Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Rijden door het authentieke binnenland, genieten van mooie cultuurschatten, slenteren door de smalle straatjes, een glaasje port op een verscholen pleintje en luisteren naar de melancholische klanken van de fadomuziek. Dat is Portugal! Deze 8-daagse autorondreis begint en eindigt in Lissabon. Je maakt onder andere kennis met het uitgestrekte, glooiende landschap van de Alentejo, de universiteitsstad Coimbra en het middeleeuwse ommuurde stadje Óbidos.

Dag 1 - Lissabon – Palmela (ca. 47 km)

Accommodatie: Pousada Castelo de Palmela

Deze reis begint even ten zuiden van Lissabon met een overnachting in Palmela, een voormalig klooster binnen de muren van een middeleeuwse burcht. De regio rondom het kleine bergstadje Palmela is beroemd om haar wijnproductie. In september wordt altijd het eerste druiven plukken gevierd met verschillende festivals. In het westen van Palmela ligt het Arrabida Natural Park dat is uitgestrekt tot de Atlantische Oceaan. Zes kilometer van Palmela ligt de stad Setubal, Portugal's derde grootste port- en visveiling dat iedere ochtend plaatsvindt in de haven.

Dag 2 - Palmela – Beja (ca. 140 km)

Accommodatie: Pousada de Beja

Je reist meer naar het oosten in het uitgestrekte golvende landschap van de Alentejo. Niet zo bekend bij het grote publiek, maar daarom niet minder aantrekkelijk. Talloze kurkeiken en olijfbomen, boerenlandenrijen en witgekalkte huisjes bepalen het beeld van de Alentejo.

Dag 3 - Beja – Estremoz (ca. 122 km)

Accommodatie: Pousada Castelo de Extremoz

De eindbestemming is vandaag Estremoz. In dit witte stadje wordt op grote schaal marmer gewonnen. Je treft hier bijzonder veel mooie gebouwen en woonhuizen aan. Verder vinden hier veel traditionele ambachten plaats. Liefhebbers van aardewerk, leren artikelen en houtsnijwerk moeten hier beslist eens gaan winkelen of een bezoekje brengen aan een traditionele markt.

Dag 4 - Estremoz – Crato (ca. 65 km)

Accommodatie: Pousada Mosteiro de Crato

Vandaag rij je naar Crato waar je overnacht in een 14e-eeuwse kloosterburcht, omgeven door mooie tuinen. Ongeveer 20 km naar het oosten, bij de Spaanse grens, ligt de ommuurde stad Portalegre dat bekend staat om zijn wandtapijten en geweven zijde.

Dag 5 - Crato – Condeixa-a-Nova (ca. 195 km)

Accommodatie: Pousada de Condeixa

Je vervolgt je weg naar Condeixa-a-Nova. Deze plaats ligt op 15 km van Coimbra tegen een steile heuvel die oprijst uit de rivier de Mondego. Bezoek de oude universiteit met haar schitterende bibliotheek, de oude Romaanse kathedraal, verschillende historische kloosters en een botanische tuin waarin veel zeldzame tropische bomen te zien zijn. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Romeinse ruïnes van Conimbriga.

Dag 6 - Condeixa-a-Nova – Óbidos (ca. 130 km)

Accommodatie: Pousada do Castelo de Obidos

Vandaag staat Óbidos op het programma. Bezoek dit charmante stadje bij voorkeur laat in de middag of ’s morgens vroeg, omdat veel bussen het stadje ook aandoen. Binnen de stadsmuren ligt een indrukwekkende stad met een doolhof aan nauwe keienstraatjes en witgekalkte en blauw omrande huizen. Je kunt het beste lopend op ontdekkingstocht gaan, omdat Óbidos zoveel mogelijk autovrij wordt gehouden. Interessant is verder nog de Igreja de Santa Maria. 

Je verblijft in een kamer in de nieuwe vleugel van Pousada do Castelo de Obidos. Wil je in een kamer in het kasteel verblijven? Dan betaal je een toeslag (op aanvraag).

Dag 7 - Óbidos – Queluz (ca. 90 km)

Accommodatie: Pousada Palacio de Queluz

De laatste nacht verblijf je in de klokkentoren van Palacio de Queluz, tegenover het Nationale Paleis van Queluz, even ten noorden van Lissabon. Queluz is een perfecte uitvalsbasis om Sintra en Lissabon te verkennen.

Dag 8 - Queluz – Lissabon (ca. 17 km)

Je rijdt naar de luchthaven van Lissabon voor de terugvlucht naar Amsterdam.

De beschreven pousada-route is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mocht in de gewenste periode een pousada niet meer beschikbaar zijn, dan bieden wij een gelijkwaardig alternatief.