Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Rijden door het authentieke binnenland, genieten van mooie cultuurschatten, slenteren door de smalle straatjes, een glaasje port op een verscholen pleintje en luisteren naar de melancholische klanken van de fadomuziek. Dat is Portugal! Deze 8-daagse autorondreis staat al jaren in ons programma en dat is niet voor niks. Je maakt onder andere kennis met het uitgestrekte, glooiende landschap van de Alentejo, de universiteitsstad Coimbra en het middeleeuwse ommuurde stadje Óbidos. Je begint met twee nachten in Pamela, vlakbij het bruisende Lissabon. Ook halverwege de reis is rust in gebracht. De statige pousada in Crato leent zich hiervoor perfect, met een buitenzwembad en een spa.

Dag 1 - Lissabon – Palmela (ca. 47 km)

Accommodatie: Pousada Castelo de Palmela

Deze reis begint even ten zuiden van Lissabon met een overnachting in Palmela, een voormalig klooster binnen de muren van een middeleeuwse burcht. De regio rondom het kleine bergstadje Palmela is beroemd om haar wijnproductie. In september wordt altijd het eerste druiven plukken gevierd met verschillende festivals. In het westen van Palmela ligt het Arrabida Natural Park dat is uitgestrekt tot de Atlantische Oceaan. Zes kilometer van Palmela ligt de stad Setubal, Portugal's derde grootste port- en visveiling dat iedere ochtend plaatsvindt in de haven.

Dag 2 - Palmela

Accommodatie: Pousada Castelo de Palmela

Vanuit Palmela behoort een bezoek aan de Portugese hoofdstad Lissabon, het vissers/badplaatsje Sesimbra of aan het schiereiland Troia met de Romeinse opgravingen tot de vele mogelijkheden. Palmela zelf is een hoog in de heuvels van de Serra da Arrabida gelegen traditioneel dorp. Het ligt buiten de gebaande paden van het toerisme, waardoor je ervaring bij een bezoek aan deze plaats compleet anders is. De omgeving is gericht op wijnproductie (Moscatel). 

Gelegen aan de rand van de Atlantische Oceaan en verspreid over zeven heuvels, is Lissabon een van de meest aantrekkelijke hoofdsteden van Europa. De charme komt je overal tegemoet. Van de melancholische fadomuziek in de steegjes van de Moorse wijk Alfama tot de vergulde Art Nouveau patisserieën. Of van de straatfeesten in Bairro Alto tot aan de klassieke trams rijdend langs statige pleinen.

Dag 3 - Palmela – Beja (ca. 140 km)

Accommodatie: Pousada de Beja

Je reist oostwaarts door het uitgestrekte golvende landschap van de Alentejo. Niet zo bekend bij het grote publiek, maar daarom niet minder aantrekkelijk. Talloze kurkeiken en olijfbomen, boerenlandenrijen en witgekalkte huisjes bepalen het beeld van de Alentejo.

Dag 4 - Beja – Crato (ca. 185 km)

Accommodatie: Pousada Mosteiro do Crato

De eindbestemming van vandaag is Crato. Ondeweg kom je langs Estremoz. In dit witte stadje wordt op grote schaal marmer gewonnen. Je treft hier bijzonder veel mooie gebouwen en woonhuizen aan. Verder vinden hier veel traditionele ambachten plaats. Liefhebbers van aardewerk, leren artikelen en houtsnijwerk moeten hier beslist eens gaan winkelen of een bezoekje brengen aan een traditionele markt.
In Crato overnacht je in een 14e-eeuwse kloosterburcht, omgeven door mooie tuinen. Ongeveer 20 km naar het oosten, bij de Spaanse grens, ligt de ommuurde stad Portalegre dat bekend staat om zijn wandtapijten en geweven zijde.

Dag 5 - Crato

Accommodatie: Pousada Mosteiro do Crato

Pousada Mosteiro do Crato is een luxe ervaring met een unieke touch. Van origine is het een 14de eeuws klooster, dat zijn kerkelijke bouwstijl heeft behouden maar van binnen een hotel is met moderne faciliteiten. Er is een groot buitenzwembad maar ook een wellnesscenter waar je terecht kunt voor extra ontspanning.

Dag 6 - Crato – Condeixa-a-Nova (ca. 165 km)

Accommodatie: Pousada de Condeixa (Conímbriga Hotel do Paço)

Je vervolgt je weg naar Condeixa-a-Nova. Deze plaats ligt op 15 km van Coimbra tegen een steile heuvel die oprijst uit de rivier de Mondego. Bezoek de oude universiteit met haar schitterende bibliotheek, de oude Romaanse kathedraal, verschillende historische kloosters en een botanische tuin waarin veel zeldzame tropische bomen te zien zijn. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Romeinse ruïnes van Conimbriga.

Dag 7 - Condeixa-a-Nova – Queluz (ca. 200 km)

Accommodatie: Pousada Palácio de Queluz

Vandaag rijd je naar Quelez. De rit duurt een kleine twee uur, dus alle tijd voor een stop in Óbidos. Bezoek dit charmante stadje bij voorkeur laat in de middag of ’s morgens vroeg, omdat veel bussen het stadje ook aandoen. Binnen de stadsmuren ligt een indrukwekkende stad met een doolhof aan nauwe keienstraatjes en witgekalkte en blauw omrande huizen. Je kunt het beste lopend op ontdekkingstocht gaan, omdat Óbidos zoveel mogelijk autovrij wordt gehouden. Interessant is verder nog de Igreja de Santa Maria. 
De laatste nacht verblijf je in de klokkentoren van Palacio de Queluz, tegenover het Nationale Paleis van Queluz, even ten noorden van Lissabon. Queluz is een perfecte uitvalsbasis om Sintra en Lissabon te verkennen.

Dag 8 - Queluz – Lissabon (ca. 15 km)

Je rijdt naar de luchthaven van Lissabon voor de terugvlucht naar Amsterdam.