Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Door de warme Golfstroom is Noors Lapland geschikter voor koukleumen dan het Finse deel. En dat terwijl je hier net zo’n bijzondere reis kunt maken! Een combinatie van de Arctische stad Tromsø, op pad met de husky’s, het noorderlicht spotten en op zoek naar walvissen (seizoensafhankelijk). Daar word je toch enthousiast van?

Dag 1 - Vlucht naar Tromsø

Accommodatie: Clarion Collection Hotel Aurora (LO) of vergelijkbaar

Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo naar Tromsø. Vanaf de luchthaven van Tromsø ga je op eigen gelegenheid naar je hotel in Tromsø. Je verblijft de komende vier nachten in een comfortabel hotel in het centrum van Tromsø.

Dag 2 - Huskysafari

Accommodatie: Clarion Collection Hotel Aurora (LO) of vergelijkbaar

Je wordt in de ochtend opgehaald en naar het huskykamp aan de zuidkant van het eiland Kvaløya gebracht, op ca. 35 minuten rijden van Tromsø. Bij aankomst wordt je enthousiast begroet door de husky's, ze kunnen niet wachten om met je op pad te gaan. Na het in ontvangst nemen van de thermo overall en een voorbereiding op de tocht, gaat het avontuur met de husky's beginnen. Tijdens de tocht van ca. 1,5 uur geniet je van het prachtige Arctische landschap om je heen en het geluid van de honden en de slede die over de sneeuw glijdt. Na terugkomst in het kamp verzorg je de honden en is het tijd om afscheid te nemen van deze vriendelijke dieren. Rond het kampvuur wordt koffie en cake geserveerd en wissel je ervaringen uit van deze bijzondere tocht. In de middag ben je weer terug in Tromsø en heb je de rest van dag vrij te besteden.

Dag 3 - Walvissafari of fjordsafari met catamaran

Accommodatie: Clarion Collection Hotel Aurora (LO) of vergelijkbaar

In december en januari ga je een walvissafari maken. Vroeg in de ochtend vaart de boot uit en ga je op weg naar het gebied waar de walvissen dit seizoen gespot zijn. Je gaat met een boot met een hybride-electrische motor op pad waardoor er minimaal geluid is en de walvissen zo min mogelijk worden gestoord. Ook tijdens de donkere wintermaanden is er nog voldoende licht om walvissen te kunnen spotten en heeft de lucht vaak de mooiste kleuren. Vergeet je camera dus niet! In de middag ben je weer terug in Tromsø.

Vanaf februari ga je met een spectacualire catamaran het fjordengebied rondom Tromsø verkennen. Samen met maximaal 12 personen en een gids ga je op zoek naar wildlife in de fjorden. Met grote regelmaat worden er zeearenden en zeehonden gespot. Tijdens de safari ga je ook vissen en is er een versgemaakte warme maaltijd inbegrepen.

Dag 4 - Noorderlichtexcursie

Accommodatie: Clarion Collection Hotel Aurora (LO) of vergelijkbaar

Vandaag heb je de tijd om de stad te verkennen. Tromsø is een levendige stad met diverse musea en interessante gebouwen. Bezoek het Polaria, centrum voor het Arctisch gebied, dat verbonden is aan de universiteit. Het Poolmuseum biedt een schat aan informatie over de gedurfde poolexpedities van o.a. Roald Amundsen, de manier waarop pelsjagers overwinterden en de jacht. De moderne IJszeekathedraal ligt aan de overkant van het fjord, dat met een lange brug verbonden is met de stad. In de avonduren ga je een noorderlichtexcursie maken. Met een kleine groep (max. 15 personen) ga je met een minibusje op pad, op jacht naar het magische noorderlicht. De excursie wordt begeleidt door een ervaren gids. Rond middernacht ben je weer terug in Tromsø.

Dag 5 - Terugvlucht naar Amsterdam

Je ontbijt in het hotel waarna je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Tromsø gaat voor de vlucht naar Amsterdam.


N.B. De volgorde van het programma kan veranderen.