Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Marrakech is een fascinerende bestemming op slechts een paar uur vliegen vanaf Nederland. Je waant je in Marrakech in een compleet andere wereld, een sprookje van 1001 nacht. Al je zintuigen worden geprikkeld. Combineer dit met een paar dagen strand bij Essaouira, dé strandbestemming in Marokko, en je hebt een heerlijke reis die ook prima in het voor- of najaar te doen is.

Dag 1 - Aankomst Marrakech

Accommodatie: Riad Anya

Na aankomst staat een transfer klaar die je naar een sfeervolle riad (een klein paleisje) in de oude medina brengt. Nadat je in de riad bent bijgekomen van de vlucht, loop je zo de stad in. Proef van de couleur locale op het Djemaa El Fna plein, het kloppend hart van de stad. 
Je overnacht in Riad Anya. Vanuit de Riad kijk je uit op het Atlasgebergte. Geniet van het terras met zwembad en het terras met bubbelbad. De kamers hebben een individuele, eigentijdse inrichting in Marokkaanse stijl. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer.

Dag 2 -3 - Marrakech

Accommodatie: Riad Anya

In Marrakech beleef je een prachtige mix van broeierig Afrika en de Arabische mystiek. Op het Djemaa El Fna kijk je je ogen uit bij de slangenbezweerders en verhalenvertellers. Rondom het plein zitten tal van restaurants en eetkraampjes. Je eet hier de lekkerste Marokkaanse gerechten. 

Marrakech is heel geschikt om zelf te ontdekken maar je kunt ook een gids nemen. Geen slecht idee in de wirwar van straatjes in de oude medina (ommuurde stad) en de souks. Bezoek in ieder geval het Palais Bahia, één van de mooiste koranscholen van Noord-Afrika Medersa Ben Youssef en een pharmacie Berbère, een typisch Marokkaanse berberapotheek. Buiten de medina liggen de Jardins Majorelles. Deze tuinen zijn door Yves Saint Laurent gerestyled. In de Jardins Majorelles staan het huis van de inmiddels overleden couturier en het recentelijk geopende Berbermuseum.

Dag 4 - Marrakech - Essaouira

Accommodatie: Madada Mogador

In ongeveer 2,5 uur rijd je van de stad naar de kust. Essaouira is dé badplaats van Marokko. Je slaapt in Madada Mogador. Vanuit je accommodatie heb je uitzicht op de oude haven van Essaouira, het strand en de baai van het vissersplaatsje. De kamers zijn comfortabel ingericht. Op het terras of in het restaurant geniet je van het ontbijt. Madada Mogador heeft daarnaast een restaurant gespecialiseerd in visgerechten.

Dag 5 -7 - Essaouira

Geniet de overige dagen van je reis in deze gezellige badplaats. De middeleeuws aandoende medina van Essaouira staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en bestaat uit kanteelmuren waarbinnen je vele winkeltjes aantreft. Het strand van Essaouira is een tien kilometer lange strook: een verrassende oneindigheid met een rustgevende kalmte. 

Dag 8 - Essaouira - Marrakech - Amsterdam

In 2,5 uur rijd je terug naar de luchthaven van Marrakech. Na het inleveren van je huurauto, vlieg je terug naar Amsterdam.