Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Madeira staat bij velen bekend als het bloemeneiland, maar het heeft nog veel meer te bieden. De groene bergen, diepe valleien, blauwe zee, pittoreske dorpjes en gastvrije bevolking maken Madeira tot een pareltje. Het ligt midden in de Atlantische Oceaan op ongeveer 1000 kilometer van Lissabon en heeft een heerlijk mild subtropisch klimaat. Het fijne weer is een goede reden voor een vakantie naar dit Portugese eiland. Tijdens deze 8-daagse fly-drive geniet je zowel van de natuurpracht als het landelijke leven op Madeira, maar ook van de cultuur in Funchal. 

Dag 1 - aankomst Madeira - Caniçal (ca. 15 km)

Accommodatie: Quinta do Lorde

Na aankomst op de luchthaven van Funchal haal je de huurauto op en rij je naar de oostkust van Madeira. Een lekker korte trip: met 20 minuten kom je aan bij je eerste accommodatie. Het luxe Quinta do Lorde ligt op een schiereilandje direct aan zee en is gebouwd als een dorp. Het heeft een eigen sfeervolle jachthaven met boulevard, leuke pleintjes, prachtig aangelegde tuinen en parken en een dorpsplein met een heus kerkje. Je verblijft hier twee nachten.

Dag 2 - Caniçal

Accommodatie: Quinta do Lorde

Ga relaxen in het hotel of maak een uitstapje maken naar het nabij gelegen Ponta de São Lourenço voor een goedgemarkeerde wandeling over rotsplateus. Mooie uitzichten gegarandeerd! Neem wel goede wandelschoenen mee.

Caniçal is bovendien de nummer 1 plaats op Madeira als het gaat om de langste kustlijn. Vanaf de rotsen en kliffen kijk je weids uit over zee. Het eiland staat met name bekend om de bloemenpracht en ander groen, maar er zijn ook wat natuurlijke stranden. In de buurt van Caniçal ligt Prainha, een donker strand met een restaurant, bar en kustwacht. Kiezelstrand Praia de Ribeira de Natal ligt om de hoek. Het is te bereiken via een wandelpromenade.
De walvisvangst is een zwarte bladzijde in de geschiedenis. In het whale museum vind je allerhande informatie terug over deze treurige periode. 

Dag 3 - Caniçal - Santana (ca. 26 km)

Accommodatie: Quinta do Furao

Het is maar een korte rit naar Santana. Des te meer tijd om de omgeving te ontdekken! Santana is een feest van herkenning want je vindt hier de voor Madeira typerende driehoekige huisjes met rieten daken, die je vast en zeker op foto's hebt gezien. De Portugese benaming is Palheiros of casas de colmo (huizen van stro). In de volksmond staan ze bekend als de huisjes van Santana, vroeger stonden ze echter over het hele eiland verspreidt.

Dag 4 - Santana (ca. 35 km)

Accommodatie: Quinta do Furao

Het zogenaamde laurasilva forest rondom Santana is uitgeroepen door de UNESCO tot werelderfgoed en wordt beschermd. Maak bijvoorbeeld hier een wandeltocht langs de levadas (irrigatiekanalen), welke overigens over heel Madeira te vinden zijn. Aan de noordzijde van het eiland kun je bovendien het schilderachtige dorpje Porto Moniz bezoeken. Hier liggen "zwembaden in de oceaan", natuurlijk uitgeslepen bassins tussen de rotsen, waar je zelfs bij een ruige zee veilig kunt zwemmen.

Dag 5 - Santana - Funchal

Accommodatie: Quinta da Bela Vista

Vandaag rij je naar Funchal. De kleurrijke hoofdstad mag niet ontbreken tijdens een verblijf op Madeira. Je verblijft drie nachten in Quinta da Bela Vista. Dit mooie boetiekhotel is omgeven door weelderige tropische tuinen met verbluffende mooie bloemen en stuiken en eeuwenoude bomen. Het hotel heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en hebben daarvoor ook twee labels gekregen, the Green Key en Gold Travelife Sustainability in tourism. Nu hoef je je in de omgeving al niet te vervelen, maar ook in het hotel is het echt genieten. Maak gebruik van het fitnesscentrum of plons in het zwembad. Parkeren doe je op eigen terrein en is gratis.

Dag 6 - Funchal

Accommodatie: Quinta da Bela Vista

Gebruik deze laatste dagen van je vakantie om volop te genieten van de levendige winkelstraatjes en de authentieke restaurantjes in Funchal. Van origine is het een belangrijke handelspost. Het begon met suikerriet en bananen en werd daarna een handel in Madeira wijn. Tegenwoordig is Funchal vanwege het milde klimaat favoriet bij de Europese elite. Vooral de botanische tuinen en parken trekken veel bezoekers (Quinta das Cruces en Quinta do Palheiro). Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de sfeervolle overdekte markt Mercado dos Lavados. 

Dag 7 - Funchal

Accommodatie: Quinta da Bela Vista

Vanaf de haven van Funchal gaan er boot- en catamarantochten om walvissen en dolfijnen te spotten, een aanrader! Check of dit ook binnen jouw reisperiode valt. Een andere tip, zeker als je met kinderen reist: ga naar Monte, een dorpje boven Funchal. Vanaf de kerk kun je in een Carros de Cesto, een rieten mand op glijders, ook wel toboggan, 2 km over de weg naar beneden glijden. In vroegere tijden werden deze bijzondere slees gebruikt voor de wijnoogst. 
Op 20 minuten rijden van Funchal, naar het westen, ligt de skywalk. Bij dit uitzichtpunt, een glasbodem platform bovenop een klif bij Cabo Girao, geniet je van weidse uitzichten op zee.
Wil je meer van Madeira zien? Op veel plekken op het eiland kan je prachtige natuurwandelingen maken langs de zogenaamde levadas, een speciaal watersysteem dat door het hele eiland loopt.

Dag 8 - naar huis (ca. 23 km)

Je rijdt naar de luchthaven van Funchal voor de terugvlucht naar Nederland.