Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Taiwan is een ideaal land om per huurauto te bereizen. Het is even groot als ons kikkerland. Je bezoekt alle highlights en overnacht in een klooster, knusse hotels en B&B’s.

Dag 1 - Aankomst in Taipei, de bruisende hoofdstad van Taiwan

Accommodatie: Golden China Hotel - standaard kamer (LO)

Deze rondreis start bij aankomst in Taipei, op de internationale Taoyuan luchthaven. Je wordt opgewacht en naar je hotel in Taipei gebracht. De rest van de dag kun je gebruiken om alvast een indruk te krijgen van de hoofdstad van Taiwan. Aanrader is om ’s avonds naar de Shilin Night Market te gaan om te shoppen en kennis te maken de Taiwanese keuken.

Dag 2 - Via vulkanisch Yangmingshan en de rotsen van Yehliu naar Jiufen

Accommodatie: Sunshine B&B - standaard kamer (LO)

Vanochtend wordt je auto bij je hotel afgeleverd. Nadat je je route in het navigatiesysteem hebt ingevoerd kun je vertrekken. Per auto rijd je van Taipei via het Yangmingshan National Park en de grillige rotsformaties van Yehliu aan de noordkust, dwars door de bergen naar Jiufen. Jiufen was ooit een goudmijn en alleen vanaf zee te bereiken. Nu heeft het leuke winkeltjes, restaurantjes en theehuizen in oude stijl.

Dag 3 - Langs de ruige oostkust naar de marmeren Taroko Kloof

Accommodatie: Silks Place Taroko Gorge - standaard kamer (LO)

Vertrek vandaag vroeg, zodat je alle tijd hebt voor fotostops en pauzes. Langs de oostkust rijd je langs loodrechte rotswanden met prachtige vergezichten naar het zuiden, Bij de Liwu rivier sla je af. De weg slingert omhoog door de Taroko Kloof, een steil marmerravijn uitgesleten door de Liwu rivier. Onderweg kun je volop fotostops maken. Parkeer de auto voor een leuke wandeling langs het Shakadang Trail.

Dag 4 - Dwars door de bergen naar het romantische Sun Moon Lake

Accommodatie: Full House Resort - standaard kamer (LO)

Je trekt verder per auto in westelijke richting, rijdt de kloof helemaal uit en gaat verder over de Central Cross-Island Highway door het ruige en bergachtige binnenland naar het romantische Sun Moon Lake. Halverwege kun je even de benen strekken bij de hooggelegen fruitplantages van Chingjing Farm. In de loop van de middag kom je aan bij je charmante hotel aan de oevers van het Sun Moon Lake.

Dag 5 - Maak vroeg in de ochtend een fietstochtje langs de oevers van Sun Moon Lake

Accommodatie: Full House Resort - standaard kamer (LO)

Vandaag heb je alle tijd om te relaxen en zelf de omgeving te verkennen. Tip: huur een fiets en maak vroeg in de ochtend een tochtje langs de oevers van het meer. Neem ook een kijkje in de confucianistische Wenwu Tempel, en de rustig gelegen Tse-En Pagode. Maak een boottochtje of neem de kabelbaan naar het pretpark Formosan Aboriginal Culture Village.

Dag 6 - Verken te voet het prachtige hooggelegen Alishan National Scenic Area

Accommodatie: Ruili Teapot Homestay - standaard kamer (LO)

Na het ontbijt rijd je per auto hoog de bergen in naar Alishan. Per auto en te voet kun je het prachtig ruige Alishan National Scenic Area verkennen. Paden voeren door diepe kloven, langs watervallen, bamboebossen maar ook theeplantages. Neem iets warms mee om aan te trekken, want zelfs in de zomer kan het hier afkoelen.

