Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Als er een land in Azië een turbulente geschiedenis achter de rug heeft, dan is het Vietnam wel. Je doorkruist op deze reis het hele land, van noord naar zuid. Je treft er nog altijd sporen van die verwoestende Vietnamoorlog, maar net zo makkelijk de eeuwenoude cultuurschatten, zoals in Hué. Ook de natuur is geweldig, afwisselend en verrassend, met de cruise door Halong Bay en een tweedaagse vaartocht door de Mekong-delta als neusje van de zalm.

Dag 1 - Aankomst op de luchthaven van Hanoi

Accommodatie: May de Ville City Centre 2 Hotel - standaard kamer (LO)

Welkom in Vietnam! Nadat je in Hanoi bent geland word je naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Je kan een oriënterende wandeling gaan maken of even bij komen van de vlucht. Indien gewenst kunnen we voor vanavond een kaartje regelen voor het wereldberoemde waterpoppentheater.

Dag 2 - Dwaal door de oude wijk van Hanoi of bezoek eeuwenoude tempels

Accommodatie: May de Ville City Centre 2 Hotel - standaard kamer (LO)

Vrije dag in Hanoi. Verken de mooie oude tempels, de schaduwrijke parken en de musea van de stad. Het is leuk dwalen door de ‘oude wijk’ met zijn bedrijvige straatjes die alle gespecialiseerd zijn in een bepaald product. Je kan de bezienswaardigheden prima op eigen gelegenheid bezoeken, maar we kunnen op alle te bezoeken plaatsen tijdens je reis tevens privé-excursies met een Engelssprekende gids regelen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Dag 3 - Van Hanoi naar Halong voor de boottocht in Halong Bay

Accommodatie: Lavender cruise - standaard hut (VP)

Na het ontbijt reis je per shuttlebus naar Halong. Hier ga je aan boord van een comfortabele boot voor een schitterende 2-daagse tocht door de baai van Halong. Vanaf het dek kan je genieten van de vele prachtig gevormde kalksteenrotsen die uit zee oprijzen. Af en toe legt de boot aan om een grot te bezoeken. De maaltijden worden aan boord bereid en je overnacht op de boot in een 2-persoonshut met privé-sanitair.  

Dag 4 - Van Halong Bay via Hanoi met de nachttrein naar Hué

Accommodatie: Nachttrein - 4 persoonscoupe (LG)

In de vroege ochtend vervolg je de boottocht door Halong Bay. Als het langzaam licht wordt, zie je het natuurschoon aan je voorbijtrekken en zet de boot koers in de richting van het vasteland. Aan boord heb je eerst nog een vroege brunch voordat je per shuttlebus terug reist naar Hanoi. Per nachttrein reis je in een 4-persoons slaapcoupé verder naar Hué. Tegen een meerprijs kunnen we een privé-coupé reserveren.

Dag 5 - Aankomst per nachttrein in Hué

Accommodatie: Thanh Lich Royal Boutique Hotel - standaard kamer (LO)

In de ochtend komt de trein aan en word je naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Hué is de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Het is een aangename plaats aan de Parfum-rivier, met een roemrijk verleden en veel monumenten die tot werelderfgoed zijn uitgeroepen.

Dag 6 - Verken de keizerlijke stad Hué

Accommodatie: Thanh Lich Royal Boutique Hotel - standaard kamer (LO)

Vrije dag in Hué. Het is leuk struinen over de lokale markt waar het meest ondenkbare wordt verkocht. Je moet zeker ook de ommuurde keizerlijke stad en de Verboden Purperen Stad van de Nguyen-keizers bezoeken. Hier zie je de overblijfselen van dit ooit zo indrukwekkende paleizencomplex dat voor het gewone volk was afgesloten. Buiten de stad bevinden zich de keizerlijke graftombes die stuk voor stuk bijzondere voorbeelden van Vietnamese bouwkunst zijn.

Dag 7 - Van Hué per auto via de Wolkenpas naar Hoi An

Accommodatie: Hoi An Coco River Resort - standaard kamer (LO)

In ongeveer drie uur rij je per privé auto met chauffeur naar Hoi An. Vanaf de Hai Van-pas, de scheiding tussen Noord- en Zuid-Vietnam heb je een mooi uitzicht over de Zuid-Chinese Zee. Hoi An is een sfeervol historisch handelsstadje met een goed bewaard gebleven centrum met oude koopmanshuizen en tempels. Er zijn nog Chinese, Japanse én Nederlandse invloeden terug te vinden.  

Dag 8 - Wandel door de pittoreske straatjes of maak een fietstocht over het platteland

Accommodatie: Hoi An Coco River Resort - standaard kamer (LO)

Een vrije dag in Hoi An. Wandel door de pittoreske straatjes of maak een fietstocht over het platteland langs boerendorpjes en de rijstvelden. Desgewenst kunnen wij ook een Vietnamese kookles of een excursie naar de tempelruïnes van My Son voor je regelen. 

Dag 9 - Per binnenlandse vlucht naar het bruisende Ho Chi Minh-stad

Accommodatie: Le Duy Grand Hotel - grand deluxe kamer (LO)

Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Ho Chi Minh-stad (Saigon). Bij aankomst in Ho Chi Minh-stad word je opgewacht en naar het hotel gebracht. Het is een bruisende stad die nooit lijkt te slapen. 

Dag 10 - Bezoek de koloniale gebouwen en Chinese tempels van Ho Chi Minh-stad

Accommodatie: Le Duy Grand Hotel - grand deluxe kamer (LO)

Ho Chi Minh-stad is een stad van contrasten waar koloniale gebouwen uit de Franse tijd, Chinese tempels en moderne architectuur hand in hand gaan. Je kan deze dag naar eigen inzicht indelen of door ons een stadsexcursie laten organiseren. Ook kan je een bezoek brengen aan de Cu Chi-tunnels uit de Vietnamoorlog of het unieke heiligdom van de Cao Dai-sekte buiten de stad.

Dag 11 - Per boot de Mekongdelta verkennen

Accommodatie: Van Phat Riverside Hotel - deluxe river kamer (LO)

Het vruchtbare deltagebied van de Mekong in Zuid-Vietnam moet je gezien hebben. Een labyrint van kanalen en rivieren doorsnijdt de groene vlaktes waar rijst wordt verbouwd. Je maakt een boottochtje door de delta. Je ziet het landschap en vaart via kanalen naar een fruitplantage. Je kunt een tochtje per fiets of motorriksja maken en tijdens de lunch genieten van lokale specialiteiten. Hierna vervolg je de reis naar Cantho waar je overnacht.

Dag 12 - Varen over de drijvende markt en weer terug naar Ho Chi Minh-stad

Accommodatie: Le Duy Grand Hotel - grand deluxe kamer (LO)

Vroeg in de ochtend vaar je naar de grote drijvende markt van Cai Rang en aanschouw je er de bedrijvigheid. Het is een lokale markt waar van alles verhandeld wordt. Aansluitend reis je terug naar Ho Chi Minh-stad voor de laatste overnachting. 

Dag 13 - Vertrek vanaf de luchthaven Ho Chi Minh-stad (Saigon)

Je Vietnam reis zit erop. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de reis terug naar huis.