Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Doorkruis Spanje van noord naar zuid en eindigt in het bijzondere Andalusië met een imposante cultuur én natuurschoon. Al Andalus is een hotel op rails, een duurzame manier van reizen. Maar één keer je koffer uitpakken en toch de hele regio verkennen. Je bezoekt de belangrijkste steden, UNESCO-werelderfgoed, tijdens deze reis: Santiago de Compostela, León, Ávila, Toledo, Cordoba en Sevilla. De excursies zijn voornamelijk wandelingen, dus het is belangrijk dat jegoed ter been bent. In Santiago verblijf je in een voor Spanje typische accommodatie, een bijzondere parador. In Sevilla slaap je aan het eind een nacht in een mooi luxe hotel. 

Dag 1 - Aankomst Santiago de Compostela

Accommodatie: Parador Santiago de Compostela

Welkom in Santiago de Compostela! Deze stad is voor vele duizenden pelgrims het eindpunt van de Camino de Santiago, de wandelroute naar het graf van de apostel Jacobus in de kathedraal van Santiago de Compostela. Je verblijft hier twee nachten in het hotel Parador Santiago de Compostela, naar verluidt één van de oudste hotels ter wereld. Het diner is inbegrepen.

Dag 2 - Santiago de Compostela - Rias Baixas - Santiago de Compostela

Accommodatie: Hotel Parador de Santiago

Rias Baixas is de naam van de regio waar de Atlantische Oceaan diep het land in reikt. Prachtige stranden, ruige natuur en culinair genot wachten je op. Dit deel van Galicië wordt gekenmerkt door uniek natuurschoon met fjorden en talrijke eilanden voor de kust. Op de mosselbanken worden 's werelds beste blauwe mosselen en sint jakobsschelpen geteeld. Tijdens een boottocht kun je aan boord van het schip de vers bereide mosselen proeven.
Bij mooi weer kun je ook deelnemen aan een excursie naar de Cies-eilanden, kroonjuwelen in het Islas Atlanticas National Park. Tenslotte geniet je van traditionele architectuur van Galicië bewonderen in het centrum van het historische vissersdorpje Combarro. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen deze dag.

Dag 3 - Santiago de Compostela en aan boord

Accommodatie: Al Andalus

Vandaag wandel je met de gids door deze bijzondere plaats. Het historische stadscentrum is door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Smalle straatjes wisselen af met pleinen en eeuwenoude granieten gebouwen, waarvan sommige dateren uit de middeleeuwen. Aan het einde van de middag stap je aan boord van de legendarische Al Andalús-trein. Maak het je gemakkelijk in je comfortabele compartiment, je privédomein voor 5 nachten. Vervolgens wacht een typisch Galicisch diner in het restaurant aan boord, terwijl Al Andalús naar het zuiden rijdt richting Ourense. Overnachting aan boord. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 4 - Galicië, mooie wijnen en ruige natuur

Accommodatie: Al Andalus

Verken 's ochtends op eigen gelegenheid Ourense. Tijdens de lunch ga je aan boord van de trein en rijd je verder naar Ribeira Sacra, een Spaans wijnbouwgebied dichtbij de Portugese grens. Geniet van een riviercruise in de spectaculaire Sil Canyon met zijn tot 500m diepe kloven. Overnachting aan boord. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 5 - León en Ávila

Accommodatie: Al Andalus

In de ochtend komt de trein aan in het plaatsje Astorga. Hiervandaan neem je de bus naar León, één van de belangrijkste pleisterplaatsen aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Bezoek hier de gotische kathedraal. De volgende stop vandaag is Ávila, dat is uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. De enorme vesting uit de 11e eeuw behoort tot één van de best bewaarde en meest complete middeleeuwse forten in de wereld. Op een hoogte van 1.128 m, ontvouwt zich in een klein gebied de kenmerkende schoonheid van Castilië: gotische landhuizen, smalle straatjes, grote Romaanse kerken en zeker de 2,5 km lange stadsmuur met 28 torens. Ávila is bekend om het Spaans handwerk, met name voor leer en keramiek. ’s Avonds wordt het diner aan boord geserveerd, terwijl de trein koers zet naar Aranjuez. Overnachting aan boord van de trein. Vandaag zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 6 - Toledo

Accommodatie: Al Andalus

Toledo wordt ook wel de Stad van drie Culturen genoemd omdat christenen, moren en joden er hun invloed hebben achtergelaten. Met zijn kerken, paleizen, huizen oosterse stijl en smalle straatjes heerst er een romantische sfeer met een levendige geschiedenis. Je strekt de benen tijdens de stadswandeling en ziet het klooster van San Juan de los Reyes, de synagogen Santa María La Blanca en El Transito, evenals het beroemde schilderij De Begrafenis van de Graaf van Orgaz van El Greco in de San Tomé kerk. Geniet van wat vrije tijd in de middag. In de avond vervolgt de trein richting Córdoba, terwijl je aan boord zit te smullen van het diner. Overnachting aan boord van de trein. Vandaag zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 7 - Córdoba

Accommodatie: Al Andalus

Deze dag breng je door in Córdoba. Córdoba is een middelgrote stad maar in de tijd van de Carthagen, de Romeinen en de Moren was Córdoba een zeer belangrijke plaats. Tijdens het kalifaat van Córdoba in de 10e eeuw woonden hier ongeveer een half miljoen mensen. Christenen, joden en moslims leefden vreedzaam naast elkaar. De stadswandeling met gids gaat langs het belangrijkste gebouw van de oude stad, de Mezquita met zijn fascinerende pijlers, de voormalige moskee en de christelijke kathedraal. Wandel door de smalle straatjes van de Joodse wijk voordat je terugkeert in de trein. Overnachting aan boord van de trein. Vandaag zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 8 - Sevilla

Accommodatie: Hotel Alfonso XIII

In de ochtend komt de Al Andalus aan op het treinstation van Sevilla, waarna het tijd is om afscheid te nemen van de trein en het personeel. Als lunch wordt een typische paella geserveerd. In Sevilla staat de grootste gotische kathedraal ter wereld, de Giralda, de voormalige minaret van de Almohaden Moskee en de Alcázar, het koninklijke paleis van Sevilla dat een prachtig voorbeeld van de Andalusische Mudéjar architectuur is. Vanuit het hotel is het een klein stuk lopen naar het restaurant,dat is gevestigd in een paleis in de oude stad, voor het diner.

Dag 9 - Vertrek Sevilla

Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht.