Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Andalusië is het zuidelijk deel van Spanje, dat je onmiddellijk associeert met het uitbundige, zorgeloze, zonnige leven; het land van de fiestas, folkloristische feesten en flamenco dansen. Maar ook het land van de indrukwekkende bergketens, wijngaarden, olijfbomen en onvergetelijke witte dorpjes. Wat wil je nog meer tijdens je vakantie? Tijdens deze rondreis maak je in acht dagen kennis met de koninklijke steden Granada, Cordoba, Sevilla en Jerez de la Frontera, maar ook met het landelijke karakter van het Andalusische platteland. Tip: ga buiten de zomermaanden, dan heb je aangenaam weer én zijn er minder toeristen.

Dag 1 - Malaga – La Vinuela (ca. 63 km)

Accommodatie: Hotel La Viñuela

Bij aankomst op de luchthaven van Malaga haal je de huurauto op. Je overnacht in boetiek hotel La Viñuela, gelegen in het hart van Axarquia, naast het stuwmeer van La Viñuela en aan de voet van de Sierra de Tejada. Vanwege de ideale locatie niet ver van Malaga (ca. 45 minuten) én de ligging in de natuur, is dit de ideale start van je vakantie. Binnen een half uur ben je in de Sierra de Tejada. Sinds 1999 is het een beschermd natuurpark met snelstromende beekjes, berghellingen en watervallen. Bekend zijn de vele grotten ofwel cahorros. Overal waar je kijkt op de rotsen zie je pijnbomen en dennen, die het thuis vormen van adelaars en steenarenden. Verken de omgeving per mountainbike of te voet.

Dag 2 - La Vinuela – Granada (ca. 131 km)

Accommodatie: Hotel Palacio de los Navas

Granada is vooral bekend vanwege het Alhambra en de Generalife, het Moorse fort en paleis met prachtige tuinen. Er is een limiet op het aantal bezoekers per dag. Wil je dit bekendste bouwwerk van Andalusië bezoeken, reserveer dan tijdig je bezoek met een gids. Samen bekijk je het hele complex. Struin daarna door de witgekleurde Albaycin-wijk, de oude Moorse stadswijk, recht tegenover het Alhambra. Sfeervolle smalle straatjes wisselen af met bezienswaardigheden als het paleis Dar al-Hora den Iglesia de San Nicolas en Arabische badhuizen. Ook de kathedraal en de Capilla Real, waar Isabella en Ferdinand, de katholieke koningen, begraven liggen, mag niet vergeten worden. Eveneens speciaal is de wijk Sacromonte. Je vindt er typische grotwoningen van Spaanse zigeuners die er tegenwoordig flamencoshows opvoeren.

Dag 3 - Granada – Cordoba (ca. 214 km)

Accommodatie: Hotel Macia Alfaros

Vanochtend reis je naar Córdoba, de stad met vele patio’s, overgoten met bloempotten vol met geraniums. Het is één van de warmste steden van Europa. Een reden om niet in onze hoogzomer er naartoe af te reizen. Doordat er geen vliegveld in de buurt ligt, is het minder bezocht dan Sevilla en Granada en dat terwijl er veel te zien valt!
Dé bezienswaardigheid is de Mezquita, een moskee annex kathedraal. De bouwstijl is een combinatie van de verschillende bevolkingsgroepen die hier leefden. De binnenplaats is bezaaid met sinaasappelbomen. Daarna kijk je je ogen uit bij de ontelbare pilaren en bogen met indrukwekkende gouden versieringen, kalligrafie en plafonds.
Van buiten is het kasteel Alcazar de los Reyes Crsitianos de moeite waaard. De tuinen van dit eveneens als gevangenis dienst doende gebouw zijn de voornaamste reden voor een bezoek. Voor levendigheid, een hapje en drankje en enkele musea is Plaza de la Coredera the place to be. Ideaal om je dag af te sluiten.

Dag 4 - Cordoba – Sevilla (ca. 140 km)

Accommodatie: Hotel Casa Romana

Als je zin hebt, rijd dan naar de net buiten Cordoba gelegen Medina Azahara. Bij de bouw van deze verlaten stad is kosten noch moeite gespaard maar ondanks dat is het volgens verhalen maar 100 jaar in gebruik geweest.Daarna reis je verder naar Sevilla. 

Dag 5 - Sevilla

Accommodatie: Hotel Casa Romana

Dag ter vrije besteding. In de hoofdstad van Andalusië is altijd wat te doen! De vele Moorse invloeden zie je terug in de mezquitas (moskeeën), minaretten en alcazars (paleizen. De stad heeft tientallen bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld de Torre del Oro. Deze Gouden Toren diende ter verdediging voor de stad. Wil je even aan het stadse leven ontsnappen, dan is het Maria Luisa park een aanrader. Grenzend aan het park ligt wat misschien wel de bekendste afbeelding van Sevilla is:het plein Plaza de España. Maar liefst 52 bankjes met Andalusische tegeltjes, die alle Spaanse provincies uitbeelden, verfraaien het Spaanse plein.
Eveneens imposant is de Catedral de Santa María de la Sede. Vanaf de klokkentoren La Giralda heb je een goed uitzicht over de stad. Daarnaast vind je hier de graftombe van Columbus. In de Patio de los Naranjos is het heerlijk toeven in de schaduw van de sinaasappelbomen. Een andere must is het Real Alcázar. Dit paleis heeft meerdere koningen gehuisvest en is in onze ogen een pareltje. Wat niet mag ontbreken in dit rijtje bezienswaardigheden is de Plaza de Toros de la Real Maestranza. De grootste stierenvechtarena van het land. Wil je meer weten over deze typisch Spaanse traditie, bezoek dan het bijbehorende museum.

Dag 6 - Sevilla – Arcos de la Frontera (ca. 95 km)

Accommodatie: Hacienda El Santiscal

Vandaag rijd je verder naar Arcos de la Frontera. Dit middelgrote dorp met zo'n 30.000 inwoners is het startpunt van de Ruta del Pueblos Blancos, de witte dorpen van de provincie Cadiz. De smalle straten worden omgeven door middeleeuwse stadsmuren. Rondom Castillo Ducal, het hoogste gedeelte, vind je paleizen, kerken, poorten, torens en herenhuizen. Binnen een uur rijden ben je in de natuur. Sierra de Grazalema is een beschermd natuurpark met grillige bergen. De hoogste top is 1.654m. Kastjanjes, kurkeiken en de Spaanse zilverspar vormen, met olijfboomgaarden, het decor. Dit relatief kleine park kent een groots grottenstelsel en is één van de populairste wandelgebieden van Spanje.

Dag 7 - Arcos de la Frontera – Montecorto (ca. 70 km)

Accommodatie: La Fuente del Sol

Montecorto is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het 20 kilometer verderop gelegen Ronda. De stad wordt opgesplitst door de diepe kloof, uitgesleten door de rivier Guadalevín. Een 98 meter hoge brug verbindt beide delen. Start je bezoek bij het Plaza del Socorro. Vanaf dit gezellige plein loop je door naar het Alameda del Tajo park. Dichtbij is de stierenvechtersarena Plaza de Toros, één van de oudste van Spanje, waar jaarlijks nog stiengevechten worden gehouden. Wandel je een stuk verder naar Mirador de Ronda, dan kom je bij een bekend uitzichtpunt op de groene omgeving. Het geheel wordt nog levendiger door de straatmuzikanten en kraampjes die je er vindt. 

Dag 8 - Montecorto – Malaga (ca. 128 km)

Vertrek naar de luchthaven van Malaga voor de terugvlucht naar Amsterdam.