Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Yukon in een notendop. Eindeloze, eenzame wegen door ongerepte wildernis. In de dorpjes waar je komt lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Ze speelden allen een rol in de Klondike Goldrush. Beleef hier de vele legenden over die roemruchte tijd. Profiteer in de zomer van de lange dagen: het wordt hier bijna niet donker. Welkom in Yukon!

Dag 1 - Aankomst in Whitehorse

Accommodatie: Coast High Country Inn Whitehorse - standard room (LG)

Na aankomst in Whitehorse haal je de huurauto op en rijd je naar het eerste overnachtingsadres. De rest van de dag heb je ter vrije besteding.

Dag 2 - Van Whitehorse naar Dawson City (ca. 535 km)

Accommodatie: Westmark Inn - Standard Room (LG)

Vandaag een lange rijdag over de Klondike Highway. Langs deze prachtige route voel je het verlangen en de gouden dromen van de goudzoekers, zeker wanneer je Dawson City binnenrijdt. In dit authentieke goudzoekersdorp arriveerden rond 1896 zo'n 40.000 goudzoekers. Het stadje staat boordewol historische gebouwen en ademt de sfeer van hoe het hier vroeger geweest moet zijn. Begin je verkenning van dit stadje in het Dawson City Museum en bij het Visitor Center en boek een rondleiding door één van de gidsen van Parks Canada. Zij leiden je rond langs de verschillende gebouwen zoals de bank, de saloon en de Kissing Buildings. 

Dag 3 - Vrije dag Dawson City

Accommodatie: Westmark Inn - Standard Room (LG)

Je hebt een volle dag de tijd om dit stadje te ontdekken en meer te leren over de historie van de goudzoekers. ’s Avonds mag je een bezoek aan het uitgaansleven van Dawson zeker niet missen. Diamond Tooth Gerties was het eerste legale casino in Canada en ook het terrein van de Can Can Dancers die hier elke avond een show opvoeren. Ook kun je een bezoek brengen aan de Midnight Dome, een heuvel boven de stad die je een geweldig uitzicht over de regio biedt.

Dag 4 - Vanuit Dawson City optioneel bezoek aan het Tombstone National Park

Accommodatie: Westmark Inn - Standard Room (LG)

Op ongeveer twee uur rijden van Dawson City ligt het Tombstone National Park. Je bereikt dit park over de befaamde Dempster Highway. Deze bijna 900 kilometer lange gravelweg loopt helemaal tot Tuktoyaktuk aan de Beaufort Sea. Het rijden van de Dempster is al een beleving op zich en er zijn volop wandelmogelijkheden in Tombstone. Om echt een goede indruk te krijgen van de grootsheid van het gebied maak je hier een rondvlucht over de hoge bergtoppen.

Dag 5 - Over de Top of de World Highway naar Beaver Creek (ca. 405 km)

Accommodatie: Discovery Yukon Lodging - Log Cabin (LG)

Je rijdt via de Top of the World Highway voor een dagje door Alaska en weer terug naar de Yukon. Je passeert kleine gehuchtjes als Chicken en Jack Wade. Je rijdt over een afgelegen, grotendeels onverharde weg die zich over de toppen van dit afgelegen deel van de wereld slingert. Onderweg heb je schitterende uitzichten over de eenzame landschappen. Het is een lange rit, op sommige stukken kun je namelijk niet harder dan zo'n 40 km/uur rijden. De grensovergang met Alaska wordt gevormd door twee grensgebouwtjes, waar je USD 8 per persoon moet betalen om Alaska in te mogen komen. Vervolgens rijd je verder en passeer je aan het einde van de dag wederom de grens met de Yukon en arriveer je in Beaver Creek.

Dag 6 - Langs Kluane National Park naar Haines Junction (ca. 295 km)

Accommodatie: Dalton Trail Lodge - Standard Room (VP)

In de ochtend heb je nog tijd om een kijkje te nemen in het kleine maar leuke bezoekerscentrum. Een prachtige rit over de Alaska Highway volgt, je reist langs de grenzen van Kluane National Park, waar de bergen, meren en wegen eindeloos lijken. Bij Burwash Landing bereik je Kluane Lake, met op de achtergrond de pieken van de Ruby Range. Wanneer je bij Haines Junction arriveert is een bezoek aan het Visitor Center eigenlijk een must. Je leert er veel over de First Nations en je hebt een schitterend uitzicht vanuit het visitor centre op de bergen van Kluane.

Je overnacht in een eenvoudige maar gezellige wildernislodge zo'n 30 kilometer ten zuiden van Haines Junction. Ze serveren een vast menu en alle maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 7 - Vrije dag Kluane National Park

Accommodatie: Dalton Trail Lodge - Standard Room (VP)

Kluane National Park is niet per auto te bereizen maar er zijn voldoende wandeltrails om toch kennis te maken met het park. Kluane vormt samen met het in Alaska gelegen Wrangell St. Elias National Park een van de grootste aaneengesloten wildernisgebieden van Noord-Amerika en wordt bedekt door ondoordringbare groene wouden en kilometers lange gletsjers.  

