Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Wat is er heerlijker dan logeren op niveau op de route van Lissabon naar de zonnige Algarve. Je rijdt met je huurauto door afwisselende landschappen in Portugal. Je verblijft in historische paleizen en kastelen en bezoekt naast het bruisende Lissabon ook de Alentejo, ook wel de korenschuur van Portugal genaamd en het nog heel authentieke Beiras. Tot slot kun je genieten van het heerlijke milde zonnige klimaat van de Algarve.

Dag 1 - Lissabon - Palmela (ca. 47 km)

Accommodatie: Pousada Castelo de Palmela

Bij aankomst op de luchthaven haal je de huurauto op en rij je naar Palmela waar je verblijft in een middeleeuwse kloosterburcht. 

Dag 2 - Palmela

Accommodatie: Pousada Castelo de Palmela

Vanuit Palmela behoort een bezoek aan de Portugese hoofdstad Lissabon, het vissers/badplaatsje Sesimbra of aan het schiereiland Troia met de Romeinse opgravingen tot de vele mogelijkheden.

Dag 3 - Palmela - Arraiolos (ca. 90 km)

Accommodatie: Pousada Convento Arraiolos

Je verlaat de kuststreek en rijdt al snel de Alentejo binnen, Portugals meest onontdekte provincie, waar je je zult verbazen over de rust en de ruimte, het glooiende landschap en de middeleeuwse vestingstadjes op de heuvels. Onderweg kun je stoppen in Montemor-o-Novo, waar je vanaf de ruïnes van het kasteel een prachtig uitzicht heeft over het weidse landschap. Je overnacht in de pousada aan de rand van het historische dorpje Arraiolos, beroemd om haar eeuwenoude tapijtindustrie, die dateert uit de tijd van de Moorse overheersing.

Dag 4 - Arraiolos - Vila Viçosa (ca. 70 km)

Accommodatie: Pousada Convento Vila Viçosa

De volgende dag kun je op weg naar Vila Viçosa een bezoek brengen aan Estremoz. Klim vanuit de benedenstad omhoog naar het ommuurde bovenstadje om te genieten van het prachtige en weidse uitzicht. De pousada ligt in het centrum van Vila Viçosa aan hetzelfde plein als het schitterende Paleis van de Hertogen van Bragança, tegenwoordig een museum.

Dag 5 - Vila Viçosa - Évora (ca. 68 km)

Accommodatie: Hotel M'Ar de Ar Aqueduto

Onderweg naar Évora is er genoeg tijd om het vestingstadje Montsaraz te bezoeken. In Évora logeer je twee nachten in het luxe modern-design Hotel M'Ar de Ar Aqueduto, waar je tijdens je verblijf gebruik kunt maken van het gratis toegangsbewijs voor een bezoek aan de vier meest belangrijke musea van het unieke, witte museumstadje Évora.

Dag 6 - Évora

Accommodatie: Hotel M'Ar de Ar Aqueduto

Geniet van een kopje koffie op een terrasje aan het centrale plein van Évora en loop door de nauwe straatjes naar de kathedraal en de ruïne van de Romeinse tempel, of bezoek één van de musea.

Dag 7 - Évora - Beja (ca. 88 km)

Accommodatie: Pousada Convento Beja

Vanuit Évora kun je via het oude stadje Viana do Alentejo of langs het uitgestrekte stuwmeer van Alqueva naar Beja rijden. Aan de rand van Beja ligt de imposante Torre de Menagem een 13e eeuws, 36 meter hoog bouwwerk, waarvan de beklimming (186 treden) wordt beloond met een fantastisch uitzicht.

Dag 8 - Beja - Estoi (ca. 150 km)

Accommodatie: Pousada Pálacio de Estoi

Na de overnachting in de pousada in Beja rij je naar Portugals meest zuidelijke provincie de Algarve. Naast de normale weg kun je er voor kiezen via het historische stadje Mértola te rijden. Deze laatste weg neemt wel wat tijd door de vele bochten maar biedt onderweg ook vele prachtige vergezichten. De laatste twee nachten verblijf je in Pálacio de Estoi, een 18e eeuwse paleis in Rococo stijl, dat opvallend veel weg heeft van een paleis uit een sprookjesboek.

Dag 9 - Estoi

Accommodatie: Pousada Pálacio de Estoi

Dag ter vrije besteding omgeving Estoi.

Dag 10 - Estoi - Faro (ca. 18 km)

Vandaag eindigt de rondreis door Midden en Zuid Portugal. Je rijdt naar de luchthaven van Faro en levert de huurauto in. Terugvlucht naar Nederland.

De beschreven pousada-route is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mocht in de gewenste periode een pousada niet meer beschikbaar zijn, dan bieden wij een gelijkwaardig alternatief.