Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Ontdek het beste van de Alentejo gedurende deze unieke fly-drive inclusief kookworkshop, bierproeverij en vogelspot-excursie in het natuurgebied Castro Verde!Je rijdt door een afwisselend landschap met heuvels, bosgebieden, akkers en wijngaarden. Tussen de glooiende velden liggen dorpen met in pastelkleuren gepleisterde kleine huisjes en vele middeleeuwse vestingstadjes met in de architectuur nog Moorse invloeden, zichtbaar in de witte galerijen en balkons met ornamentele smeedijzeren hekjes.

Dag 1 - Lissabon - Santiago do Cacem (ca. 140 km)

Accommodatie: Santiago Cooking & Nature

Na aankomst in Lissabon haal je de huurauto op en rij je naar de eerste accommodatie in Santiago de Cacem. 

Dag 2 -3 - Santiago do Cacem

Accommodatie: Santiago Cooking & Nature

Het Santiago Cooking & Nature hotel, een voormalige pousada, zal je zeker verrassen. Wil je niet deelnemen aan de kookworkshop, geniet dan van de heerlijke gerechten die topchef Diogo voor je bereidt. In de zomermaanden eet je natuurlijk buiten op het terras, dat ook toegang geeft tot het zwembad. Je verblijf hier drie nachten.

Dag 4 - Santiago do Cacem - Sao Teotonio (ca. 78 km)

Accommodatie: Pe no Monte

De tweede bestemming is Sao Teotonio waar je verblijft in het bijzondere landhuis Pe no Monte. 

Dag 5 - Sao Teotonio

Accommodatie: Pe no Monte

Pe no Monte is gelegen op 10 minuten afstand van de Alentejo kust en biedt alle rust die je wenst. Één van de hobby's van eigenaar Goncalo Marques is het maken van bier. Hij wil je graag mee laten genieten tijdens één van zijn bier-workshops.
Vanuit Pe no Monte maak je heerlijke fietstochten of wandelingen. Of je doet helemaal niets en geniet van de rust bij één van de twee zwembaden. Je verblijft hier twee nachten. 

Dag 6 - Sao Teotonio - Guerreiro (ca. 100 km)

Accommodatie: Casa dos Castelejos

De laatste bestemming is Casa dos Castelejos, een voormalige boerenhoeve die is omgebouwd tot een luxe kleinschalig resort. Hier waan je je in een andere wereld!  Ook hier kun je echt van je rust genieten. Wil je er op uit, dan ben je in 30 minuten in Mertola of Beja. 

Dag 7 - Guerreiro

Accommodatie: Casa dos Castelejos

Tijdens je verblijf hier krijg je een vogelspot-excursie aangeboden. Samen met een gids trek je er twee uur op uit in het natuurgebied Castro Verde, om te kijken naar de zwarte ooievaar, buizerds, uilen, Spaanse mussen en nog veel meer. 

Dag 8 - Guerreiro - Lissabon (ca. 209 km)

Vandaag rij je weer terug naar Lissabon voor de vliegreis naar Nederland.