Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Vanuit je accommodatie loop je zo de bevroren zee op. Een belevenis met al dat pakijs! De voor Lapland typerende huskysafari en sneeuwscootertocht mogen niet ontbreken. De overige tijd kun je naar eigen inzicht indelen.

Dag 1 - Vlucht naar Luleå, rit naar lodge

Accommodatie: huisje Brändön Lodge (VP)

Vanaf Schiphol vlieg je via Stockholm naar Luleå, gelegen aan de kust van Zweeds lapland. Vanaf de luchthaven word je naar je huisje bij de Brändön Lodge gebracht. Vanuit je huisje kijk je uit over de archipel van Luleå en de Botnische Golf. Na het gastvrije welkom van de eigenaren volgt het diner in het restaurant.

Je verblijft in een huisje met woonkamer, keuken en twee slaapkamers met ieder twee 1-persoonsbedden. De lodge heeft een gezellige lounge, restaurant en sauna. Er is gratis Wifi beschikbaar.

Dag 2 - Sneeuwscootertocht (ca. 4 uur)

Accommodatie: huisje Brändön Lodge (VP)

Na het ontbijt ontvang je thermokleding, laarzen en geeft de gids een introductie over het besturen van de sneeuwscooter. Er staat een bijzondere sneeuwscootertocht op het programma, naar het uiterste eiland van de Luleå archipel. Hier kijk je uit over de bevroren Botnische Golf. Vanwege weer en wind wordt ijs en sneeuw hier samengeperst en dat levert buitengewone kolossale kunstwerken op. Onderweg vertelt de gids over de omgeving en het leven in het noorden van Zweden en maak je een stop voor een lunch rondom het vuur. De rest van de dag heb je vrij te besteden.

Dag 3 - Vrije dag

Accommodatie: huisje Brändön Lodge (VP)

De dag vul je vandaag naar wens in. Trek er op uit tijdens een sneeuwschoenwandeling of een tocht op de langlauflatten. Het is uiteraard ook mogelijk om een extra activiteit bij te reserveren. Vraag onze reisexperts naar de mogelijkheden. Liever ontspannen? Dan kan met een goed boek in de lounge van de lodge of in de sauna. Door de ligging aan zee heb je vanaf de lodge vrij uitzicht op de hemel, ideaal wanneer het noorderlicht zich laat zien.

Dag 4 - Huskysafari (ca. 2 uur)

Accommodatie: huisje Brändön Lodge (VP)

Vandaag staat er een huskysafari op het programma. Je wordt opgehaald en naar een in de buurt gelegen huskyfarm gebracht. Je hoort het geblaf van de husky's die niet kunnen wachten om te vertrekken. Je helpt de gids met het klaarmaken van de honden voor de tocht. Daarna volgt er nog een uitleg van de gids over het besturen van de slede. Eén persoon is de musher en staat achterop de slede, de andere persoon zit in de slede. Bij de start stuiven de honden weg, maar al snel hoor je alleen nog hun gehijg en het gekraak van de sneeuw onder hun poten en de slee. Geniet van de stilte terwijl je de husky's over bevroren meren en prachtige bospaden leidt.

Dag 5 - Vlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt is er een transfer naar de luchthaven van Luleå, voor de vlucht via Stockholm naar Amsterdam.

N.B. De volgorde van het programma kan wijzigen.