Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Comfortfood, foodtrucks, de Boeing fabriek, walvissen spotten en een latte drinken bij de eerste Starbucks ter wereld: zomaar wat dingen die je tijdens deze rondreis door de Pacific Northwest en Oregon kunt doen in de twee steden Portland en Seattle. Daarnaast zit deze roadtrip vol overweldigende natuur. Wat dacht je van het diepste meer van de VS, Crater Lake, de hoogste top van Oregon Mount Rainier of Alaska in het klein en vele watervallen in North Cascades National Park?

Dag 1 - Aankomst Seattle

Accommodatie: Crowne Plaza

Seattle wordt omgeven door een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid, met in de verte de besneeuwde Mount Rainier. De stad zelf is eveneens de moeite waard. Aan het eind van deze reis heb je een dag om Seattle te ontdekken.

Dag 2 - Naar Olympic National Park (ca. 170 km)

Accommodatie: Lake Crescent Lodge

Je verlaat Seattle en rijdt naar het schiereiland waar Olympic National Park ligt. We reserveren hier twee nachten, zodat je een volle dag de tijd hebt om dit natuurschoon te bewonderen.

Dag 3 - Olympic National Park

Accommodatie: Lake Crescent Lodge

Het Olympic National Park bestaat uit de Pacifische kust, de Olympic Mountains en het regenwoud. De kuststrook is ruig stuk strand met een klein deel bos. Sommige stranden bestaan uit fijn zand, anderen uit zware stenen en gigantische rotsblokken. De Olympic Mountains zijn aan de flanken en op de richels bedekt met enorme, eeuwenoude gletsjers. In het westelijke deel van het park vind je het gematigd regenwoud maar ook het Hoh Rain Forest en het Quinault Rain Forest. 
Er is een groot aantal wandelpaden die je kunt gebruiken voor je ontdekkingstocht door dit park. Ga bijvoorbeeld naar het Hurricane Ridge Visitor Center. Hier start de Klahhane Ridge Trail, pittig maar mooi met uitzicht op het Canadese Vancouver Island en Mount Baker. Bij Lake Crescent is een tocht uitgezet naar de Marymere Falls, een trail door het regenwoud vol met baardmossen.

Dag 4 - Rit naar Portland (ca. 425 km)

Accommodatie: Mark Spence Hotel

Voordat je je weer volop onderdompelt in de natuur, ga je vandaag eerst naar de grootste stad van de staat Oregon, Portland. 

Dag 5 - Portland

Accommodatie: Mark Spencer Hotel

Dee ongeveer 80 km naar het oosten liggende de majestueuze Mount Hood vormt als skyline de perfecte achtergrond van de stad. Het vormt dan ook een perfecte uitvalsbasis voor een outdoor- en natuurrijk uitstapje.
Portland zelf staat bekend om een groot aantal microbrouwerijen en de milieuvriendelijke stedenbouwkundige beleidsplannen. Foodtrucks bepalen op veel plaatsen het straatbeeld, behalve op zondag als ze gesloten zijn. Voor een uitzicht op downtown Portland en Mount Hood in de verte moet je in Rose Garden zijn. 

Dag 6 - Naar Crater Lake National Park (ca. 470 km)

Accommodatie: Crater Lake Lodge

Op naar Crater Lake National Park! Voor dit tweede nationale park tijdens deze reis moet je een stuk rijden. Het is niet voor niets dat je er daarom twee nachten verblijft.

Dag 7 - Crater Lake National Park

Accommodatie: Crater Lake Lodge

Het meesterstuk van dit park is Crater Lake, het diepste meer in de Verenigde Staten en bekend om zijn intens blauwe kleur. Het is één van ’s werelds bekendste kratermeren, ongeveer 7700 jaar geleden ontstaan bij een zeer zware vulkanische uitbarsting van Mount Mazama. Crater Lake heeft als bijnaam Lake Majesty vanwege de eerder genoemde diepblauwe wateren in de krater en het spectaculaire uitzicht.

Dag 8 - Rit naar Mount Hood (ca. 425 km)

Accommodatie: The Resort at The Mountain

Vandaag is het de beurt aan Mount Hood, met ruim 3.400 meter de hoogste berg van Oregon. Skiërs, klimmers en wandelaars kennen deze stratovulkaan allemaal. Op de flank ligt de Timberline Lodge. Vanaf hier zijn er talloze wandelingen mogelijk, waaronder een deel van de beroemde Pacific Crest Trail.

Dag 9 - Rit naar Mount Rainier National Park (ca. 280 km)

Accommodatie: Nisqually Lodge

Je rijdt vandaag naar Mount Rainier. Deze bijna 4.400 meter hoge berg ligt in het gelijknamige nationale park. Morgen heb je alle tijd om vanuit je accommodatie de omgeving te verkennen.

Dag 10 - Mount Rainier National Park

Accommodatie: Nisqually Lodge

Maar lliefst 26 gletsjers bedekken de toppen van het Mount Rainier Ntional Park. Loop door oude bossen, langs talloze watervallen en vulkanische kraters op één van de vele wandelpaden. Een ervan is de Skyline Trail. Het zal je een halve dag kosten om deze 5,5 mijl te lopen. Informeer goed van tevoren bij het bezoekerscentrum hoe de weerscondities op dat moment zijn en of de route toegankelijk is.

Dag 11 - Naar Burlington: North Cascades National Park (ca. 235 km)

Accommodatie: Fairfield Inn & Suites

Alaska in het klein, dat is de bijnaam van het North Cascades National Park. Robuuste bergtoppen, als gevolg van water en ijserosie, meren en gletsjers vormen het decor. Per auto verken je dit park het best door de North Cascades Highway te rijden. Overnachten doe je in het verderop gelegen Burlington.

Dag 12 - Rit naar Seattle (ca. 110 km)

Accommodatie: Crowne Plaza

Het is alweer tijd om de natuur achter je te laten. Vandaag ga je terug naar Seattle, waar je nog een dag hebt om rond te kijken en je vast voorbereiden op de terugreis naar huis.

Dag 13 - Seattle

Accommodatie: Crowne Plaza

Seattle heeft een moderne skyline van glazen wolkenkrabbers, veel gezellige koffietentjes (bij de oude Pike Place Market werd in 1971 de eerste Starbucks geopend), goede restaurants en trendy clubs. De stad fungeert als toegangspoort van de V.S naar Alaska en wprdt vaak gecombineerd met een reis door het nabijgelegen Vancouver in Canada. Maak een wandeling langs de waterkant van Seattle, bijna om de hoek van de Pike Place Market, en geniet van het uitzicht van Elliott Bay en de Olympic Mountains. Vanaf het nabijgelegen Seattle Center neem je de lift naar het 520-voet-hoge observatiedek van de Space Needle, een symbool van het op de toekomstgerichte karakter van de stad. Luchtvaartfanaten kunnen hun hart ophalen in de Boeing-fabriek. Als je wilt kun je vanuit Seattle walvis gaan spotten. We boeken graag een excursie voor je bij. Genoeg te beleven dus!

Dag 14 - Vlucht naar huis

Een mooie reis komt ten einde. Vandaag vlieg je terug naar huis.