Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Gran Canaria is met name bekend om zijn strand, het weer is het hele jaar aangenaam, echter heeft het eiland veel meer te bieden! Zo zie je een groot contrast tussen het weelderige noorden en het dorre, droge zuiden. Valleien met bananen-, sinaasappel- en avocadoplantages en kleine witte dorpjes met exotische palmbomen en gekleurde bougainville domineren, samen met het vulkanisme, het beeld tijdens deze 8-daagse wandelvakantie. 

Dag 1 - Aankomst Gran Canaria

Accommodatie: Hotel Rural Las Longueras

Je komt aan op Gran Canaria en wordt met een taxi (inbegrepen) in 1 uur naar Agaete gebracht, aan het ruige noordwesten van het eiland. Je overnacht net buiten het dorp tussen sinaasappel- en bananenplantages. Plons, afhankelijk van je aankomsttijd, direct in het zwembad voor een ontspannen begin van je vakantie. Voor het diner hoef je ook de deur niet uit vandaag: deze is inbegrepen bij je verblijf in het hotel vandaag.

Dag 2 - Camino Real via Mirador de la Paloma (12.5 km)

Accommodatie: Hotel Rural Las Longueras

Na een smaakvol ontbijt met jus d’orange, warme broodjes en zoet en hartig beleg start je de eerste tocht vanaf het hotel. De route is niet geschikt voor als je hoogtevrees hebt.
Lichtgewicht maar stevige wandelstokken zijn een aanrader. Vanaf het dorp San Pedro start de klim op de Camino Real naar Montaña Bibique, via ruig rotsig terrein met vergezichten over de Agaete Valley. Je vervolgt het pad naar het uitzichtpunt Mirador Vuelta de la Paloma, op 850 meter hoogte, vanwaar je verschillende valleien in kijkt. Via een smal gravelpad langs de bergkam vanaf Puerto de las Nievas daal je af. Neem aan het eind een bus of taxi terug naar Agaete.

Duur wandeling: ca. 4,5 uur, 525m stijgen, 650m dalen

Dag 3 - Wandeling van Agaete naar Tejeda (20.5/12.5 km)

Accommodatie: Hotel Fonda de la Tea

In ruim een half uur word je naar Firgas gebracht, waar je de Afrikaanse oase inruilt voor het spectaculaire Barranco de Azuaje. Het ravijn is aangemerkt als speciaal natuurreservaat vanwege zijn unieke laurierbossen, kristalheldere wateren, kletterende watervallen en weelderige groene vegetatie. Bekijk, voor je het ravijn zelf ontdekt, eerst de omgeving vanaf boven als je naar het dorp Carratería wandelt, recht tegenover Firgas aan de overzijde van de kloof. Aan het eind van de dag brengt een transfer je naar het bergdorp Tejeda, waar je drie nachten verblijft in een comfortabel hotel. Vanavond geniet je van het inbegrepen diner in Restaurante Cueva de la Tea.

Duur wandeling: ca. 5 uur, 1.000m stijgen, 850/500m dalen

Dag 4 - Rondom Roque Nublo (12 km)

Accommodatie: Hotel Fonda de la Tea

Vandaag doorkruis je mooi terrein op de steile hellingen rondom Roque Nublo, een ruig en rotsig deel aan de rand van een plateau. Het is misschien niet de hoogste top van het eiland maar wel het makkelijkst te herkennen; je ziet het vanaf bijna overal op het eiland.
De wandeling start bij de voordeur van het hotel. Na 1 kilometer asfalt zigzaggen steile paden omhoog richting Roque Nublo. De vulkanische oorsprong van deze top wordt zichtbaarder naarmate je stijgt en honderden meters naar beneden kunt kijken in de geërodeerde ravijnen.
Tijdens de afdaling volg je een andere route door een vredig dennenbos tot je uitkomt bij de col van waar je de bus naar Tejeda neemt (niet inbegrepen). Mocht je de bus missen of krijg je niet genoeg van de omgeving en het wandelen, neem dan de benenwagen over de historische weg terug naar Tejeda. Deze route heeft her en der stukken asfalt. Je loopt 8 km extra met 400m hoogteverschil en bent ca. 2 uur langer onderweg.

Duur wandeling: ca. 5,5 uur, 800m stijgen, 400m dalen

Dag 5 - Roque Bentayga (10 km)

Accommodatie: Hotel Fonda de la Tea

Na drie pittige routes staat vandaag een eenvoudigere maar zeker niet minder mooie wandeling op het programma. Roque Bentayga is UNESCO werelderfgoed van groot cultureel, etnografisch en historisch belang voor Gran Canaria. Laat je verbazen door de uitzichten op de Caldera de Tejeda in het noorden, de El Espinilo in het zuiden en de Cumbre onder het toeziend oog van de Roque Nublo. Mocht je tijd hebben in de middag, bezoek dan het Medical Plant Centre in Tejeda waar de rijke culturele traditie en het gebruik van medicinale kruiden wordt uitgelegd.

Duur wandeling: ca. 4/5 uur, 10/14 km, 700/900m stijgen en dalen

Dag 6 - Van Tejeda naar La Lechuza (12.5 km)

Accommodatie: Hotel Rural Las Calas

Na een korte transfer (inbegrepen) van 10 minuten naar La Culata op 1.225m hoogte begin je aan de wandelling die je over de Cumbre brengt richting de groene noordelijke kant van het eiland. Het eerste deel, omhoog naar Roque Nublo wat je nog herkent van de vorige dag, brengt je naar 1.620m. Vanaf daar volg je de bergkam voor een uur, ondertussen genietend van het uitzicht op Gran Canaria’s hoogste top, de Pico de las Nieves (1.951m). Bij de afdaling richting je accommodatie loop je over voetpaden en plattelandsweggetjes. Om La Lechuza te bereiken is het onvermijdelijk dat je de laatste 2,5 km op een asfaltweg loopt, maar niet getreurd want de beloning mag er wezen: een duik in het zwembad bij je hotel! Bovendien is ook deze avond het diner inbegrepen

Duur wandeling: ca. 5 uur, 500m stijgen, 325m dalen

Dag 7 - Wandelen of Las Palmas verkennen (14 km)

Accommodatie: Hotel Rural Las Calas

Maak vandaag een korte wandeling rondom het historisch dorp Teror, een langere door de ravijnen aan de noordkant van Cumbre of rust wat uit en bezoek bijvoorbeeld Las Palmas.
De optionele wandelroutes zijn prachtig: je komt langs veel fruit- en groenteplanten en –en bomen en ziet walnoten in de kloven. Wil je naar Las Palmas, ga dan te voet bergafwaarts naar San Mateo in ca. 45 minuten. Vanaf daar neem je de bus die je af zet middenin het historische centrum La Vegueta. De stad is bekend vanwege de Castillaanse-stijl koloniale architectuur. Andere bezienswaardigheden zijn de Santa Ana kathedraal, Museo Canario met een collectie van archeologische opgravingen gedaan op het eiland en de Casa de Colon, waar Columbus een tijd gewoond heeft voordat hij aan zijn lange overzeese Reizen begon.

Duur wandeling: ca. 5/6,5 uur, 715m stijgen/dalen OF 400m stijgen en 615m dalen

Dag 8 - Vertrek Gran Canaria

Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht. Het einde van een fijne vakantie!