Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Bij deze reis bezoek je de koningssteden van Marokko. Marokko is een land met een bijzonder rijke geschiedenis die terug gaat naar het jaar 780. In dit jaar wist Sultan Idriss I het land voor het eerst te verenigen. In de 12 eeuwen die hierop volgden kende Marokko verschillende dynastieën. Enkele steden die toendertijd één of meerdere malen als hoofdstad van Marokko fungeerden bestaan vandaag de dag nog steeds: Fès, Marrakech, Meknès en Rabat. Samen vormen zij de vier koningssteden van Marokko.

Dag 1 - Amsterdam - Casablanca

Accommodatie: Boutique Hotel Gauthier

Met een lijndienstvlucht van Transavia vlieg je van Amsterdam naar Casablanca. De witte stad is de grootste van Marokko. Breng een bezoek aan de Hassan II moskee. Casablanca wordt vaak door toeristen over het hoofd gezien; de voorkeur gaat meestal uit naar de souks van Marrakech en Fès of de stranden van Essaouira en Tangier. Casablanca is een stad voor als je je liever een local dan een toerist voelt en geïnteresseerd bent in de Marokkaanse geschiedenis.  
In het hart van Casablanca ligt het Parc de la Ligue Arabe. Dit prachtig aangelegde park is één van de favoriete wandelplaatsen van de bewoners van Casablanca. De centrale laan is omzoomd door schaduwrijke hoge palmbomen. Geniet op de terrassen van een verkoelend drankje.

Dag 2 - Casablanca - Rabat

Accommodatie: Riad Dar Soufa

Vandaag rijd je in ongeveer 1 uur naar de hoofd- en koningsstad Rabat. Een rustige stad met een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen. De stad heeft vele exotische tuinen en interessante musea, die voorwerpen uit het Romeinse rijk laten zien. 

Dag 3 - Rabat

Accommodatie: Riad Dar Soufa

Wandel langs de Hassantoren, waarvan de minaret de grootste en hoogste uit de moslimwereld moest worden. Toen de opdrachtgever overleed, bleek er te weinig geld over om de minaret af te bouwen. Een andere must in Rabat is het mausoleum van Mohammed V. De entree is gratis.

Dag 4 - Rabat - Meknès

Accommodatie: Riad Yacout

Op dag vier reis je verder naar de koningsstad Meknès, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Kleiner en rustiger dan de buurstad Fès, wordt Meknès overschaduwd en heeft het minder bezoekers dan het waard is. 

Dag 5 - Meknès - Fès

Accommodatie: Riad Alkantara

Rij via de Romeinse ruïnes van Volubilis en het heilige dorpje Mouley Idriss naar Fès. Fès is de oudste koningsstad. De binnenstad is al eeuwenlang vrijwel onveranderd gebleven, wat deze stad wel heel bijzonder maakt.

Dag 6 - Fès

Accommodatie: Riad Alkantara

Fès is de meest complete middeleeuwse stad van de Arabische wereld. De zeer nauwe straatjes maken de Fès-el-Bali medina tot een labyrint waar het soms moeilijk blijkt om de weg niet kwijt te raken.
De intrigerende stad kent een aantal speciale plaatsen zoals de poorten van het Koninklijk Paleis. Net buiten de stad vind je een uitkijkpunt over de stad welke omringd is door de graven van de Meridinen, de oude heersers van Fès. Deze graven liggen op de top van de heuvels waar Fès tegenaan gebouwd is. Verder is er de prachtig gedecoreerde Bou Inania medresse, een religieuze school waar studenten de islam bestuderen. Wat je niet mag overslaan is een bezoekje aan de wereldberoemde leerlooierijen. 

Dag 7 - Fès - Ouzoud

Accommodatie: Riad Cascades d'Ouzoud

Vandaag rijd je naar Ouzoud. De Ouzoud watervallen zijn één van de meest verrassende en mooiste van Marokko. De rivier stort 100 meter naar beneden in een complex netwerk van watervallen om uiteindelijk in 3 grote en diverse kleine watervalletjes naast elkaar uiteen te vallen. Rondom de waterval en rivierkloof leven twee groepen apen. Deze apensoort is de enige aap zonder staart. De ene groep zie je op rustige dagen dichtbij de watervallen. Heb je dit geluk niet, dan zijn ze waarschijnlijk een stukje verder stroomafwaarts te vinden.

Dag 8 - Ouzoud - Marrakech

Accommodatie: Riad Anya

Je vervolgt je reis op weg naar Marrakech. Bezoek 's avonds het bekendste plein, Djemaa el Fna. Na zonsondergang is het een circus van acrobaten, muzikanten, slangenbezweerders en verhalenvertellers. Vanuit Marrakech kun je diverse excursies maken, bijv. naar de Hoge Atlas of de badplaats Essaouira. Neem sowieso een dag de tijd om de stad zelf te verkennen. Ben je geïnteresseerd in het Atlasgebergte of een verlenging aan het strand? Wij regelen het met plezier!

Dag 9 - Marrakech

Accommodatie: Riad Anya

Dwaal door de kleurrijke souks met lokale producten, proef en ruik de heerlijke specerijen in de medina (oude centrum) of laat je verwennen in een traditionele hammam. Lopend over de straatjes dringen de heerlijk geuren gauw in je neus. Geniet van de lekkere tajines, couscous en andere gerechten die de Marokkaanse keuken rijk is. Er zijn een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen, zoals een bezoek aan de Koutoubia moskee, de Koranschool Ben Youssef-medresse en de botanische tuin Jardin Majorelle.

Dag 10 - Marrakech - Amsterdam

Met een transfer word je naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.