Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Andalusië is het zuidelijk deel van Spanje, dat je onmiddellijk associeert met het uitbundige, zorgeloze, zonnige leven; het land van de fiestas, folkloristische feesten en flamenco dansen. Maar ook het land van de indrukwekkende bergketens, wijngaarden, olijfbomen en onvergetelijke witte dorpjes.Tijdens deze rondreis maak je in acht dagen kennis met de koninklijke steden Granada, Cordoba, Sevilla en Jerez de la Frontera, maar ook met het landelijke karakter van het Andalusische platteland. 

Dag 1 - Malaga – La Vinuela (ca. 63 km)

Accommodatie: Hotel La Vinuela

Bij aankomst op de luchthaven van Malaga haal je de huurauto op. Je overnacht in boetiek hotel La Vinuela, gelegen in het hart van Axarquia, naast het stuwmeer van La Viñuela en aan de voet van de Sierra Tejeda. Hier ontvang je een volledig op maat gemaakt informatiepakket met routebeschrijving.

Dag 2 - La Vinuela – Granada (ca. 131 km)

Accommodatie: Hotel Palacio de los Navas

Granada is vooral bekend vanwege het Alhambra en de Generalife, het Moorse fort en paleis met prachtige tuinen. Samen met een gids ga je het hele complex bekijken (inbegrepen). Je kunt heerlijk wandelen door de witgekleurde Albaycin-wijk, de oude Moorse stadswijk. Ook de kathedraal en de Capilla Real, waar Isabella en Ferdinand, de katholieke koningen, begraven liggen, mag niet vergeten worden.

Dag 3 - Granada – Cordoba (ca. 214 km)

Accommodatie: Hotel Macia Alfaros

Vanochtend reis je naar Córdoba, de stad met vele patio’s, overgoten met bloempotten vol met geraniums. Dit alles ligt in de schaduw van de adembenemende Mezquita (Spaans voor moskee). Andere bezienswaardigheden zijn onder andere: de Alcázar, een van oorsprong versterkt Moors paleis en het Palacio de Viana, dit 17e-eeuws paleis heeft niet minder dan elf patio’s en tuinen. In de Joodse wijk kun je het synagogensteegje Callejon de las las Flores gaan bekijken. 

Dag 4 - Cordoba – Sevilla (ca. 140 km)

Accommodatie: Hotel Casa Romana

Vandaag reis je verder naar Sevilla. Onderweg bezoek je een olijfoliemolen in Montilla (inclusief proeverij).
In de hoofdstad van Andalusië is altijd wat te doen! De stad heeft tientallen bezienswaardigheden: de kathedraal met de Giralda beroemde klokkentoren, het Real Alcázar, het Museo de Bellas Artes, de Torre del Oro, het Maria Luisa park en/of de Plaza de España. 

Dag 5 - Sevilla

Accommodatie: Hotel Casa Romana

Dag ter vrije besteding. 

Dag 6 - Sevilla – Arcos de la Frontera (ca. 95 km)

Accommodatie: Hacienda El Santiscal

Op weg naar Arcos de la Frontera bezoek je nabij Jerez de la Frontera een sherry bodega. Jerez de la Frontera is naast sherry beroemd vanwege de paardenrijschool Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre. Je kunt hier fantastische paardenshows bijwonen. 

Dag 7 - Arcos de la Frontera – Montecorto (ca. 70 km)

Accommodatie: Hotel Fuente del Sol

Vandaag kun je genieten van de rust in één van de vele natuurparken die dit gebied rijk is. Ook kun je een uitstapje maken naar het witte bergstadje Ronda. 

Dag 8 - Montecorto – Malaga (ca. 128 km)

Vertrek naar de luchthaven van Malaga voor de terugvlucht naar Amsterdam.