm. In de middag kom je weer aan bij de farm en neem je afscheid van de honden. De avond en nacht breng je door in de Sörbyn Lodge waar je nageniet van de bijzondere dagen met de husky's.

Dag 5 - Terugvlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt is er een transfer naar de luchthaven van Luleå, voor de vlucht via Stockholm naar Amsterdam.