Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Een comfortabele reis vol vermaak met de kinderen door het vriendelijke Vietnam. Struinen door levendige straatjes van Hanoi, fietsen door lokale dorpjes, varen door Halong Bay. Alles aan de hand van een Nederlandstalige gids, zo leer je het land nog eens kennen!

Dag 1 - Aankomst op de luchthaven van Hanoi

Accommodatie: The Ann Hanoi Hotel (LO)

Nadat je in Hanoi bent geland word je opgewacht door je Nederlandssprekende gids die je naar het hotel zal brengen. De middag is om even bij te komen van de lange reis. In de namiddag ga je op pad met de gids voor een oriënterende wandeling door de stad, waarbij je onder andere een bezoek brengt aan koloniale wijk van Hanoi en de kleurrijke lokale markt.

Dag 2 - Op verkenning in Hanoi

Accommodatie: The Ann Hanoi Hotel (LO)

Na het ontbijt neemt de gids je mee naar plekjes in Hanoi die de meeste mensen over het hoofd zien, zoals marktjes met tropisch fruit en smalle straatjes waar de lokale mensen hard aan het werk zijn. Voor de kids zijn er leerzame activiteiten samen met de locals en maak je een tocht per fietstaxi. Tegen het einde van de middag kan je genieten van een Waterpoppen-show. Een diner bij een lokale familie is vandaag inclusief.

Dag 3 - Van Hanoi naar Mai Chau met onderweg een kookles

Accommodatie: Mai Chau Eco Lodge (LO)

In de ochtend verlaat je het koloniale Hanoi. Je reist per privé auto met chauffeur naar het westen waar de drukke stad plaats maakt voor het rustige plattelandsleven en uitgestrekte rijstvelden. Je krijgt de gelegenheid om een kookles te volgen en je zelfgemaakte lunch te nuttigen. In de middag reis je verder naar Mai Chau, een mooie vallei met kleine dorpen met voornamelijk paalwoningen. Je overnacht in een Eco Lodge, prachtig gelegen tussen de rijstvelden.

Dag 4 - Van Mai Chau naar het Pu Luong Nationaal Park

Accommodatie: Pu Luong Retreat (LO)

Vandaag ga je naar het Pu Luong National Park. Onderweg heb je een adembenemend uitzicht over de vallei. Vraag de chauffeur om te stoppen voor mooie foto's. Bij aankomst in Pu Luong kan je de omgeving op eigen houtje verkennen. Je slaapt ook hier weer in een fantastische accommodatie.
TIP: vraag de receptie van het hotel naar de mogelijkheden voor een bamboo raft-avontuur over de Chamrivier. 

Dag 5 - Op verkenning in Pu Luong

Accommodatie: Pu Luong Retreat (LO)

Vandaag is naar eigen inzicht in te vullen. Je kan lekker uitslapen of een plezierige wandeling maken door de vallei waar je tussen de rijstvelden kan lopen. Naast wandelen kan er ook gefietst worden. 

Dag 6 - Van Pu Luong terug naar Hanoi

Accommodatie: The Ann Hanoi Hotel (LO)

Voordat je terugreist naar Hanoi geniet  je nog even van de prachtige natuur in het Nationaal Park. De rest van de dag is ter vrije besteding in Hanoi.

Dag 7 - Van Hanoi naar Halong voor de boottocht in Halong Bay

Accommodatie: Peony Cruise (VP)

Na het ontbijt reis je naar Halong. Het sprookjesachtige Halong Bay wordt gezien als het mooiste natuurspektakel van Vietnam. Hier ga je aan boord van een comfortabele boot voor een schitterende 2-daagse tocht door de baai. Vanaf het dek geniet je van de vele prachtig gevormde kalksteenrotsen die uit zee oprijzen. Af en toe legt de boot aan om een grot te bezoeken of om een kayaktocht te maken.

Dag 8 - Van Halong Bay via Hanoi met de nachttrein naar Danang

Accommodatie: Nachttrein - 4 persoonscoupe (LG)

Nadat de boot weer aan de kade is aangemeerd word je naar Hanoi gebracht, met onderweg een bezoek aan een dorpje aan de Red River-delta. Je ziet hier hoe de mensen aan de delta wonen. Aan het einde van de middag transfer naar het treinstation van Hanoi. Per nachttrein reis je in een 4-persoons slaapcoupé verder naar Danang.  

Dag 9 - Aankomst per nachttrein in Danang en transfer naar Hoi An

Accommodatie: The Pavillion luxury resort & spa (LO)

Bij aankomst in Danang staat een Engelssprekende vertegenwoordiger van onze lokale agent klaar voor je transfer naar Hoi An. De rest van de dag is ter vrije besteding. Hoi An is een sfeervol historisch handelsstadje met een goed bewaard gebleven centrum met oude koopmanshuizen en tempels. Er zijn nog Chinese, Japanse én Nederlandse invloeden terug te vinden. In de oude straatjes vind je vele winkeltjes, waaronder kleermakers, en goede restaurants.

Dag 10 - Gehele dag in Hoi An

Accommodatie: The Pavillion luxury resort & spa (LO)

Dag naar eigen inzicht in te vullen. Optionele excursie: De leukste manier om Hoi An te verkennen is samen met je gids op de fiets! Het vlakke boerenland langs de Thu Bon-rivier is perfect om per fiets te verkennen en leuke stops te maken. De excursie wordt afgesloten met een gezellige barbecue op het water. (De optionele excursies in Hoi An worden uitgevoerd met een Engelssprekende gids.)

Dag 11 - Gehele dag in Hoi An

Accommodatie: The Pavillion luxury resort & spa (LO)

Dag naar eigen inzicht in te vullen. Optionele excursie: Maak kennis met de lokale boeren in Hoi An! Fietstocht naar een lokale boerderij in Qua Tre. Na een kleine wandeling door de groentetuin help je de boer het land voor te bereiden en zeewier uit een lokaal meertje te gebruiken. Met de hele familie help je bij het zaaien, bewateren, groentes plukken en andere activiteiten.

Dag 12 - Gehele dag in Hoi An

Accommodatie: The Pavillion luxury resort & spa (LO)

Dag naar eigen inzicht in te vullen.

Dag 13 - Terug naar huis

Transfer naar de luchthaven van Danang voor je terugvlucht naar huis.