Spanje is – op één na – het land met de meeste UNESCO werelderfgoedsteden ter wereld! Proef de geschiedenis, de artistieke rijkdom en de volkstradities van Spanje tijdens deze 8-daagse rondreis. Je maakt kennis met de historische steden Cuenca, Alcala de Henares, Segovia, Avila en Salamanca. Heb je halverwege de reis behoefte aan wat meer natuur, dan kan dit vanuit Avila, in het natuurreservaat Sierra de Gredos. Onderweg verblijf je in stijlvolle paradores die meestal gevestigd zijn in bijzondere gebouwen.

Dag 1 - Madrid - Cuenca (ca. 170 km)

Accommodatie: Parador de Cuenca

Vlucht Amsterdam – Madrid. Op de luchthaven van Madrid kun je de huurauto ophalen. Vanuit Madrid rij je richting Cuenca, de stad van de hangende huizen. Maar de stad heeft meer te bieden; de kathedraal maar ook de San Miguel en de San Pedro kerk zijn een bezoek meer dan waard. Tevens zijn er diverse musea waar je kunt verdwalen tussen kunst en historie.
Je overnacht in de schitterende parador van Cuenca, gelegen op de top van een kloof en gevestigd in een voormalig klooster. Veel van de historische architectuur, en daarmee de sfeer, is bewaard gebleven.

Dag 2 - Cuenca - Alcala de Henares (ca. 170 km)

Accommodatie: Parador de Alcala de Henares

Vanuit Cuenca rij je naar Alcala, de geboorteplaats van Cervantes, romanschrijver van Don Quichot. Een stad met charmante straten, oude paleizen en kloosters in het historische centrum. Ook de universiteit van Alcala is een aanrader.
Je overnacht in de moderne parador van Alcala, van oorsprong een 17e-eeuwse klooster.

Dag 3 - Alcala de Henares - Segovia (ca. 130 km)

Accommodatie: Parador de Segovia

Vanuit Alcala rij je vervolgens naar Segovia, de mooiste vestingstad van Spanje. Op elke hoek herleef je het verleden. Bekijk het Romeinse aquaduct of bezoek de kathedraal en het Alcázar. Als je tijd over hebt kun je misschien ook het koninklijk paleis in La Granja bezichtigen.
Je overnacht in de parador van Segovia, een modern en comfortabel hotel.

Dag 4 - Segovia - Avila (ca. 75 km)

Accommodatie: Parador de Avila

Vandaag vervolgt de reis richting Avila. Avila is bekend om zijn vele historische monumenten: de kathedraal, diverse paleizen en kerken, allen behoren deze tot de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Wandel over de stadsmuren en door het eeuwenoude centrum waar elke straat en elk plein doordrenkt is van de tijden van weleer. Dichtbij Avila vind je het koninklijk paleis van El Escorial en het Valle de los Caidos welke beide een bezoek meer dan waard zijn.
Je verblijft twee nachten in de parador van Avila dat gehuisvest is in het voormalige, 16e-eeuwse Piedras Albas paleis, dat in het historische centrum van de stad ligt.

Dag 5 - Avila

Accommodatie: Parador de Avila

Als je even aan wat afwisseling toe bent, dan is vandaag daar de meest uitgelezen dag voor. Pak de auto naar het Sierra Gredos Nature Reserve, dat op een uur rijden van Avila ligt. Het regionale park is een outdoor bestemming bij uitstek. Laat je informeren bij het dichtstbijzijnde informatiepunt over de vele wandelingen die hier zijn uitgezet. Trek wel goede wandelschoenen aan!

Dag 6 - Avila - Salamanca (ca. 105 km)

Accommodatie: Parador de Salamanca

Vanuit Avila rij je naar Salamanca, een levendige universiteitsstad waar je op de Plaza Mayor nog echt de Spaanse sfeer kunt proeven. Geniet van het historische centrum en droom weg naar het verleden op een van de vele terrassen onder het genot van een tinto en een tapa.
Je verblijft twee nachten in de parador van Salamanca, gelegen op een heuvel aan de linkeroever van de rivier Tormes. Het is een modern hotel met uitzicht op de oude binnenstad.

Dag 7 - Salamanca

Accommodatie: Parador de Salamanca

Vandaag heb je de mogelijkheid om Salamanca verder te ontdekken. Je kunt wellicht een bezoek brengen aan de oude en nieuwe kathedraal of de Universiteit van Salamanca. Stuk voor stuk voorbeelden van historische hoogtepunten.

Dag 8 - Salamanca - Madrid (ca. 230 km)

Na het ontbijt rijd je terug naar Madrid waar je de huurauto op de luchthaven kunt inleveren. Terugvlucht naar Amsterdam.