Dag 7 - Tainan, sfeervolle stad van tempels, oude winkeltjes en werkplaatsen

Accommodatie: Tainan Dynasty Hotel - standaard kamer (LO)

Je verlaat vandaag de bergen en daalt af naar Tainan, de oude hoofdstad van Taiwan. Je vindt er meer dan 500 tempels van alle formaten. Het is leuk dwalen door de kleine steegjes met waarzeggers, geurige traditionele apotheken en lampionnenwerkplaatsen.

Dag 8 - Bezoek het Ten Drums Art Culture Village en VOC Fort Zeelandia in An Ping

Accommodatie: Tainan Dynasty Hotel - standaard kamer (LO)

Deze dag kun je zelf Tainan verkennen.  Aanrader is een bezoek aan het Ten Drums Art Culture Village, thuisbasis van de percussiegroep “10 drums” en gevestigd in een oude suikerrietfabriek. Je kunt er een voorstelling bijwonen, of zelf een drum-workshop volgen. Een bezoek aan het VOC Fort Zeelandia in An Ping mag ook niet ontbreken.

Dag 9 - Maak kennis met de monniken in het Foguangshan klooster

Accommodatie: Foguangshan Mazuwen - standaard kamer (LO)

Je verlaat Tainan naar het boeddhistische klooster Foguangshan. Hier zul je kennis maken met de monniken en nonnen. Je krijgt van hen een rondleiding door het tempelcomplex. Je overnacht in het gastenverblijf op het tempelterrein. Alle maaltijden die hier geserveerd worden zijn vegetarisch.

Dag 10 - Via Wutai naar de inheemse stammen van Sandimen

Accommodatie: Shan Zhong Tian Guesthouse - standaard kamer (LO)

Zet de wekker vroeg zodat je de ochtendceremonie in de tempel kunt bijwonen. Na het afscheid van Foguangshan rijd je naar het diep in de bergen gelegen Wutai. Hier maak je kennis met de inheemse Rukai en Paiwan stammen. Sommige Rukai lijken Europese trekken te hebben, die worden toegeschreven aan VOC-genen. In Sandimen is een cultureel park waar oude ambachten getoond worden. Je overnacht in een B&B gerund door een inheemse familie.

Dag 11 - Door de bergen naar Chenggong aan de Pacific

Accommodatie: Fujang Villa - standaard kamer (LO)

Vanuit Sandimen rijd je eerst verder zuidelijk, alvorens het eiland over te steken naar de oostkust. Je kunt er ook voor kiezen om helemaal naar de vuurtoren van Oluanpi, op de uiterste zuidpunt van Taiwan te rijden. Een lange maar prachtige rit met mooie vergezichten over de Pacific. Eindbestemming is een sfeervol hotel in Chenggong, pal aan zee. Wie tijd heeft het Nationaal Prehistorisch Museum in het nabijgelegen Taitung bezoeken.

Dag 12 - Langs de ruige oostkust naar Yuli en het Walami Trail

Accommodatie: Wisdom Garden B&B - standaard kamer (LO)

Een spectaculaire rit langs de ruige oostkust voert naar het kleine plaatsje Yuli. Onderweg kun je diverse stops maken bij de bijzondere rotsformaties van Siaoyeliou, de Grotten van de Acht Onsterfelijken of in Sanxiantai. Hier kun je over een voetbrug naar enkele kleine eilandjes wandelen. Vlakbij Yuli ligt het Walami Trail, waar je over hangbruggen door de subtropische jungle kunt wandelen.

Dag 13 - Per comfortabele trein van Hualien terug naar Taipei

Accommodatie: Golden China Hotel - standaard kamer (LO)

Deze ochtend kun je nog de omgeving verkennen. Dan rijd je de auto naar het treinstation van Hualien, waar je de auto inlevert. Aan het eind van de middag stap je op de comfortabele trein naar Taipei. In Taipei word je bij het treinstation opgewacht en naar je hotel gebracht.

Dag 14 - Vertrek uit Taipei

Je vakantie in Taiwan zit erop. Na het ontbijt dien je uit te checken. Een auto met chauffeur brengt je naar de internationale luchthaven voor vertrek.