Wil je op reis met een gezelschap van 18 personen? Niet te ver weg maar wel met lekker weer? Het liefst overnachten op één plek en dit als uitvalsbasis voor de omgeving? Kies dan voor de Leonidas Village Houses, een agriturismo in traditioneel Cypriotische stijl. Bestaat je gezelschap uit 18 personen, dan huur je het complex in zijn geheel af. Een fijn privé verblijf! De huurauto is inbegrepen.

Dag 1 - Aankomst Larnaca en met huurauto naar Goudi

Op de luchthaven halen jullie de huurauto's op en rijden jullie naar Goudi. In Goudi, vlakbij het kustplaatsje Polis in de Paphos-regio, ligt je uitvalsbasis voor de komende week. Geniet van de Cypriotische stijl van Leonidas Village Houses. Relax bij het zwembad of trek er op uit met de huurauto.
De appartementen zijn van alle gemakken voorzien. Zo is er een televisie, vaatwasser en airconditioning. Er is één studio voor twee personen, twee 1-slaapkamerappartement voor maximaal drie personen (derde persoon slaapt op een sofabed) en twee 2-slaapkamerappartement voor maximaal vijf personen (vijfde persoon slaapt op een sofabed). 
N.B.: met de huurauto mag je niet de grens over naar het noorden van Cyprus.

Dag 2 -7 - Cyprus ontdekken vanuit je agriturismo

Accommodatie: Leonidas Village Houses

Je kunt natuurlijk de hele week genieten van je accommodatie en de nabije omgeving. Wil je toch iets meer zien? Bezoek dan de Aphrodites baden en het Akamas natuurpark. Je vindt hier mooie wandelpaden en uitzichten. Eindig de dag met een borrel in het restaurant boven de kliffen, terwijl je uitkijkt over de baai.

Vanaf mei kun je een boot huren vanuit het vissersdorp Latchi en langs de Akamas baai varen. Vind je dobberen leuk maar zelf varen te spannend? Neem dan een georganiseerde boottocht vanuit Latchi. Ons advies? De Blue Lagoon boot is een aanrader. Rond de dag af met een lekker diner in een taverna in de buurt. Als je van vis houdt, kies dan voor de vis mezze.

Neem de kustlijn richting Pomos en Pyrgos om het gebied ten oosten van Polis te verkennen. Je bent hier echt weg van de massa toerisme. Zwem in Pomos en eet daarna een visje. Pyrgos is het laatste dorpje voor de bezette kant van Cyprus.

Een wat langere dagtocht is een rondrit langs de westelijke en zuidelijke kant van het Troodos gebergte, door de bossen van Paphos en de wijndorpen bij Limassol.
Begin vroeg en maak de excursie in kleine etappes. Vanuit Polis neem je de weg naar de bergen richting de Stavros tis Psokas boswachterij. Stop hier voor een koffie en een korte wandeling naar het moufflon (Cypriotische geit – beschermde soort) gebied. Vervolg daarna je weg richting het Kykkos klooster.
Kies één van de bergdorpjes Prodromos of Platres voor de lunch. Tot nu toe ben je alleen maar aan het stijgen en rijd je in dik beboste weggetjes/gebieden. Na Platres verandert de omgeving en kom je in de regio van de Limassol wijndorpjes. Omodos is het mooiste en drukste dorpje. Langs de weg zie je borden naar verschillende wijnmakerijen verwijzen. 
Vind je dit een te lange dag? Splits het dan op tot het Kykkos klooster. Ga eventueel terug via een omwegnaar de Cedar Vallei of maak een rondwandeling in Stavros Tis Psokas. Kies dan een andere dag voor de wijndorpjes van Limassol.

Neem voor de mooiste zonsondergang de zandweg naar Lara beach. Dit strand ligt niet ver van Agios Georgios Tis Pegeias en maak ergens onderweg een stop.

Andere uitstapjes zijn het Panagia dorp en het Chrysorogiatissa klooster, of bezoek Kourion en Kolossi. Een stuk verder ligt Nicosia. Het is ongeveer 2,5 uren rijden vanaf Leonidas Village Houses, maar ook leuk voor een dagtocht.. 

Dag 8 - Terug naar luchthaven en inleveren huurauto

Vandaag eindigt deze reis op Cyprus. Hopelijk keren jullie terug naar huis met vele mooie herinneringen.