Op 5 minuten rijden van de Dalton Trail Lodge ligt de Rock Glacier Trail. Met de juiste wandelschoenen is het een prachtige trail, over houten boardwalks door het bos en later over grote rotsblokken waarbij je ook een flink stuk naar boven kunt wandelen. Gegarandeerd een prachtig mooi uitzicht over Kluane National Park!

Excursietips:
• Flightseeing Kluane National Park
• Kluane rafting

Dag 8 - Verder naar Tagish, Southern Lakes (ca. 255 km)

Accommodatie: Southern Lakes Resort - Lakefront Cabin (LG)

Vandaag rijd je eerst terug richting Whitehorse maar daarna verder richting het zuiden, langs de Southern Lakes en de hoofdwateren van de beroemde Yukon River. Je passeert het kleine plaatsje Carcross, dat oorspronkelijk Caribou Crossing heette, naar de vele kariboes die hier voorbijkwamen. De plaats groeide door de Whitepass en Yukon route die er dwars doorheen liep en in 1904 heeft men het daarom ook Carcross genoemd. Bij Carcross kun je ook de kleinste woestijn ter wereld bezoeken, de Carcross Desert ie ongeveer 1 vierkante mijl groot is. Je vervolgt je route naar het zuiden tot aan het Southern Lakes Resort waar je twee nachten verblijft. 

Dag 9 - Vrije dag Tagish

Accommodatie: Southern Lakes Resort - Lakefront Cabin (LG)

Je verblijft in een heerlijke accommoatie aan de rand van het Tagish Lake. Overdag kun je mooie wandelingen maken, op jezelf maar ook zijn er mogelijkheden onder leiding van een gids waarbij je tot boven de boomgrens komt en schitterend uitzicht hebt over Windy Arm en Tagish Lake  Ook liggen er een aantal kayaks en kano's die je kunt huren voor een tocht op het meer.

Dag 10 - Over de Whitepass naar Skagway (ca. 140 km)

Accommodatie: Westmark Inn - standard room (LG)

Het is slechts een korte rit, dwars door de bergen en over de Whitepass, maar wel een bijzondere. Skagway was in het verleden de toegangspoort voor de goudzoekers naar de goudvelden in de Klondike. Eind 19e eeuw arriveerden tienduizenden zwaarbeladen goudzoekers in Skagway met als doel op zoek te gaan naar goud in de Klondike. Ze moesten de klinm door de bergen soms wel veertig keer maken omdat de autoriteiten in de yukon alleen goudzoekers binnenliet die minstens voor een jaar aan proviand bij zicht hadden. 

Heel het centrum van Skagway behoort tot het Klondike Gold Rush National Historic Park en er zijn diverse musea te bezoeken met heel interesante voorwerpen en krantenartikelen uit deze tijd. Het stadje zelf heeft maar rond de 800 inwoners, echter door de vele grote cruiseschepen die hier 's zomers aanmeren zijn er dagen dat er wel 12.000 toeristen in het dorpje te vinden zijn. In de weekenden is het hier doorgaans wat rustiger.

Dag 11 - Vrije dag Skagway voor optionele treinreis over de White Pass

Accommodatie: Westmark Inn - standard room (LG)

Een leuke optie om vandaag te doen is de prachtige treinreis te maken door het gebied van de oude goudzoekers, genaamd de White Pass & Yukon Rail Route. Deze spoorlijn werd aangelegd tijdens de Klondike goudkoorts van 1897 en wordt geroemd tot één van de mooiste treinreizen door Noord-Amerika. De tocht voert je tot Lake Bennet, hier stap je op de bus en word je weer teruggebracht naar Skagway.

Excursietip:
White Pass & Yukon Rail Route

Dag 12 - Terug naar naar Whitehorse (ca. 176 km)

Accommodatie: Coast High Country Inn - Standard Room (LG)

Wederom een mooie rit vandaag over de White Pass. Rondom Carcross passeer je diverse meren, waaronder het schitterende Emerald Lake. Stop voor een korte wandeling bij de Carcross Desert, de kleinste woestijn ter wereld. Je bent terug in Whitehorse, de provinciestad van de Yukon, waar je nog een bezoek kunt brengen aan de historische S.S. Klondike.

Dag 13 - Vertrek uit Whitehorste

Afhankelijk van je vertrektijd heb je nog wat tijd om door te brengen in Whitehorse. Je levert de huurauto in op de luchthaven en helaas is daarmee deze rondreis door Yukon ten einde gekomen.